Brutální útok v německém vlaku. Agresivní muž zabil dva cestující, sedm lidí má bodná zranění

Dva lidé zemřeli a dalších sedm utrpělo zranění při útoku nožem v regionálním vlaku na severu Německa, uvedla agentura DPA. Muž na cestující ve vlaku z Kielu do Hamburku zaútočil krátce před 15:00 SEČ, když se souprava blížila do nádraží v obci Brokstedt. V ní podezřelého krátce nato zadržela policie. Příčina útoku není známa. Doprava na trati byla zastavena. Jeden ze zraněných je podle serveru deníku Bild v ohrožení života. Muž podezřelý z činu byl zadržen, podle Bildu je ze Sýrie.

„Je to úplně hrozné,“ řekla Sütterlinová-Waacková v první reakci. „Jsme šokováni a zděšeni, že se něco takového stalo,“ poznamenala také podle rozhlasové a televizní stanice NDR. Na místě je spolková i zemská policie, případ vyšetřuje státní zastupitelství.

Zasahoval i vrtulník

Doprava na trati z Kielu do Hamburku byla zastavena a nádraží uzavřeno. Na fotografiích je vidět řadu sanitek a policejních vozů, na místě byl i vrtulník.

Jeden z očitých svědků serveru Kieler Nachrichten řekl, že lidi ve vagonu zachvátila panika, když k nim přiběhla trojice dívek s tím, že ve vlaku je muž ozbrojený nožem. Poté, co vlak zastavil v Brokstedtu, vyběhli z něj cestující co nejrychleji ven, aby se dostali do bezpečí.

Tagy: