Hlavní obsah

Pavla přišly na závěr kampaně podpořit tisíce lidí

• Aktualizováno

Na pražském Staroměstském náměstí ve středu vyvrcholila kampaň Petra Pavla před druhým kolem prezidentských voleb. Organizátoři vyzvali občany, aby přišli podpořit „pravdu a důstojnost“. Sešlo se jich několik tisíc. Pavel na akci přišel i s manželkou.

Živě: Setkání s Petrem Pavlem na Staroměstském náměstíVideo: Novinky

 

Reklama

Článek

Pavel na náměstí řekl, že má premiéru v kabátu. Narážel tak na to, že dřív se s lidmi i v nynějším počasí setkával většinou jen v saku, protože vlastně žádný kabát nenosí. A v minulých dnech onemocněl.

Na pódium přišli i neúspěšní kandidáti z prvního kola, kteří Pavla podporují: Danuše Nerudová, Pavel Fischer a Marek Hilšer. Všichni apelovali, aby šli lidé v pátek a v sobotu volit.

„Náš hlas něco váží, můžeme promluvit do správy naší země,“ řekl Fischer. Pavel uvedl, že si podpory Nerudové, Fischera, Hilšera i jejich voličů velice váží.

Foto: Anna-Marie Křížová, ČTK

Závěrečná akce na podporu prezidentského kandidáta Petra Pavla před druhým kolem prezidentské volby

Kandidaturu dvou někdejších členů KSČ na akci kritizoval plakát, který někdo dal pod orloj. Stálo na něm: „Hanebný národe, který volíš dva bolševiky, světová ostuda“. Byl podepsán jako „Katolická legie“.

Pavel: Začíná mě to bavit

Pavel měl hodinu před začátkem akce tiskovou konferenci, na níž řekl, že ho trochu mrzí, že to končí. „Začínám si to užívat. Když je finále a jde o hodně, baví mě to víc,“ řekl v nadsázce.

Apeloval také na lidi, aby ke druhému kolu volby přišli, protože volby nevyhrávají průzkumy, ale hlasy. „Myslím, že tenhle apel nachází poměrně silnou odezvu, a věřím tomu, že ta účast bude ještě silnější než v prvním kole,“ doplnil.

Akce v Praze

K akci na Staroměstském náměstí řekl, že se sice koná v Praze, ale je pro všechny z celé České republiky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Pavel s manželkou na Staroměstském náměstí

Organizátoři apelovali na lidi, aby využili k příchodu na náměstí jiné ulice než Železnou, Melantrichovu a Celetnou, u nichž hrozí ucpání.

Babiš v úterý s poukazem na výhrůžky, jež měl obdržet, kontaktní část kampaně zrušil a účastní se pouze prezidentských debat v médiích. Ve středu dopoledne se oba kandidáti utkali v duelu na Novinkách, středeční a čtvrteční večer bude vyhrazen debatám v komerčních televizích.

Prezidentské klání, v němž se Pavel utká s Babišem, vyvrcholí v pátek a v sobotu.

Flašinet, kolovrátek. Kandidáti se v duelu dohadovali nad kampaní a bezpečností Česka

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám