Hlavní obsah

Vodafone zdraží mobilní služby. Operátor poradil, jak ušetřit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli rostoucím cenám energií a dalším výdajům je Vodafone nucen zvýšit ceny paušálních mobilních služeb. Zástupci operátora o tom informovali ve středu s tím, že nový ceník bude pro stávající zákazníky platit již od příštího měsíce. Zároveň svým zákazníkům poradili, že spojením služeb mohou ušetřit.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ceny paušálních mobilních služeb se pro firemní i nefiremní zákazníky zvýší o 9 procent. V praxi to znamená, že například u tarifu, který vyšel na 599 Kč, lidé nyní zaplatí 652 Kč.

Navýšení cen operátor obhajuje tím, že v minulém roce výrazně rostly nejen ceny energií, ale také další výdaje – například náklady na údržbu sítě. Objem přenesených mobilních dat meziročně v sítích Vodafonu vzrostl o 40 procent.

„Dopad vyšších nákladů na zákazníky se nám doposud dařilo mírnit i díky tomu, že jsme nakupovali energie chytře a dopředu, aby jejich cena byla co nejnižší. Zvýšili jsme také naši vnitřní efektivitu. Nechceme ale, aby jakákoliv úsporná opatření šla na úkor kvality služeb, které poskytujeme, a proto navýšíme ceny paušálních mobilních služeb,“ prohlásil k novým cenám Petr Dvořák, generální ředitel Vodafonu.

O2 zdraží většinu internetových a televizních tarifů

Mobil

Spojené služby

Nové ceníky platí od 26. února, respektive od nejbližšího zúčtovacího období po tomto datu. Na již zvýšené ceny ale mohou zákazníci již nyní narazit na stránkách operátora, a to i v rámci objednávek. Až do konce února ale bude Vodafone účtovat původní, tedy nižší ceny i novým zákazníkům.

Pokud mají lidé více služeb od Vodafonu, dotkne se jich zdražení pochopitelně více. „Spojením služeb u Vodafonu lze zároveň výrazně ušetřit – pokud si zákazník zvolí pevný internet, mobilní služby i televizní nabídku od Vodafonu, získá na tento balíček cenové zvýhodnění až 700 korun měsíčně,“ poradila Kateřina Šantorová z tiskového oddělení Vodafonu.

Pokud ale nyní lidé již zvýhodněné balíčky služeb využívají, pochopitelně navýšení cen také pocítí.

Platí to ale skutečně pouze pro paušální mobilní služby. Ceník se nijak nemění u předplacených karet, stávajících tarifů pevného internetu ani u služby Vodafone TV.

T-Mobile převede automaticky zákazníky na nové tarify. Kdo si připlatí?

Mobil

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám