Hlavní obsah

„Umím lhát a krást.“ V Praze někdo přelepil Babišův billboard

• Aktualizováno

Jeden z předvolebních billboardů prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) v Praze dostál změny poté, co ho ve středu večer přelepil neznámý člověk. Namísto původního hesla na něm vedle podobizny Babiše stojí, že expremiér „umí lhát a krást“.

Billboard BabišeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 

Reklama

Článek

Billboard na pražském Bohdalci původně hlásal, že Babiš zastaví vládu a pomůže lidem. Ve středu večer se na něm nicméně objevilo nové sdělení, že Babiš „umí lhát a krást“, které tam vylepil neznámý člověk.

Poutač by měl být nyní upraven dle požadavků zadavatele. „V takových případech záleží na rozhodnutí klienta a ten se rozhodl, že dodá nový plakát, který přelepíme,“ sdělila Novinkám mluvčí společnosti Bigboard Praha Pavlína Stránská s tím, že je to v kompetenci externí firmy.

Novinky požádaly Babiše o komentář, zatím však bez reakce.

Andrej Babiš čelí během své prezidentské kampaně před druhým kolem volby kritice za kontroverzní billboardy, na nichž podle mnohých straší válkou a nepřímo na nich naznačuje, že pokud bude zvolen jeho soupeř generál ve výslužbě Petr Pavel, tak zavleče Česko do války. Později nechal Babišův tým vylepit upravenou verzi plakátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám