Plné hnízdo

Plné hnízdo

Pořad v souvislostech


Plné hnízdo
Budeme vysílat

Šťastný Radovan Šťastný
Finanční gramotnost 4 - Nemovitosti
Na stole je téma
Vysílali jsme


Šťastný Radovan Šťastný

Kam za výtvarným uměním v Brně? Třeba na Brno Art Week!

Šťastný Radovan Šťastný
Audioarchiv
26. ledna 2023 Na stole je téma Autor: Alena Šedivá

– tak zní název nového unikátního projektu České televize, který je zaměřen na rodičovství. Od 1. února budeme moci sledovat každý týden jednu pěstounskou rodinu, její příběh a především jejich běžné starosti i radosti, zkrátka to, co souvisí nejen s pěstounstvím, ale s rodičovstvím vůbec.

Každá je jiná – jedna z města, druhá z vesnice, jiná z malého bytečku a vedle toho z velkého domu. Některá rodina byla původně bezdětná, jiná zase s obrovským počtem biologických dětí. Projekt se snaží bořit zažitý mýtus, že existuje nějaký prototyp pečovatele. Autentické výpovědi doplňují praktickými radami experti, renomovaní odborníci z řad psychologů, terapeutů, poradců, sociálních pracovníků a dalších. Cílem je oslovit ty, kteří už někdy s myšlenkou stát se pěstounem koketovali. Právě pro ně bude zřízena od 1. února, kdy projekt ožije na televizních obrazovkách, infolinka a webový rozcestník. Ale nejen to. Smyslem čtrnáctidílného cyklu je oslovit všechny rodiče, kteří se dnes a denně potýkají s výchovnými problémy a chtějí se stále zdokonalovat v umění být dobrým rodičem. Jaké rady od nich dostaneme? Co se od nich tvůrci dozvěděli a možná i díky nim sami o sobě?

Plné hnízdo přišli do studia Proglasu představit autoři projektu – scenáristka Zuzana Šimečková, dramaturg Jakub Třešňák a režisérka Linda Kallistová Jablonská. Rozhovor moderuje Alena Šedivá.

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!