Hradec Králové reaguje na širokou marodku. Do klubu míří bývalá opora

Královéhradecký Mountfield oznámil příchod nové posily. Na východ Čech míří známý útočník, který již dříve v klubu působil.

i Zdroj fotografie: Mountfield HK
                   

Před svým odchodem do Spojených států před dvěma lety patřil mezi důležité postavy královéhradeckého celku. Čtyřiadvacetiletý útočník Matěj Chalupa tehdy během dvou ročníku odehrál za Mountfield 104 utkání, ve kterých zaznamenal 38 kanadských bodů. Nyní se po nepříliš úspěšných angažmá v dresu Litvínova, Karlových Varů a pražské Slavie do klubu vrací. V Hradci Králové bude hostovat do konce aktuálního ročníku.

Když se objevila možnost získat Matěje bez hráčské náhrady, dohodli jsme se s Litvínovem na jeho hostování. Matěj neprožívá dobrou sezonu, ale jde do známého prostředí, kde prožil své prozatím nejpovedenější hokejové období. My doufáme, že se mu zde povede restart,“ prohlásil k přesunu generální manažer Aleš Kmoníček. Chalupa se totiž v letošním ročníku nedokázal zařadit do sestavy kmenového Litvínova ani Karlových Varů a má na svém kontě pouze tři kanadské body.

iZdroj fotografie: Mountfield HK

Sám Chalupa si uvědomuje, že potřebuje navázat na dobré výkony z dřívějška. „Vzpomínám si na ty časy, kdy jsme tady hráli Champions League a jak se mi tady dařilo. Doufám, že na to navážu a trošku restartuju tu kariéru. Poslední dvě sezóny to stálo za nic a já doufám, že to tady trošku restartuju,“ prohlásil v rozhovoru na stránkách klubu.

Hradec trápí marodka

Hradec Králové zároveň věří, že pomůže tamní široké marodce. Právě zranění totiž mužstvo trápí téměř od začátku letní přípravy. Aktuálně je mimo hru Radek Smoleňák, Marek Zachar, Michael Gaspar či Oliver Okuliar. K dispozici není ani Radek Pilař, Kevin Klíma a Graeme McCormack. „Naše marodka se, bohužel, nelepší. Tak jsme nutně potřebovali přivést někoho, kdo může ihned naskočit do zápasu,“ přiznal Kmoníček.

Získat v současném rozpoložení posily je však podle něj náročným úkolem. „Na českém extraligovém trhu nejsou v současné chvíli téměř žádní hráči, za které není požadována hráčská kompenzace,“ nastiňuje. Na dalším doplnění kádru přesto vedení Mountfieldu podle jeho slov intenzivně pracuje. Východočeši jsou aktuálně na osmé příčce, z posledních pěti utkání však zvítězili v jediném.

Dokáže Chalupa restartovat svou kariéru v dresu Hradce Králové?

Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články