MojAndroid

Svoje vlajkové lode pre rok 2023 plánuje predstaviť aj spoločnosť Huawei. Zatiaľ najlepším modelom je Huawei Mate 50 Pro, ktorý bol na Slovensku uvedený v druhej polovici minulého roka. Pripravovaný Huawei P60 sa teraz objavil v Geekbench teste, informoval portál Huawei Central.

Huawei P60 v GeekBench

Z výsledkov je možné zistiť, že zariadenie beží na najnovšom operačnom systéme Android 13. To znamená, že by malo ísť o jeho globálnu verziu. Čínske Huawei smartfóny totiž používajú operačný systém HarmonyOS. V každom prípade, séria Huawei P60 bude takmer určite oznámená najskôr na čínskom trhu.

Huawei P60 Geekbench
Huawei P60 Geekbench | Zdroj: Huawei Central

Konkrétne ide o Huawei P60 (nie Pro). Podľa portálu mysmartprice by dokonca mohlo ísť o P60E, teda model s najslabšou výbavou. Ten bude osadený čipsetom Qualcomm Snapdragon 778G, s najväčšou pravdepodobnosťou bez. podpory 5G. Zariadenie získalo 551 bodov v teste jedného jadra a 2312 bodov v teste viacerých jadier.

Taktiež sme zistili, že k dispozícii bude variant s 8 GB RAM. Či novinka príde aj s inými variantmi operačnej pamäte, zatiaľ nie je známe.

Huawei P50 Pro
Huawei P50 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Huawei P50 Pro bol predstavený už dávnejšie, v júli 2021. Na náš trh sa dostal až začiatkom minulého roka, čiže prakticky po polroku. Aj keď Huawei onedlho predstaví svoje novinky pre čínsky trh, netrúfame si povedať, kedy by sa mohli dostať na Slovensko.

Huawei P60 Pro bude špecifikáciami nabitá vlajková loď. Čo ponúkne?

23.1.2023

Vlajková séria Huawei P60 má byť predstavená v priebehu marca. Web GSMArena nám teraz poskytol pohľad na parametre, ktoré môžeme očakávať od modelu s prívlastkom “Pro”. Na čo sa je teda možné v prípade Huawei P60 Pro tešiť?

Huawei P60 Pro prinesie špičkový čipset s jednou malou nevýhodou

Mozgom celého zariadenia bude procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Ten však má byť opäť ochudobnený o 5G konektivitu. Využívať bude teda možné len LTE pásma. Drvivú väčšinu prednej strany zaberie 6,6-palcový OLED displej s vysokou obnovovacou frekvenciou na úrovni 120 Hz. Je známe, že panel poteší Quad HD+ rozlíšením. Batéria s kapacitou 5000 mAh má podporovať rýchle 100 W drôtové, respektíve 50 W bezdrôtové nabíjanie.

Huawei P50 Pro
Huawei P50 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Pokiaľ je reč o fotoaparátoch, tak ten primárny s 50 MP rozlíšením využíva senzor Sony IMX888. Ultra-širokouhlá šošovka sa bude môcť pochváliť 50 MP Sony IMX858 senzorom. Vo výbave nesmie chýbať ani teleobjektív. 64 MP senzor OmniVision OV64B sa bude vyznačovať optickou s niekoľkonásobným priblížením.

recenzia Huawei Mate 50 Pro
Huawei Mate 50 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Operačným systémom v prípade čínskej verzie bude dozaista HarmonyOS 3.0. Predovšetkým dobrodruhov poteší odolnosť voči vode a prachu podľa certifikácie IP68. Otázkou ostáva, kedy budú tieto telefóny predstavené pre globálny trh a aká má byť ich cenovka. Na oficiálne predstavenie noviniek od spoločnosti Huawei sa už každopádne veľmi tešíme.

Náš tip
Hodinky TicWatch Pro 5 so Snapdragonom W5+ Gen 1 sa ukazujú na prvých obrázkoch

8.2.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+