Sněžení, námraza, mlha. Podívejte se na radar, co Česko v příštích dnech čeká

Ve středu bude převážně zataženo, místy se během dne mohou objevit mlhy. Před těmi mrznoucími nadále platí výstraha, jejíž platnost může být prodloužena. Meteorologové předpovídají v následujících dnech slabé sněžení nebo mrholení.

Ve středu bude zataženo s nízkou oblačností. Zpočátku místy, postupně během dne se očekávají ojedinělé mlhy. Až do 10. hodiny platí nadále výstraha před mlhami mrznoucími, a to pro několik krajů: Královéhradecký, Pardubický a Vysočinu.

„Bude snížená dohlednost, hrozí nebezpečí tvorby námrazy. V mlze je nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně. Déletrvající mrznoucí mlhy mohou vést k tvorbě námrazy na komunikacích s nebezpečím smyku,“ uvádí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu. Je však možné, že se výstraha bude prodlužovat.

Středa s sebou přinese ojediněle slabé sněžení nebo mrholení, a to i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi −1 až 3 °C, na Moravě mohou teploměry ojediněle naměřit až 5 °C a na horách kolem 0 °C.

V noci na čtvrtek bude zataženo až oblačno, ojediněle se mohou objevit i mrznoucí mlhy nebo slabé sněžení. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 0 až −4 °C, při zmenšené oblačnosti však klesnou až k −7 °C.

Ve čtvrtek bude opět převážně zataženo až oblačno, místy se očekává slabé občasné sněžení. Zpočátku se ojediněle objeví mlhy, a to i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi −2 až 2 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, místy se opět čeká občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou opět pohybovat mezi −2 až 2 °C. V sobotu bude oblačno, později i místy polojasno. Očekávají se občasné sněhové přeháňky nebo sněžení, teploměry během dne naměří −3 až 1 °C.

Tagy: