Rabínka, taoistka a další představitelky různých denominací diskutují v Římě

Rabínka, taoistka a další představitelky různých denominací diskutují v Římě
26. ledna 2023 Události Autor: Jaroslava Otradovcová

Na Papežské univerzitě Urbaniana v Římě do zítřka probíhá třídenní mezinárodní konference "Ženy budují kulturu mezináboženského setkávání", kterou zaštiťuje Dikasterium pro mezináboženský dialog ve spolupráci se Světovou unií katolických ženských organizací.

Cílem je podle organizátorů na jedné straně naslouchat mezináboženským iniciativám z různých kontextů a na druhé straně rozvíjet celosvětovou síť náboženských tradic a spiritualit, které mohou prostřednictvím podpory kultury setkávání, jakož i vlastní důstojnosti a rovnosti, solidárně pracovat na rostoucí rehumanizaci společnosti prostřednictvím přátelství, dialogu a spolupráce.

Záměrem konference a následných dialogů je také ocenit a podpořit roli žen a ženského vedení v sociálním, ekonomickém, náboženském a politickém životě na místní, národní a mezinárodní úrovni; znovuobjevit, jak lze sdílet naše příslušné náboženské klasiky, světce/mudrce, náboženské umění a hudbu, aby se znovu probudila naše duchovní energie a uzdravili jsme se my i svět; a také se učit se z příběhů žen při podpoře mezináboženského dialogu a kultury setkávání.

Představitelky dvanácti náboženství z celého světa, které diskutují o otázkách týkajících se setkávání a dialogu na podporu míru a porozumění, přijal na audienci papež František. Ocenil jejich péči o zraněné a vyzval k většímu zapojení žen do mírového dialogu.

zdroj: Dikasterium, Vatican News

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony