Zarco s Martinem představili barvy Prima Pramac Racingu

Tým Prima Pramac Racing je připraven zahájit již dvaadvacátou sezonu MotoGP v řadě a celkově druhou ve spolupráci s technickou společností Prima Assicurazioni. Červeno-fialovo-bílé týmové barvy obleče Francouz Johann Zarco a Španěl Jorge Martin. Oba jezdci mají k dispozici tovární verze Desmosedici GP23.

Francouz Johann Zarco vyhrál dva tituly mistra světa Moto2 a od roku 2017 je jezdcem královské kubatury. Jorge Martin vyhrál titul mistra světa Moto3 a letos nastoupí do třetí sezony MotoGP. Cílem týmu Prima Pramac Racing je umístit se na prvních třech místech celkového pořadí a usilovat o titul nejlepšího nezávislého týmu a jezdce.

Dlouholetý člen stáje Aspar Gino Borsoi, je letos šéfem týmu Prima Pramac Racing. K novému dobrodružství Borsoi uvedl: „Na letošní sezonu se díváme s velkým nadšením. Pro mě to bude nové dobrodružství, dokonce bych řekl, že to bude hodně důležitý rok. Sezona 2023 bude má první s týmem Prima Pramac Racing. Nemyslím si, že je to náhoda, jelikož třiadvacítka pro mě byla vždy významné číslo, i jak jsem závodil... . Doufejme, že je to dobré znamení. Na testech ve Valencii jsem už všechny kluky z týmu poznal. Moje první dojmy byly velmi povzbudivé, byl jsem velmi spokojený. Na tomto světě není nic samozřejmostí, za žádných okolností, přesto věřím, že odvedeme maximum.”

„S týmem Prima Pramac budu již třetím rokem a jsem velmi rád, že budu v těchto barvách jezdit další sezonu,” řekl Johann Zarco. „Máme skvělý tým, skvělou motorku a s Jorgem si skvěle rozumíme. Řekl bych, že máme všechny předpoklady pro skvělou sezonu a možná … kdo ví? Možná se nám povede vyhrát.”

Jorge Martin během prezentace mimo jiné uvedl: „Nemůžu se dočkat až se svým týmem opět vyrazím do akce. Loňský rok byl výjimečný a provázely ho i velmi těžké chvíle, ale byl dobrý k tomu, abych výkonnostně rostl a zesílil. Mám velké plány a skutečné ambice a vím, že společně s týmem dokážeme velké věci. Až v Sepangu nasednu na svou Ducati, budu vědět, zda všechna ta tvrdá práce během zimní pauzy stála za to. Jsme připraveni! Já jsem připraven!”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist