24. ledna 2023 • 21:55

SESTŘIHY: Dynamo si zastřílelo, slaví i Kladno. Kometa dala kuriózní gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice dál ukazují sílu mužstva. Ve 41. kole hokejové extraligy porazily mistrovský Třinec jasně 4:0 a navýšily náskok na čele tabulky. Mladá Boleslav pak stejným výsledkem zničila Olomouc. Kladno získalo tři body po čtyřech prohrách v řadě, Liberec udolalo 3:2. Kometa zvládla důležité utkání a doma zdolala České Budějovice 5:2. První gól v utkání dal Marek Hrbas, který překonal brankáře po nahození od půlící čáry (podívejte se ve VIDEU). Karlovy Vary podlehly Hradci Králové 0:3.SESTŘIHY ze všech duelů najdete na iSport.cz.



Suverénní výhra Dynama v Třinci

Oceláři podlehli doma Pardubicím 0:4 a počtvrté za sebou nebodovali. Skóre otevřel ve 28. minutě Adam Musil a ve třetí třetině zvýšili Pavol Štetka, Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Lídr soutěže zvítězil v desátém z posledních 11 utkání a Roman Will udržel čtvrtou nulu v sezoně. Oceláři dali během série proher jen tři branky a navíc se jim zranil v dolní části těla Marko Daňo, nejlepší střelec aktuálního ročníku.

V úvodní třetině gól nepadl, ale před oběma brankami bylo rušno. Domácí propadli už v úvodním střídání, Cienciala ale nevyzrál na uzdraveného Mazance s bekhendovým blafákem. Na opačné straně Daňo promáchl před odkrytou brankou a po ráně Doudery zvonila za Willem branková konstrukce. Další gólovou šanci hostům nabídl chybou Jeřábek, ale osamocený Hyka neprostřelil Mazance.

Skóre se poprvé měnilo ve 28. minutě. Adam Musil přihrával z pravé strany na levou, ale od těla obránce, který se položil na led, se k němu puk vrátil a pohodlně doklepl puk do sítě. Mazanec reagoval na pohyb přihrávky. Pardubice daly gól Třinci po 115 minutách. O chvíli později měl na hokejce vyrovnání Hudáček, ale místo střely do odkryté branky zbytečně přihrával Chmielewskému.

Jinak hrozily hlavně Pardubice. V sólovém úniku ale Vondráček nenašel mezírku mezi betony Mazance. Poté se třinecký gólman ještě vytáhl v souboji s Paulovičem, jehož gólovou šanci ukryl v lapačce.

Pardubice se dočkaly ve 45. minutě. Štetka zachytil v útočném pásmu rozehrávku, vybruslil si mezi kruhy a zvýšil milimetrovou střelou o tyčku. Třinec se tlačil dopředu, ale šance narůstaly na hostující straně. Radil ještě v úniku neuspěl, ale špatnou rozehrávku Jeřábka potrestal zblízka Hyka. Domácí v závěru promarnili dvě přesilové hry a Sedlák v 58. minutě po hrubce Marinčina proměnil sólo kličkou se zakončením mezi betony.

Hlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Třinec): „Řeknu dvě věci. Nabídli jsme hostům spoustu jasných puků, ze kterých měli samostatné nájezdy a byli z toho úspěšní. Druhou věcí je, že se natrápíme na vstřelení branky. Když se obojí spojí dohromady, tak z toho rezultuje dnešní výsledek."

Radim Rulík (Pardubice): „Viděli jsme kvalitní a vyrovnané utkání. Rozhodlo, že nám výborně zachytal gólman (Roman Will). Pochytal šance Třince a my jsme byli šťastnější v koncovce."

SESTŘIH: Třinec - Pardubice, 0:4. Oceláři prohráli čtvrtý zápas v řadě za sebou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 27:50. A. Musil, 44:07. Štetka, 52:09. Hyka, 57:24. L. Sedlák

Sestavy

Domácí: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera (A), J. Jeřábek, Havránek, Roth, Čukste – M. Růžička (C), Voženílek, Svačina – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Hrňa.

Hosté: Will (Nečas) – Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, J. Kolář (A), Koudelka – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, Zohorna (A), Štetka – T. Zeman, Poulíček (C), Paulovič – Vondráček, A. Musil, Mandát.

Rozhodčí

Hribik, Obadal – Lhotský, Zíka

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

4 322 diváků

Boleslav si zastřílela

Mladá Boleslav porazila Olomouc 4:0 a připsala si čtvrtou domácí výhru za sebou. Čtvrtým čistým kontem v sezoně k tomu přispěl brankář Filip Novotný. Bruslařský klub ve vzájemných duelech proti Hanákům uspěl poprvé po čtyřech porážkách.

Olomouc mohl poslat hned v první střídání do vedení Káňa, ale v úvodní šanci zápasu napálil jenom brankáře Novotného. Skóre se však poprvé měnilo před polovinou první třetiny. V úvodní přesilovce zápasu trefil domácí Roman puk do Škůrkovy brusle pro hosty tak nešťastně, že ten následně proskočil pod betonem gólmana Konráda do branky. Blízko vyrovnání byl v 18. minutě Orsava, ale ve svém úniku trefil jenom připravenou Novotného lapačku.

Ve druhé třetině to byla spíše úporná bitva s řadou nepřesností na obou stranách. Dvacet vteřin před polovinou základní hrací doby dostal ale Švéd Söderlund za nebezpečnou hru vysokou holí dva menší tresty a před hosty byla možnost dlouhé přesilovky. Během čtyřminutového oslabení ale domácí gólman čelil pouze třem střelám Hanáků a zbylé šly vedle nebo do blokujících obránců.

Další gól tak vstřelila opět Mladá Boleslav. Olomoučtí ve 42. minutě chybovali v rozehrávce, což potrestal střelou mezi Konrádovy betony Najman. O osm minut později se trefil podruhé v sezoně a poprvé v mladoboleslavském dresu Kelly Klíma a bylo to už 3:0 pro domácí Bruslařský klub. Ten byl při chuti a další gól přidal ještě Lunter.

Hlasy trenérů:

Václav Pletka (Mladá Boleslav): „Z naší strany to byl dobrý zápas, podtržený parádním výkonem gólmana (Filipa Novotného). Konečně jsme využili přesilovku, kterou jsme si pomohli a dostali jsme se do vedení. Zlomovým momentem utkání byla ubráněná čtyřminutová přesilovka Olomouce. Pak už to musela Olomouc otevřít a my jsme to potrestali. Dobrý výkon celého týmu přinesl tři body.“

Jan Tomajko (Olomouc): „Zápas jsme nezačali špatně, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale bohužel jsme je nedali a Boleslav využila přesilovou hru. Druhou třetinu jsme také neodehráli špatně, ale bohužel jsme nevyužili dlouhou přesilovku, což byl asi rozhodující moment, protože Boleslav hned na začátku třetí třetiny odskočila a pak už jsme se do toho tlačili na sílu. Ale šance jsme si už nevytvářeli. Boleslav nás pak potrestala, protože jsme hru víc otevřeli. Bohužel domácí dnes byli produktivnější.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Olomouc, 4:0. Hanáci se dnes neprosadili
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:16. O. Roman, 41:36. O. Najman, 49:54. Kel. Klíma, 52:46. Lunter

Hosté:

Sestavy

Domácí: Novotný (Málek) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – M. Beránek, O. Najman (A), Kel. Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček (A).

Hosté: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – J. Káňa (A), Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Olesz – Plášek ml., Knotek (A), Bambula – Kusko, Anděl, Navrátil.

Rozhodčí

Úlehla, Šindel – Ondráček, Špůr

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

2458 diváků

Kladno získalo důležité tři body

Kladno porazilo Liberec 3:2 a uspělo po sérii čtyř porážek. Dvěma asistencemi se na výhře Rytířů, kteří jsou i nadále poslední, podílel útočník Martin Procházka. V dresu hostů si dva body připsal obránce T.J. Melancon.

Hosté se sice hned po úvodní buly natlačili do útočného pásma, gólové šance si ale vypracovávali Rytíři. S vyjetím Berana zpoza branky si ale Kváča poradil, stejně jako se střelou Bláhy, po které následovala nepřesná dorážka Dotchina.

Ve 4. minutě ale už Kladno vedlo, když po bekhendové přihrávce Plekance zpoza branky otevřel skóre nový člen elitní formace Indrák. Středočeši pokračovali v aktivní hře a v 9. minutě své vedení navýšili. Zikmund svou akci zakončil dorážkou a se štěstím si připsal třetí gól v sezoně, první od 4. listopadu.

Bílí Tygři se výrazněji před Brízgalou usadili až v závěru první části, snížit se jim ale nepodařilo. Ve druhé části se hosté neprosadili ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách, nebezpečné akce Birnera a Filippiho Brízgala zlikvidoval. V polovině utkání ale Severočeši již snížili, když se přesnou střelou na zadní tyč prezentoval obránce Kolmann.

Domácí kontrovali pokusy Plekance a Dotchina, kladenští hráči ale neuspěli stejně jako ve 42. minutě na druhé straně Melancon. Ve 47. minutě byl vyloučení Nedomlel a Kladno první přesilovou hru v zápase zásluhou tvrdé střely Dotchina od modré čáry využilo.

Liberec ale bleskově snížil. Šance Flynna ještě gólem neskončila, ale obránce Balinskis se v pokračující akci již prosadit. Bílí Tygři dokázali snížit po 47 sekundách hry. Zřejmě nejzajímavější část utkání zakončila Melkova střela do tyče. Kladno nakonec těsnou výhru udrželo a i podruhé v sezoně doma porazilo Liberec 3:2.

Hlasy trenérů:

Pavel Skrbek (Kladno): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dali jsme dva góly, ale bohužel v 10. minutě jsme úplně přestali bruslit a hra se srovnala. Ve druhé třetině se obraz hry změnil, Liberec měl lepší pohyb, my jsme jim darovali spoustu šancí a byli jsme furt pod tlakem. Podržel nás ale brankář (Adam Brízgala). Ve třetí třetině jsme si pomohli gólem v přesilové hře, který nás trošku uklidnil, ale bohužel jsme hned v dalším střídání dostali gól na 3:2. Pak už jsme to ubojovali, posledních dvanáct čtrnáct minut jsme jen vyhazovali puky ven. Je to vítězství, které jsme potřebovali."

Jiří Kudrna (Liberec): „Na malém kladenském ledě jsme čekali těžké utkání a chtěli jsme lépe začít. Začátek utkání se nám nepovedl a v půlce první třetiny jsme prohrávali 0:2, určitě jsme chtěli do zápasu vstoupit jinak. Připravovali jsme se na to, že domácí budou mít výborný pohyb, ale nezachytili jsme to. Pak se hra vyrovnala, dali jsme kontaktní branku a do třetí třetiny jsme šli s velkou šancí utkání zvládnout. Bohužel soupeř si pomohl přesilovou hrou, přidal další gól a my jsme dokázali už jen snížit. Zápas jsme ztratili už v začátku utkání, my jsme pak jen dotahovali a nakonec Kladno zaslouženě vyhrálo."

SESTŘIH: Kladno - Liberec 3:2. Rytíři zastavili propast z posledního místa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:34. Indrák, 08:27. Zikmund, 48:02. Dotchin

Hosté: 30:30. Kolmann, 48:49. Balinskis

Sestavy

Domácí: Brízgala (Bow) – Kehar, Dotchin (A), Ticháček, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Indrák – Brodecki, Filip, Beran – M. Procházka, Zikmund (A), Jágr – Melka, Pytlík, O. Bláha II.

Hosté: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

Rozhodčí

Ondráček, Stano – Rampír, Hnát

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

2023 diváků

Flek řídil výhru Komety, dal hattrick

Hráči Brna zvítězili nad Českými Budějovicemi 5:2 a ukončili tak sérii čtyř zápasů bez zisku jediného bodu. Třemi brankami a jednou asistencí se na tom podílel Jakub Flek. Brno se v tabulce posunulo na 10. příčku, Motor klesl na 13. pozici a na poslední Kladno má náskok pouhých čtyř bodů.

Kometa, v jejímž prvním útoku hrála čerstvá posila Zdeněk Okál, se dostala ve 3. minutě velmi lacino do vedení, když ze středního pásma Hrbasem nahozený puk neudržel Hrachovina v lapačce a brněnský obránce si tak připsal svůj první gól v sezoně.

Domácí tuto psychickou výhodu nevyužili. Navýšit vedení mohli Pospíšil, Šalé i Horký, ale českobudějovický gólman výbornými zákroky odčinil svoji chybu při inkasovaném gólu.

Nájezd Gulaše na druhé straně ještě gólem Jihočechů neskončil, až ve 14. minutě se o vyrovnání postaral tvrdou střelou z mezikruží Vondrka.

I úvod druhé třetiny vyšel Brnu na výbornou. Rychlou rozehrávku Furcha posunul Kollár na rychlíka Fleka, který po nájezdu z levého křídla prostřelil Hrachovinu.

Stejný hráč měl na hokejce třetí gól, stejně jako byl blízko vyrovnání Percy, jehož na poslední chvíli odzbrojil Kučeřík. Ve 33. minutě přežila Kometa závar před vlastní brankou, při následném brejku byl faulován Pospíšil, který však nařízené trestné střílení neproměnil.

Dvougólový náskok mohli Kometě zajistit kapitán Zaťovič a Okál, ale prosadil se až opět Flek, který obral před brankou o puk nedůrazného Hovorku a poslal jej za záda Hrachoviny.

Stav po dvou třetinách velel Brnu dobře bránit a nepustit Motor ke kontaktnímu gólu. Ten vstřelil v 51. minutě Doležal v přesilové hře, ale po 14 vteřinách vrátil Pospíšil alespoň dílčí klid na brněnské hokejky, když z pravého křídla prostřelil Hrachovinu.

Brno zodpovědnou hrou v závěru eliminovalo tlak hostí a v poslední minutě svůj výborný výkon korunoval Flek svým třetím gólem v zápase, kterým pojistil vydřenou výhru svého týmu. Brno porazilo Jihočechy na domácím ledě i podruhé v této sezoně.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Modrý (Brno): „Nebyli jsme před zápasem v dobré pohodě, ale dnes nám dal šanci výborný výkon gólmana Furcha. Dali jsme kuriózní první gól, po němž jsme paradoxně přestali hrát, ale trpělivostí a dobrou obranou jsme překlopili utkání na naši stranu, využili jsme i brejkové situace. Pomohla mi znalost budějovických hráčů, pracoval jsem s nimi, mají dobrou přesilovku, ale my jsme v oslabení odvedli dobrou práci."

David Čermák (České Budějovice): „O výsledku dnes rozhodla produktivita domácích a naše neproduktivita. Paradoxně jsme v první třetině uhráli remízu, i když nás Kometa přehrávala, od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale obě jsme prohráli. Tři góly jsme Brnu darovali a to rozhodlo. Není to příjemné být na předposledním místě, ale podstatné bude, kde budeme na konci základní části."

SESTŘIH: Kometa Brno - České Budějovice 5:2. Hattrick Fleka pomohl domácím zlomit sérii nezdarů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:08. Hrbas, 21:15. Flek, 38:16. Flek, 50:17. Pospíšil, 59:08. Flek

Hosté: 13:20. Vondrka, 50:03. Doležal

Sestavy

Domácí: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland, Fajmon – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Zaťovič (C), Zbořil, Koblížek – I. Sedláček, Strömberg, Šalé.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, M. Toman, Doležal – Karabáček, Koláček, V. Tomeček.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Lederer, Axman

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

5 258 diváků

Hradec udržel čisté konto

Hradec Králové ukončil sérii čtyř porážek. V zápase 41. kola extraligy zdolal Karlovy Vary i díky gólu navrátilce Matěje Chalupy 3:0 a finský brankář Henri Kiviaho si připsal čtvrté čisté konto v ročníku.

Chalupa se na východ Čech vrátil z Litvínova na hostování do konce sezony, za Mountfield nastoupil do utkání po jediném tréninku. Trenéři mu rovnou našli místo v prvním útoku s Cingeľem a Eberlem.

V úvodu patřil k aktivnějším hráčům, ještě větší rozruch působil před karlovarským brankovištěm Radovan Pavlík. Hradec v první třetině soupeře přehrál a přestřílel 19:6, nejblíž ke gólu měl ale paradoxně na druhé straně Hladonik. Jeho bekhendovou kličku v úniku však brankář Kiviaho dobře přečetl.

Skóre otevřel těsně před polovinou hrací doby domácí Lev, jenž v přesilové hře nachytal Habala u bližší tyčky. Energie pak navíc přišla o obránce Dlapu, jenž za vytrvalé komentáře na rozhodčí inkasoval dohromady 32 trestných minut. Byl to symbol obrazu hry, který měl do kvalitní extraligové podívané daleko. Nabízel víc nepřesností, nedorazů a strkanic než hokeje.

Kofroň ani Lalancette na startu třetí třetiny neuspěli ve vyložených šancích, druhý jmenovaný trefil břevno. Perret už ale ve 48. minutě zvýraznil hradecké vedení. Ve vlastním oslabení vystihl špatnou zadovku Koblasy a únik zakončil mezi Habalovy betony.

Západočeši v závěru zvýšili aktivitu, o nulu však Kiviaha nepřipravili. Pět minut před koncem pečetil vítězství domácích po Eberleho nahrávce zpoza brány symbolicky Chalupa. Mountfield doma získal tři body poprvé od 4. prosince.

Hlasy trenérů:

Petr Svoboda (Hradec Králové): „Do utkání jsme vstoupili dobře, ale Vary hrozily z brejků. Měly samostatný nájezd a nějaká přečíslení. Ve druhé třetině jsme si pomohli přesilovkou, což klukům nalilo trochu sebevědomí, a dali jsme gól i v oslabení. To byl zlomový okamžik zápasu. Musím pochválit brankáře Kiviaha, který to zavřel a držel nás. Všichni ale bojovali, zblokovali spoustu střel. Takhle si to představujeme."

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „Na začátku utkání jsme měli horší pohyb, Hradec byl všude o krok dřív. Udeřil z jedné přesilovky, ale pořád jsme drželi krok a bylo to o jednom gólu. Místo vyrovnání jsme dostali druhý, pak jsme chtěli všechny síly vrhnout do útoku, ale výsledek jsme nezvrátili a inkasovali potřetí."

SESTŘIH: Mountfield HK - Karlovy Vary 3:0. K hradecké výhře přispěl gólem i navrátilec Chalupa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 29:48. Lev, 47:50. Perret, 54:36. Chalupa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, Piegl, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Chalupa – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Lev (A), Novák – K. Lang, Štohanzl, Pajer.

Hosté: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Rohan, Rulík – Koblasa (C), Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Hladonik, Kofroň – Juusola, Gríger, Kružík – Redlich, Jiskra, Koffer.

Rozhodčí

Šír, Pražák – Hynek, Šimánek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud