24. ledna 2023 • 08:13

Zase noční můra. Korda skrečoval čtvrtfinále, tátu zatím nenapodobí

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy s Karenem Chačanovem se stávají noční můrou Sebastiana Kordy. Před dvěma lety prohrál syn posledního českého šampiona grandslamu wimbledonské osmifinále s vytáhlým Rusem 8:10 v pátém setu. Nyní při Australian Open ztroskotal na stejném soupeři v boji o semifinále. S obrovskou smůlou. Uprostřed druhé sady si svěřenec Radka Štěpánka poranil pravé zápěstí na herní ruce, nechal se ošetřit, a když přišel o příštích sedm gamů v utkání, skrečoval za stavu 6:7, 3:6, 0:3.



„Jsem nadšený, i když takhle nikdy nechcete zápas vyhrát,“ prohlásil na kurtu Chačanov, jenž loni na US Open vyřadil mezi nejlepší osmičkou Nicka Kyrgiose a podruhé za sebou si zahraje grandslamové semifinále. „Sebastian hraje výborný tenis, ve třech setech vyřadil mého dobrého kamaráda Daniila Medveděva a pak Hurkacze. Než se zranil, byla to i se mnou velká bitva,“ líčil vítěz.

Za stavu 0:3 ve třetí sadě ještě Korda usedl na lavičku a zdálo se, že bude v utkání pokračovat. Po několika tázavých pohledech do svého boxu, kdy mu ustaraný tým ukazoval, ať raději utkání vzdá, přišel na Rusovu stranu a podal mu ruku.

„Při jednom z forhendových returnů, kdy jsem nečistě trefil míček, jsem si poranil zápěstí. A od té chvíle bylo těžké při forhendu jen držet raketu, voleje jsem hrát vůbec nemohl. Zápěstí mě pobolívalo už na turnaji v Adelaide, ale pak bolest zmizela. Až teď se ozvala v přesně tom samém místě. Přitom nikdy předtím jsem s tím problém neměl,“ smutnil Korda junior. Jeho skreč je vůbec první singlovou na letošním Australian Open po 242 odehraných zápasech turnaje! „Ohromná škoda. Cítil jsem se skvěle. Vím, že tady se mnou nikdo nechtěl hrát, moc jsem si věřil,“ prohlásil Korda, jenž měl ve finále přípravného turnaje v Adelaide mečbol na Novaka Djokoviče.

Tak skončil jeho sen o tom, že přesně čtvrt století po tátově triumfu v Melbournu se i on stane australským šampionem mezi dospělými. Dvaadvacetiletý mladík má však stále vše před sebou. A Chačanova čeká vítěz duelu Jiří Lehečka – Stefanos Tsitsipas.

Sebastian Korda geny nezapře. Sportovními úspěchy hýří celý rodinný klan
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud