Tovární tým Ducati Lenovo představil v Alpách barvy pro novou sezonu

Nádherně zasněžené Alpy v Madonně di Campiglio byly kulisou pro velkolepou prezentaci dvou týmů, které loni vyhrály vše co šlo. Italská Ducati v pondělí představila v rámci společné prezentace týmů MotoGP a WSBK, barvy pro nadcházející ročník MS silničních motocyklů a MS superbikových motocyklů. V MotoGP nastoupí do nové sezony s číslem #1 ItalFrancesco Bagnaia, mistr světa MotoGP z roku 2022. S číslem #23 uvidíme nováčka v továrním týmu, jímž je Ital Enea Bastianini. Na níže publikovaných fotografiích je mimo dvojice tovární stáje italského výrobce testovací jezdec Ducati Michele Pirro a dvojice WSBK týmu Aruba.it Racing-Ducati Álvaro Bautista a Michael Ruben Rinaldi.

Tovární tým Ducati, který letos slaví 20 let od svého debutu v premiérové třídě v roce 2003, je připraven obhajovat loňské tituly mistra světa konstruktérů, týmů a jezdců společně s úřadujícím mistrem světa Francescem Bagnaiem v jeho třetí sezoně s týmem sídlícím v Borgo Panigale. Po jeho boku se poprvé v továrních barvách Ducati představí Enea Bastianini, který v roce 2022 skončil třetí v mistrovství světa s Desmosedici GP týmu Gresini Racing.

Prezentace proběhla v rámci akce "Campioni in Pista", kterou pořádá Ducati ve spolupráci s Azienda per il Turismo Madonna di Campiglio, Trentino Marketing a za účasti partnerů Lenovo, Aruba.it, Monster Energy, Shell a Audi. Nejzajímavějším okamžikem prezentace bylo představení modelu Desmosedici GP 2023. Tovární jezdci Bagnaia a Bastianini ukázali nové zbarvení prototypů, jenž si i letos zachovává klasické červené barevné schéma Ducati, obohacené o některé karbonové detaily a ve světlejším odstínu červené.

Ital Francesco Bagnaia váhal, ale nakonec si pro letošní sezonu vybral, podobně jak Álvaro Bautista (níže na fotografii) jedničku mistra světa, kterou má nyní na kapotě své Desmosedici GP. Behem prezentace Bagnaia řekl: „Pro mě byla zimní přestávka kratší než obvykle kvůli všem závazkům, které na mě čekaly po vítězství v mistrovství světa. Teď už jsem ale nabitý energií a těším se na začátek sezony. Desmosedici GP a můj tým mi chyběli a už se nemůžu dočkat, až se vrátím na trať.”

„Nemohl jsem se rozhodnout, zda budu dál používat číslo #63 nebo přejdu na jedničku, nakonec jsem se rozhodl pro to druhé. Vidět ji na motorce je krásné a mým cílem teď bude udělat vše pro to, abych si ji udržel. Nebude to snadné, protože očekávám ještě tvrdší konkurenci než loni. O titul je připravena bojovat řada soupeřů, nicméně jsem si vědom faktu, že mám tu nejlepší motorku a tým pro to, abych v roce 2023 opět cílil vysoko. Ještě jednou děkuji všem z Ducati a mému týmu!”

„Oblékat barvy továrního týmu jsou velké emoce a teď je na mně, abych dokázal, že si tuto příležitost zasloužím,” uvedl nováček v týmu Enea Bastianini. „Těším se na novou sezonu! Naštěstí nemusímt dlouho čekat, až budu moci vyjet na trať na své červené Desmosedici GP. Za pár týdnů nás čeká první letošní test v Sepangu a to bude klíčový okamžik k tomu, abychom se všichni v týmu lépe poznali a především začali pracovat na motorce. Bude to velmi nabitý rok a určitě nás čekají lehčí i těžší chvíle, jsem ale připraven na všechno! Ještě jednou děkuji Claudiovi, Gigimu, Paolovi, Davidemu a celé Ducati! Jako vždy dám do toho sto procent!”

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist