Ligue 1 - preview 20. kola: Tradiční nedělní porce

27.01.2023, 08:31, aktualizováno 29.01.2023, 08:47
Previews
Park princů (© AFP)

PSG doma hostí Remeš a vzhledem ke včerejší ztrátě RC Lens může mistr navýšit vedení na pět bodů. Clermont se proti Nantes pokusí natáhnout sérii výher na čtyři, čekání na triumf by rád ukončil Lyon...

OGC Nice - Lille OSC

neděle 13:00

Nice zatím určitě neprožívá nejlepší sezónu. Dlouhodobě chtělo bojovat o příčky zaručující účast v evropských pohárech pro příští sezónu, k nim má nicméně poměrně hodně daleko. A zlepšovat náladu proti Lille nebude pro domácí jednoduché, protože i když Dogy jsou zatím pod čarou, co se pohárové Evropy týče, narozdíl od OGC jsou svým cílům i nadále nadosah.

Oba celky si každopádně po skončení světového šampionátu nepočínají výsledkově zle. Je pravda, že Nice porážku v posledních čtyřech ligových kolech zaznamenalo, na půdě Rennes ovšem nebylo daleko od zisku nějakého bodu. Remizovalo s Lens, porazilo Montpellier a neprohrálo naposledy v Remeši. Ostudná byla pouze v Coupe de France porážka s Le Puy.

Kormidla Les Aiglons se od té doby chopil dočasně Didier Digard, který od svého nástupu ještě neprohrál. "Snažíme se dohánět resty. Samozřejmě máme pořád vysoké cíle. Víme, že výsledky musejí být mnohem lepší,” povídal Dante, kapitán Nice. "Pokud více stabilizujeme svou výkonnost, můžeme usilovat o vyšší postavení v tabulce. Především je ale zapotřebí být lepší přímo na hřišti. Náš nový trenér chce, abychom hráli kompaktně, ale abychom také měli radost ze hry. Dává nám spoustu prostoru ukázat se,” pochvaloval si Digardovu přítomnost.

Lille naopak ve Francouzském poháru stále pokračuje, minulou neděli si totiž poradilo doma s druholigovým Pau. A zároveň protáhlo svou úctyhodnou sérii bez porážky na osm zápasů, jestli tedy do statistik zahrneme právě i domácí pohár. V Ligue 1 zapsalo po konci katarského turnaje solidních osm bodů, naposledy se svěřenci kouče Paula Fonsecy nebabrali s Troyes.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Ramsey, Boudaoui, K. Thuram - Pépé, Laborde, S. Diop

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, Yoro, Tiago Djaló, Ismaily - André, Ang. Gomes - Weah, J. David, Cabella - M. Bayo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.28 - 2.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AJ Auxerre - Montpellier HSC

neděle 15:00

Už pětkrát v řadě odcházelo Auxerre bez bodu a negativní sérii se pokusí ukončit doma s Montpellierem. Hostům se také nedaří, což se odráží v konečném postavení v tabulce. Auxerre je předposledním týmem, MHSC je jen dva body od sestupu.

Auxerre má před sebou důležité období, které potřebuje zvládnout. Za devatenáct kol si tým z Burgundska připsal jen tři výhry a to je pochopitelně málo. Hrozba sestupu do nižší soutěže visí nad Auxerre jako Damoklův meč, na druhou stranu do konce Ligue 1 zbývá ještě spousta kol a se situací se dá něco dělat.

Domácí ale nemají na co čekat a proti Montpellieru zkrátka musí získat tři body. Ve vzájemném souboji se jim to v srpnu podařilo, navíc na půdě soupeře, nicméně aktuální forma mluví za vše - pět porážek v řadě, patnáct inkasovaných gólů a jen jedna vstřelená branka.

Ani v táboře Montpellieru to není veselé. Hosté to nedávno schytali v Nice (1:6) a nepovedlo se jim ani domácí utkání s FC Nantes (0:3).

Kádr Auxerre na poslední chvíli opustil brankář Benoît Costil, který zamířil do Lille. Chybět bude také zraněné duo Kays Ruiz-Atil a Théo Pellenard. Co se týče Montpellieru, ani ten nebude kompletní. V minulém kole byli vyloučeni Wahbi Khazri a Elye Wahi, zatímco Théo Sainte-Luce a Pedro Mendes laborují se zraněním. Přestupové okno k přesunu do Bundesligy využili Jonas Omlin a Nicolas Cozza.

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Leon - Zedadka, Jubal, Jeanvier, Raveloson, Mensah - M'Changama, Toure, Autret, Perrin - Niang

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Tchato, Jullien, Sakho, Maouassa - Ferri, Leroy, Savanier - Makounana, Germain, Mavididi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.36 - 3.15

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Clermont Foot - FC Nantes

neděle 15:00

Pořádně zostra si aktuálně počíná Clermont, který se i nadále dál a dál odpoutává od hrozby možného sestupu o patro níže. A aktuálně se opravdu nemusí vůbec bát, že by v následujících týdnech zabředl do nějaké šlamastyky okolo červených příček. I Nantes je ovšem v současné chvíli poměrně v pohodě, také bretaňskému celku se od restartu francouzských soutěží daří.

Lyon, Rennes i Angers. Tihle tři soupeři se v posledních třech ligových kolech museli sklonit před partou kouče Pascala Gastiena, která uchovává své postavení v horní polovině tabulky a bez problémů naplňuje svůj hlavní předsezónní cíl udržet se v Ligue 1. Jen nečekaný konec v Coupe de France ji může v podstatě dost mrzet, Štrasburk Koenigshoffen měl dle papírových prognóz zkraje ledna jasně vyřadit. Jinak si ale na nic zásadního Clermont stěžovat nemůže.

Nantes v uplynulých čtyřech zápasech na ligové scéně urvalo slušných osm bodů, na rozdíl od nynějšího soka pokračuje rovněž ve Francouzském poháru. Ač Thaon, působící až na šesté nejvyšší úrovni, skolil až po penaltách. "Náš soupeř má parádní formu,” uvědomoval si trenér Antoine Kombouaré, že Nantes nečeká snadná pořízená. "Vidím také, jak Gastien dokázal do týmu začlenit jiné metody. Clermont totiž nyní působí úplně jinak, než když hrával Ligue 2.”

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Wieteska, Caufriez - Allevinah, Khaoui, Magnin, Neto Borges - Cham, Rashani - Kyei

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Castelletto, Andrei Girotto, Joao Victor - Centonze, M. Sissoko, Blas, Pedro Chirivella, Hadjam - E. Guessand, Mostafa Mohamed

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.12 - 3.15

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Racing Strasbourg - Toulouse FC

neděle 15:00

Čtrnáctidenní pauza nepřišla Racingu ani Toulouse zrovna vhod. Alsasané v předchozích dvou kolech obrali o body dva velké favority RC Lens a Olympique Lyon, kdežto "Téfécé" tři zápasy v řadě neprohrálo. Co však s oběma celky udělala přestávka?

To je samozřejmě velká neznámá. Racing by potřeboval na úspěšná představení navázat, aby se odrazil od sestupových příček. V tuto chvíli mu patří šestnácté místo se stejným bodovým ziskem jako mají v sestupovém pásmu Brest a Ajaccio. Hrát o záchranu a zvítězit v Lyonu či remizovat s druhým týmem tabulky, to je jednoznačně velká vzpruha, kterou nechtějí v Alsasku devalvovat.

Poměrně slušnou fazónu má Toulouse, které s příchodem nového roku poprvé v sezoně slepilo dvě výhry v řadě. Ajacciu a Auxerre nastřílelo dohromady sedm branek, aniž by inkasovalo! Následná remíza 1:1 s Brestem se proto jeví jako ztráta, na druhou stranu zisk sedmi bodů ze tří zápasů není vůbec špatný.

Toulouse se dýchá nepoměrně lépe, než Štrasburku. Koneckonců oba celky od sebe dělí osm bodů. Vzájemná bilance je ale úplně rozdílná. Racing neprohrál s TFC od roku 2005! Nepovedlo se to ani v prvním zápase v Toulouse, který skončil plichtou 2:2.

Ani jedna strana není v plném počtu. Štrasburku nepomohou Jean-Ricner Bellegarde a Dimitri Lienard, zatímco trenér hostí Philippe Montanier musí oželet starty Rhyse Healeyho a Denise Genreaua.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Djiku, Nyamsi, Perrin - Doukoure, Sissoko, Prcić, Aholou, Lienard - Gameiro, Diallo

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupe - Sylla, Rouault, Nicolaisen, Diarra - Spierings, Van Den, Birmančević - Ratao, Aboukhlal, Onaiwu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.58 - 2.95

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Stade Brestois - Angers SCO

neděle 15:00

Oba celky nenaplňují své předsezónní ambice, tedy držet se stabilně nad pásmem sestupu. A pakliže Brest urval do této chvíle alespoň patnáct bodů, přičemž bezpečná patnáctá příčka je mu vzdálena na rozdíl dvou bodů, pak Angers má stále jako jediné z celého pelotonu Ligue 1 na svém bodovém kontě jednociferné číslo. Především na hostující straně je situace kritická.

Porážek má parta kouče Abdela Bouhazamy požehnaně, v Ligue 1 jich už zapsala jedenáct v řadě. Není divu, že se nachází na samém dně tabulky. Slabou náplastí na současné výsledky jsou pak vystoupení v Coupe de France, v němž se probojovala do osmifinále. Především je totiž potřeba vyřešit urychleně situaci ve francouzské nejvyšší soutěži. A pokud se neukotví do nějakých stabilnějších mantinelů, uvidíme v následující sezóně Angers na frontě Ligue 2.

Ani Brest nemůže vesele skotačit a tleskat si, jak probíhá aktuální ročník. Na rozdíl od svého soupeře před týdnem nezvládl svůj duel ve Francouzském poháru, nicméně takový fakt mu rozhodně bude odpouštěn, jestli úspěšně zvládne svou záchranářskou misi. "Tenhle zápas je speciální. Oba týmy totiž mají zakázáno prohrát,” uvědomoval si důležitost nynějšího střetu domácí stratég Éric Roy. "Bude opravdu velmi těžké se na něj správně připravit,” dodával.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Hérelle, Brassier, Duverne - Mah. Camara, Lees-Melou, Belkebla - Honorat, Mounié, Le Douaron

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Valery, C. Hountondji, Blažič, S. Doumbia - Thioub, Bat. Mendy, Bentaleb, Abdelli - Hunou, Salama

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.34 - 3.64

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AC Ajaccio - Olympique Lyon

neděle 17:05

Šest ligových kol, jediné vítězství. Taková je současná bilance ambiciózního Lyonu, který i nadále hledá především sám sebe. Postavení ve středu tabulky rozhodně není tím, jaké si před startem sezóny vysnil. Aktuálně je ale tvrdou realitou, Olympique má opravdu daleko od těch pozic, jež by mu zaručily postup do evropských pohárů pro další ročník. Teď vyzve Ajaccio.

Les Gones jednoduše nefungují tak, jak by měli. A během lednového přestupového období je evidentní, že se situaci snaží za každou cenu zvrátit k lepšímu. Zatím ovšem jeho řady posílil jen Dejan Lovren. Klub každopádně již opustil Karl Toko Ekambi, ještě nedávno obletovaný útočník, který potřeboval podniknout změnu. Na spadnutí byl v sobotu přesun Mala Gusta, na odchodu je také Tete, vedení klubu se též rozloučilo na dočasnou dobu s Romainem Faivrem.

Závěr transferového přesouvání představuje pro prezidenta klubu Jeana-Michela Aulase a též nového amerického majitele Johna Textora náročné časy. A kdo ví, jestli se nakonec do PSG neuchýlí talentovaný Rayan Cherki, jak se vyvine situace kolem Jeffa Reineho-Adélaïdeho, který neměl projít před přestupem do Sevilly zdravotní prohlídkou. Spokojený se svou situací nemůže být Jérome Boateng nebo Houssem Aouar. Zkrátka opravdu mnoho otázek k řešení.

Kolorit Ligue 1 je ovšem nekompromisní. A OL nezbývá nic jiného, než v takové atmosféře, kdy mnoho hráčů neví, jaká bude jejich budoucnost, zkusit zahodit všechny potíže za hlavu a pokusit se na Korsice splnit roli favorita. Družina z korsického ostrova, jež zůstane i pro jarní část sezóny fakticky neměnná, výsledkově není v pohodě, aktuálně ve francouzské nejvyšší soutěži padla třikrát za sebou. Ajaccio působilo na přestupovém trhu po celý leden v podstatě jako mrtvý brouk, evidentně věří, že se mu podaří záchranu ukormidlit se současným kádrem.

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, Is. Diallo, Alphonse - R. Nouri, Marchetti, Mangani, Belaïli - Moussiti-Oko, El Idrissy

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Kumbedi, Lovren, Diomandé, Tagliafico - Thiago Mendes, Tolisso, Caqueret - Cherki - Lacazette, B. Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.80 - 3.60 - 1.84

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Paris Saint-Germain - Stade Reims

neděle 20:45

Dvoubodovým náskokem disponovalo PSG na druhé Lens, které v sobotu odmítlo dostat se mu na dostřel poté, co remizovalo na půdě podceňovaného Troyes. V předešlých třech kolech Ligue 1 se domácím podařilo zvítězit jen jednou, padli naopak dvakrát, a potřebovali by zase dostat svou pozici do stabilnějších mantinelů. Proti Remeši rozhodně budou cílit na vítězství.

Jenže zrovna hosté mají v posledních několika týdnech opravdu hodně tuhý kořínek. Nejde je porazit snadno, naposledy se z jejich skalpu radovalo Monaco v půlce září loňského roku! Od té doby třináctkrát v řadě nepadli, pokud do statistik zahrneme i Coupe de France. Sám kouč William Still se každopádně na tento duel moc těší, přestože jeho mužstvo plní roli outsidera.

Teprve třicetiletý trenér drží svou družinu v klidném středu tabulky. Ne že by měla vyloženě na růžích ustláno, ale fakticky můžeme potvrdit, že se záchranou starosti aktuálně nemá. "Ta představa, že budu na lavičce ve svých třiceti letech řídit svůj tým v utkání proti Neymarovi, Kylianovi Mbappému, Sergiovi Ramosovi, Marcovi Verrattimu a na mojí opačné straně bude stát kouč Christophe Galtier, je doslova šílená,” vysvětlil. "Kdyby mi někdo v minulosti řekl, že se stanu v tak mladém věku trenérem v Ligue 1, požádám ho, aby mi flákl jednu do tváře.”

Jestliže Remeš si naposledy ve Francouzském poháru poradila s Les Herbiers, působícím na čtvrté nejvyšší úrovni, pak PSG nemělo výraznější problémy s Pays de Cassel, které figuruje dokonce až na šesté úrovni francouzské fotbalové scény. Nedávno si taktéž Pařížané střihli v Saúdské Arábii přátelské utkání proti hvězdám Al-Nassru a Al-Hilalu, jinak však v podstatě v posledních několika dnech neměli náročný program. Nynější rival by ale jejich připravenost měl bezpochyby prověřit naplno. PSG se navíc potřebuje dostat zase do optimálního rytmu, protože se čím dál více blíží osmifinále Ligy mistrů. Čeká ho tam tvrdá zkouška, a to Bayern.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Sergio Ramos, Juan Bernat - Carlos Soler, Vitinha, Renato Sanches, Neymar - Messi, Mbappé

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, Munetsi - J. Ito, Cajuste, Zeneli - Balogun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.76 - 14.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

ES Troyes - RC Lens

sobota 17:00

RC Lens se podařilo snížit náskok PSG na čele soutěže na pouhé tři body a v tuto chvíli je plnohodnotně zapojeno do boje o titul. V zápase na stadionu de l'Aube bude usilovat o tři body a je favoritem. Domácím se totiž nedaří a propadají se v tabulce.

ES Troyes má za sebou další prohloubení výsledkové krize a dvěma porážkami v řadě se znovu propadlo v tabulce. V tuto chvíli patří domácím čtrnácté místo, ale náskok na sestupové příčky se snížil už jen na tři body. ESTAC by potřebovalo nutně nějaký úspěch. Jedna výhra od začátku října je zoufale málo.

V mnohem lepším světle se prezentuje RC Lens. Hosté neprohráli už devět zápasů v řadě. Naposledy podlehli 9. října Lille, což byla zároveň jediná porážka v této sezoně. Lens je díky tomu v těsném závěsu za vedoucím PSG, které navíc ve vzájemném souboji porazilo 3:1. Udržet fazónu ale bude obtížné a už zápas na půdě Troyes nebude snadný.

Lens má sice lepší vzájemnou bilanci, ale první zápas v 7. kole nabídl vyrovnanou partii, kterou hostí ovládli jen o gól. Troyes bude mít v sobotu výhodu domácího prostředí a samozřejmě moc dobře ví, že potřebuje body v boji o záchranu.

Domácím bude chybět suspendovaný Ripart i Florian Tardieu, jenž laboruje se zraněnou achilovkou. Kompletní nebudou ani hosté. Wuilker Faríñez, Jimmy Cabot a Adam Buksa zůstávají na marodce.

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Lis - Larouci, Porozo, Salmier, T. Balde - Chavalerin, Kouamé - Odobert, Lopes, Bruus - M. Balde

RC Lens - pravděpodobná sestava:
Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Abdul Samed, Fofana, Machado - Sotoca - Claude-Maurice, Openda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.03 - 4.24 - 1.59

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Olympique Marseille - AS Monaco

sobota 21:00

Velký šlágr nabídne francouzská nejvyšší soutěž v sobotu večer. V bitvě o Azurové pobřeží se utkají Olympique Marseille a AS Monaco. Oba slavné celky sice na první místo ztrácí, nicméně svých ambicí se nevzdávají. Krom toho jde minimálně o přímý souboj o Ligu mistrů. Třetí příčku v tuto chvíli drží domácí Marseille, "Knížata" jsou o pět bodů za ní.

Olympique Marseille versus AS Monaco. To je zápas, který ve Francii tradičně strhává velkou pozornost. Utkání bývá někdy označováno jako Derby de la Mediterranean, byť tímto pojmenováním se pyšní především duely mezi Nice a Bastií. Při vší úctě však žádný z těchto týmů neatakuje nejvyšší příčky, popřípadě Ligu mistrů.

Domácí celek chtěl letos prohánět vedoucí PSG a konečně se zapojit do boje o titul. Zatím se mu to nedaří, byť ztráta na čelo není zas tak velká. Pět bodů je manko, které se dá ve zbývajících kolech dohnat, nicméně Marseille by potřebovala udržet kontinuitu výsledků, což se jí zatím nedaří.

Začátek měli Les Phocéens skvělý, zádrhel však přišel v říjnu s nečekanou domácí porážkou od Ajaccia. Korsický celek zvítězil na Stade Vélodrome senzačně 2:1. Ani následující dvě kola se Marseille nepovedla a na řadu přišly porážky s přímými konkurenty v boji o titul - PSG a RC Lens. Nastartovat sérii pozitivních výsledků se podařilo až s výhrou nad Lyonem (1:0). Od té doby OM šestkrát za sebou vyhrálo a v sobotu večer bude usilovat o sedmý "korálek".

Ani Monako nemá špatnou formu. Před čtrnácti dny zničilo sedmi góly nebohé Ajaccio a posunulo se na čtvrté místo tabulky. Bohužel i Monako má problémy udržet si dobrou výkonnost po delší časový úsek a z toho pramení i pětibodová ztráta na sobotního soupeře.

"Bude to dobrý zápas mezi dvěma týmy, které budou hrát na vítězství. Jaký bude scénář, to nikdy nevíte. Výsledek prvního zápasu pro nás bohužel nedopadl, ale je pravda, že to bylo šílené utkání. Klidně jsme mohli zvítězit," vrátil se k prvnímu zápasu trenér Clement. Monako doma prohrálo s Marseille 2:3, když rozhodující branku inkasovalo až v osmé minutě nastavení!

Ani jedna strana nejde do souboje v plné polní. Olympique nastoupí bez Clausse, Harita, brankáře Lópeze i obránce Erica Baillyho. Hostům zase schází Jean Lucas a k dispozici ještě nebude ani útočník Kevin Volland. Trenér Clement navíc nemůže počítat se suspendovaným Mohamedem Camarou.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mbemba, Gigot, Kolasinac - Under, Rongier, Veretout, Malinovskyi - Guendouzi - Sanchez, Dieng

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nubel - Vanderson, Disasi, Maripan, Henrique - Fofana - Diatta, Matazo, Golovin - Ben Yedder, Ben Seghir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.80 - 3.63

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

FC Lorient - Stade Rennes

pátek 21:00

Fotbalu na Bretaňském poloostrově aktuálně vládnou Lorient a Rennes. A oba celky rozjedou druhou polovinu ročníku Ligue 1 ve svém vzájemném duelu. Jen je možná škoda, že na sebe narážejí zrovna v době, kdy výsledkově bezpochyby nejsou na vrcholu blaha. Lépe řečeno za svými výkony, jaké odváděly před světovým šampionátem v Kataru, tak trochu zaostávají.

Les Merlus v posledních devíti ligových kolech našli cestu za výhrou jednou jedinkrát, jejich lokální rival padl od restartu francouzské nejvyšší soutěže po mistrovství světa hned dvakrát. Přitom před ním našel přemožitele ve všech zápasech, a to včetně těch v Evropské lize, pouze v podobě Lens a Lorientu. Bylo tomu navíc zpočátku sezóny, kdy ještě vše tak nějak nebylo zaběhnuté, kdy se obecně mužstva potýkají s hledáním optimální formy. Pak ale Les Rennais ustálili svou situaci, najednou byli velmi těžko k poražení. Aktuálně ovšem tento fakt neplatí.

Rennes jednoduše zvládalo náročný program velmi solidně, nicméně nyní vybočilo ze svých obvyklých standardů. Na jeho obranu, nedávno umělo skolit vedoucí PSG. Jenomže následně vypadlo z Coupe de France na půdě Marseille. Každopádně bude mít Lorientu co vracet, před vlastními fandy s ním totiž, jak už bylo zmíněno, padlo v srpnu o branku. Mimochodem pro SRFC představuje právě tato porážka doteď tu jednu jedinou, kterou v Roazhon Park utrpělo.

Obecně se oba celky musejí vypořádávat s nepříjemnými změnami. Bafuňářům Lorientu se zatím poměrně daří odpálkovávat všechny zájemce, kteří pokukují po jejich vzezřeních, a i přesto, že přece neodolali nabídce Bournemouthu z anglické Premier League ohledně Danga Ouattary, zatím mají kádr, který nečekaně zářil ve druhé polovině roku 2022, docela pospolu.

Hosty naopak nově trápí zranění. A je až s podivem, jak krutě zaseknul marodkový vlk svoje drápy do ofenzivních prvků. Zdravotní trable postihly oba útočníky Arnauda Kalimuenda a jeho parťáka Martina Terriera, mimo hru je také Xeka. Nově se mezi absentující přidal též Lorenz Assignon. V Rennes se každopádně mohou těšit z posily do útoku, z Lyonu dorazil na půlroční hostování zkušený Karl Toko Ekambi. Ještě však na tohle derby připravený nebude.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - G. Kalulu, Laporte, Talbi, Le Goff - Abergel, B. Innocent - St. Diarra, Le Fée, Cathline - I. Koné

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Wooh, Rodon, Theate - H. Traoré, Ugochukwu, Majer, Truffert - Bourigeaud, Doué - Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.14 - 3.39 - 2.03

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
19
15
2
2
48 : 14
47
2
RC Lens
19
13
5
1
32 : 13
44
3
Olympique Marseille
19
13
3
3
39 : 16
42
4
AS Monaco
19
11
4
4
42 : 26
37
5
Stade Rennes
19
11
4
4
36 : 20
37
6
Lille OSC
19
10
4
5
35 : 25
34
7
FC Lorient
19
9
5
5
31 : 29
32
8
Clermont Foot
19
8
4
7
24 : 27
28
9
Olympique Lyon
19
7
4
8
28 : 23
25
10
OGC Nice
19
6
7
6
22 : 20
25
11
Stade Reims
19
5
10
4
21 : 23
25
12
Toulouse FC
19
6
5
8
29 : 34
23
13
FC Nantes
19
4
9
6
21 : 24
21
14
ES Troyes
19
4
6
9
30 : 40
18
15
Montpellier HSC
19
5
2
12
28 : 40
17
16
Racing Strasbourg
19
2
9
8
24 : 34
15
17
Stade Brestois
19
3
6
10
19 : 34
15
18
AC Ajaccio
19
4
3
12
16 : 34
15
19
AJ Auxerre
19
3
4
12
16 : 41
13
20
Angers SCO
19
2
2
15
17 : 41
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Israha

Moffi chce radši do Nice, Ilić radši do Turína...to je celkem smutné, jak "atraktivní" destinací momentálně Marseille je. To vypadá, že aktuálně není šance přivést jakéhokoliv mladého kvalitního hráče, který se chce posunout na vyšší úroveň. Za poslední dobu jediný hráč, o kterém je možné říct, že přestoupil do OM, aby se vyloženě posunu, je Clauss. Hostovačky a sběr solidních hráčů, co už ale jinde ve větších nemají místo, je asi jediná momentální cesta...

Reagovat
El Fáňos

no, že chce Moffi spíš do Nice budou prachy... ze sportovní stránky jsme zajímavější. Longoria je lišák a určitě jim nechce dávat obrovský peníze. Ten Ilic netuším, ale jestli přijde Ounahi, budu za tech 10M cca, tak budu dost rád. Ted se spekuluje o utočníkovi a padají jména jako Wahi nebo Moise Kean. To by bylo super! A Ounahi ho chtěli v PL a snad Barca... takze těžko říct.

Reagovat
Israha

Tak zrovna Ounahi to, co jsem psal nahoře, splňuje taky, souhlasím. To je dobrý přestup. Ale hroťáka potřebujem taky...nechápu, kam se ten kádr z hlediska pokrytí této pozice dostal, protože už nemáme Milika, Suáreze, Bakambua ani Dienga a hraje nám tam Alexis, co není hrot .

Reagovat
Seydou Doumbia

to chce návrat Mitroglua legend a s ním Germaina

Reagovat
El Fáňos

Je pravda, že to naznačuje odchod sz. Mít Guendouziho, Rongiera, Veretouta a Papeho s Ounahim je šílený luxus a všichni hrát bohužel nemůžou. Sanchez je neuvěřitelný zvíře, ale vic mu sedí ten podhrot, kde je Payet, Harit, Malinovsky, Under, hraje tam Mateo... Hrot nikde, určitě ještě někdo přijde. Co vůbec ten mladý Španěl, je pořád zraněný ?

Reagovat
Israha

Ünder jako varianta za Clausse na RWB (protože Kaboré je fakt marný), Harit celou sezonu out, Payet starý a nekonzistentní, Guendouzi využitelný na podhrotu. To je za mě furt ok...ale stejně čekám, že nejpozději v létě frnkne Gueye, protože výkonnost na to, aby hrál pravidelně, má.

Reagovat
El Fáňos

nakonec hostovačka Papeho dává dobrý smysl, lepší než Veretout ani Rongier není, Ounahi bude asi podle potřeby střídat podhrot a sz a hodně jsem zvědavý na toho Vitihnu

Reagovat
Israha

Si paradoxně myslím, že Gueye JE lepší fotbalista, než Rongier. Ale je méně zkušený, ležérnější, nemá lídrovské dispozice a takový ten "grit", díky čemuž je Rongier Tudorem protěžován. Ounahi nakonec vypadá, že bude spíš náhrada za Gersona, včera mi to prostory, ve kterých se pohyboval, vyloženě evokoval. Vitinha....no jako já jsem skeptický ke každému hroťákovi, co jde do OM, a kdo ten tým posledních několik let sleduje, musí chápat proč

Reagovat
El Fáňos

Je pravda, že poslední z Portugalska byl Mitroglu, ale ten nedával od začátku smysl. Germain byl taky omyl. Ale třeba Balotelli, Milik se povedli, akorát už byli oba starší a neměli perspektivu. Bamba taky nebyl zklamání a teď přichází hodně zajímavý hráč, určitě větší jméno než Suarez který také za to málo času předvedl celkem dost a teď Sanchez je jeden z našich top hráčů. Od Longorii se to hodně zvedlo, nebo kdo se mu nepovedl asi kromě luiz henriqueho, který byl křídlo a přišel jako hrot

Reagovat
Israha

Jako jo, to nebylo vůbec nic proti Vitinhovi ani tahu vedení, že ho přivedlo. To byl spíš ironický příspěvek odkazující na nepochopitelné fluidum, které už několik let brání hrotovým hráčům pořádně se v OM prosadit .

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Z toho, co aktualne predvadi Lyon bych blil…tam uz se vytratila nejen koncepce, ale i zdravy rozum…ok hostovani Ekambiho a Faivreho do konce sezony, ale Tete a 19lety Gusto? To uz fakt chceme byt jenom lihen levnych talentu pro velkokluby? Pustme jeste Cherkiho do PSG prosim, at tomu nasadime korunu

Reagovat
Seydou Doumbia

jako kdyby šel cherki do psg to by taky byl jeden z těch méně chytrých v tom týmu potom

Reagovat
Langi

Hmm jenze je mu 19 a soucasne vedeni dava odchovancum docela malo duvodu byt klubu nejak zvlast vdecni a verni…Giouri, Cherki a Gusto byli nejvetsi talenti za poslednich asi 5 let a kolik toho u nas odehrali…tohle je fakt cirkus

Reagovat
Seydou Doumbia

právě proto bych si uměl pro cherkiho představit 150 lepších týmu kde by si kopl než jít do pesgay a ještě nasrat své fans...jo je to jak píšeš, většina klubu ztratila svou identitu a mi příjde že lyon se mezi ty kluby v posledních letech zařadil taky...co nás vždy zdobilo a prezentovalo to je nějak fuč a nezbylo nám nic...

Reagovat
Langi

Tak v PSG se zakope...tam by pro něj bylo, prosadit se, ještě horší, než když Geubbels tehdy zdrhnul do Monaca.

Jinak současný Lyon už nemá žádnou tvář...nějaký důraz na výchovu talentů a jejich postupná integrace do A-týmu, jako jsme to znali v minulé dekádě, už je pryč. Stal se z toho už jenom kalkul, kdy každého lepšího borce po roce pustíme za první nabídku a nesmyslně točíme každý rok kvantum nových hráčů, kteří se u nás ani nestihnou rozehrát a už zase mašírujou pryč. Smutný je, že za posledních x let se nám povedlo hned několik dobrých obchodů, i finačně bychom na tom měli být dobře, ale ten tým to objektivně mění jenom k horšímu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele