Serie A - preview 20. kola: Sedmý hostí osmnáctého

27.01.2023, 08:36, aktualizováno 30.01.2023, 08:38
Previews
Beto (© AFP)

Hellas Verona vyhrál dva z posledních tří zápasů a na zlepšené výsledky by rád navázal v dohrávce kola proti Udinese. To se naposledy konečně dočkalo triumfu, v tabulce je sedmé...

Udinese Calcio - Hellas Verona

pondělí 20:45

Duel dvou vítězných týmů z minulého kola nabídne pondělní dohrávka Serie A. Udinese utnulo negativní sérii bez výhry a věří, že proti sestupem ohroženému Hellasu získá další tři body. Veronský celek se po novém roce škrábe nahoru, nicméně manko na nesestupové pozice stále činí šest bodů.

Jedenáct zápasů čekalo Udinese na vítězství. Dočkalo se až v minulém kole proti Sampdorii Janov a alespoň prozatím zastavilo pád tabulkou. Je vlastně s podivem, že se "Zebry" po tak dlouhé sérii drží na skvělém sedmém místě. Pravda, jejich ztráta na evropské poháry vzrostla a nůžky se mezi středem tabulky a první šesticí výrazně rozevřely.

Udinese chce samozřejmě pokračovat na vítězné vlně a ve 20. kole k tomu má ideální podmínky - domácí prostředí a soupeř ze sestupového pásma.

Jenomže Hellas se v novém roce zvedá a boj o záchranu zdaleka neodepsal. Hned v prvním zápase roku 2023 remizoval v Turíně 1:1 a oba následující zápasy před vlastními diváky ovládl. Naposledy před týdnem porazil brankami Depaoliho a Lazoviće 2:0.

V minulé sezoně měl Hellas lepší bilanci a zatímco na Udine remizoval, doma zvítězil jasně 4:0. První duel letošní sezony ale vyzněl lépe pro "Zebry", které vyhrály ve Veroně 2:1.

Trenér Sottil nemůže počítat s Masinou a především Deulofeuem. Španělský křídelník patří mezi největší opory Udinese a jeho absence je pro domácí tým samozřejmě velkou ztrátou. Na druhé straně Hellas má mnohem početnější marodku a v pondělí s největší pravděpodobností nenastoupí Faraoni, Hrustić, Praszelik, Verdi, Henry, Veloso a vykartovaný Dawidowicz.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Bijol, Nehuen Pérez - Ehizibue, Pereyra, Walace, Arslan, Udogie, Beto - Success

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Magnani, Hien, Ceccherini, Depaoli - Tameze, Sulemana, Doig - Lasagna, Lazović, Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.51 - 4.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AC Milán - US Sassuolo

neděle 12:30

Na domácím San Siru se svým fanouškům představí obhájce prvenství AC Milán a proti Sassuolu má co napravovat. Rossoneri v úterý vybouchli s Laziem a po čtyřbrankovém debaklu se jím výrazně vzdálila obhajoba titulu. Navíc je ohroženo i postavení v první čtyřce, takže v neděli potřebují uspět. Výrazně se trápí i Sassuolo, jenž okupuje poslední možnou příčku, která ještě znamená záchranu.

Jedním slovem ostuda. Tak by se dal zhodnotit úterní výkon italského šampiona na půdě Lazia. Čtyřbrankový debakl fanoušci AC dlouho nepamatují a pro jejich klub je to citelná rána v boji o první místo. AC Milán sice zůstal druhý, nicméně jeho ztráta na vedoucí Neapol už je opravdu velká a dohnat dvanáctibodové manko nebude snadné.

Milán potřebuje znovu načít vítěznou sérii a v neděli k tomu bude mít ideální příležitost. Domácí publikum v zádech a k tomu soupeř, kterému se nedaří. Na druhou stranu Sassuolo dokáže potrápit kohokoliv a není radno ho podceňovat. "Je to dobrá příležitost. Připravili jsme se dobře a uděláme vše, co je v našich silách, abychom se vrátili na vítěznou cestu," prohlásil na tiskové konferenci kouč Stefano Pioli.

Rossoneri očekávají těžké utkání, koneckonců se Sassuolem naposledy remizovali 0:0. Sassuolo navíc na San Siru neprohrálo ve třech zápasech v řadě! "Sassuolo má rychlé a technické hráče, jsou agresivní. Budeme muset věnovat zvláštní pozornost jejich protiútokům, protože vepředu na to mají nebezpečné hráče," dodal Pioli.

Neroverdi by také potřebovali uspět. Na nesestupové pozice sice mají pětibodový náskok, ten se ale může rychle rozplynout. Aktuální bilance hostů už se vyšplhala na osm zápasů bez výhry, což pochopitelně zvyšuje tlak na trenéra Dionisiho. Před týdnem si Sassuolo přivezlo bod z Monzy, nicméně od domácího zápasu s Hellasem nevyhrálo.

Brankařská jednička Mike Maignan je stále zraněn, stejně jako Florenzi, Ibrahimović a od minulého kola také Tomori. Scházet bude i středopolař Bennacer, takže vedle Tonaliho vyplní mezeru Krunić. Pokud jde o Sassuolo, tomu budou v Miláně chybět Consigli a Pinamonti.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Calabria, Kjaer, Kalulu, Theo Hernández - Krunić, Tonali - Saelemaekers, De Ketelaere, Leao - Giroud

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Toljan, Erlić, Ferrari, Rogerio - Frattesi, Lopez, Traore - Berardi, Defrel, Laurienté

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.78 - 7.17

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Juventus FC - AC Monza Brianza

neděle 15:00

Po druhé za deset dní se na trávníku potkají Juventus a Monza. "Stará dáma" byla v osmifinále Coppa Italia úspěšnější, ovšem Monza zvítězila v zářijovém zápase Serie A, když jedinou branku vstřelil Christian Gytkjaer. Juve se po bodovém odečtu propadlo, ale touží se vyškrábat zpátky.

Juventus postihla v uplynulých dnech těžká rána a jeho předsezonní cíle dostaly vážnou trhlinu. Výrazný bodový odečet znamená, že Liga mistrů pro příští rok je těžko dosažitelná a to s sebou nese i úbytek financí. Těžce zkoušení fanoušci Bianconeri navíc museli vytrpět pětigólovou porážku od vedoucí Neapole či další bodovou ztrátu doma s Atalantou (3:3).

Ani v tomto rozpoložení se slavný klub nehodlá vzdávat a novou etapu chce začít výhrou v domácím prostředí proti Monze. "Požádal jsem kluky, aby šli na hřiště a vyhrávali. Budeme dělat to, co jsme dělali doteď. Klub je silný, musíme získat co nejvíce bodů. Zbývá nám 19 zápasů, Monza je prvním z nich. Musíme být opatrní, protože si vede opravdu dobře," prohlásil trenér Allegri.

Juventus čeká nebezpečný soupeř, který už dokázal slavnou značku porazit. Stalo se tak ve vůbec prvním vzájemném střetnutí 18. září loňského roku. Výhra Monzy 1:0 šokovala Apeninský poloostrov a znamenala premiérovou výhru nováčka v Serii A. Oba soupeři se potkali také před pár dny v rámci Coppa Italia a znovu to bylo velmi těsné - Juventus vyhrál gólem čtvrthodinu před koncem 2:1.

Monza je po novém roce ve slušné formě a ani jednou neprohrála. Tři remízy doplněné o vítězství v Cremoně posunuly nováčka na bezpečné třinácté místo, navíc už s desetibodovým náskokem na osmnáctý Hellas.

"Stará dáma" se od začátku sezony potýkala s velkou marodkou, ale situace se z jejího pohledu lepší. Juventusu sice nadále nepomohou Kaio Jorge, Bonucci, McKennie ani Chiesa, ale do kádru se vracejí Pogba a Vlahović. Méně starostí má Monza a do Turína neodcestovali Donati a Filippo Ranocchia.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - Soulé, Paredes, Rabiot, Kostić - Di María, Kean - Milik

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Marlon, Pablo Mari, Izzo - Birindelli, Pessina, Rovella, Carlos Augusto - Ciurria, Caprari - Mota Carvalho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.93 - 5.78

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

SS Lazio - ACF Fiorentina

neděle 18:00

Lazio má po minulém skvěle zvládnutém kole sebevědomí na rozdávání a formu by rádo potvrdilo na domácí půdě s Fiorentinou. Toskánský celek naopak zase znepokojivě upadá a jeho střelci míří stále častěji nepřesně.

Když se na začátku utkání 18. kola Serie A proti Sassuolu zranil Laziu střelec Ciro Immobile, dělal si trenér Maurizio Sarri pořádné vrásky. Ihned se na něj snesly dotazy, jak hodlá absenci tak důležitého článku sestavy řešit a objevily se hlasy zpochybňující schopnost Lazia střílet góly. Biancocelesti ale odpověděli rázně. Sassuolu dali dvě branky a poradili si v poháru i s Bolognou. Dosud největší úspěch ale měl teprve přijít.

Lazio v minulém kole otestovalo aktuálního vítěze minulého ročníku, AC Milán. A obecně se dala očekávat skvělá podívaná spolu s vyrovnanou partií. Jenže o vyrovnanosti nemohla být ani řeč. Římský klub hrál dost možná nejlepší fotbal v sezoně a zdemoloval obranu jindy srdnatě bránícího AC čtyřmi potupnými góly! AC vůbec nevědělo, kde mu hlava stojí - Lazio si s jeho obranou dělalo, co se mu zachtělo.

A trenér Sarri byl po právu hrdý. Novinářům po zvládnutém utkání řekl: "Za celou dobu, co trénuji Lazio, bylo tohle utkání nejlepší a nejlépe zvládnuté. Hráli jsme skvěle, přesně to, co chci od hráčů od začátku. Byli jsme aktivní, hráli jsme chytře a myslím, že to diváky muselo bavit. Teď ale bude důležité, aby tohle vítězství nezapadlo a abychom na něj dokázali navázat."

Immobile bude Laziu i nadále chybět, ale jinak má Sarri kompletní kádr. O něčem podobném si trenér Violy Vincenzo Italiano může nechat jen zdát. Schází mu totiž několik opor, mimo jiné hráči jako Sottil, Cabral, Castrovilli nebo Martínez Quarta.

A především dlouhodobá absence spolehlivého střelce se na výkonech a výsledcích Lazia hodně projevuje. Klub z Florencie se nachází až na jedenáctém místě a v posledních dvou duelech nedal ani jednu branku. Takže pro AS Řím a minule Turín bylo snadné vzít mu všechny tři body. Gólů dala Viola jen 21, o 14 méně než Lazio.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Casale, Romagnoli, Marušić - Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto - Pedro, Felipe Anderson, Zaccagni

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Igor, Biraghi - Amrabat, Duncan - Ikoné, Bonaventura, Saponara - Kouamé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.48 - 3.99

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

SSC Neapol - AS Řím

neděle 20:45

Neapol suverénně ovládla podzimní část sezony a stejně rázným a sebevědomým krokem bude chtít vstoupit i do poloviny druhé. Spallettiho rozjetý tým se pokusí přibrzdit jeho někdejší svěřenci z AS Řím, který se v poslední době zvedl, ale pořád si neumí udržet výkonnost dlouhodobě.

Na stadionu Diega Armanda Maradony se v neděli večer odehraje velký šlágr dvou kvalitních mančaftů a trenérů světové extratřídy. Domácí Partenopei sice už delší dobu nejsou neporaženým týmem první italské ligy, ale tempo neztrácejí. Svědčí o tom i noviny, které je začínají jasně favorizovat jako dalšího mistra Serie A. Ve čtvrtek například neapolský list Cronache di Napoli spočítal, že by Neapoli k zisku jejího třetího Scudetta mohlo stačit už jen 13 výher.

První z nich si Neapol bude chtít připsat v souboji s dalším účastníkem evropských pohárů, AS Řím. S ním má Neapol pochopitelně mnoho zkušeností a zvlášť v poslední době jsou to zkušenosti nesmírně pozitivní. AS vyhrálo nad Neapolí naposledy v roce 2019, na jejím stadionu dokonce až v roce 2018.

Obavy musí mít Římané zvlášť z dobré ofenzivy, kterou Spallettiho týmy často praktikují a v níž Neapol exceluje. V posledních deseti zápasech první ligy se stalo jen jedinkrát, že by Neapol dala méně než dvě branky. Nedávno po dvou gólech rozdělila obraně Sampdorie a Salernitany, navíc mezitím zbořila obranu Juventusu pěti zásahy!

Neapolská skvadra má mnoho styčných bodů, ale trenér Ciccio Graziani mezi nimi vyzdvihuje dvě jména. "Osobně považuji Di Lorenza za nejlepšího beka v Evropě. Nejen v Itálii, ale v celé Evropě. A velmi se mi líbí Stanislav Lobotka, jehož cit pro hru, skvělé čtení a technika se dají přirovnat k Modrićovi. A to už je velká poklona. Opravdu je to nenahraditelný muž."

Římané sice v první fázi sezony tápali, ale od nového roku mají skvělou formu. Dokonce lepší než Neapol! Z pěti odehraných duelů (počítám i pohár) vyhráli čtyřikrát a jednou remizovali. Tentokrát ale "Vlci" nebudou kompletní. K zápasu s nimi necestuje Zaniolo a karetní trest zase nepustí do hry Çelika. Kapitán Pellegrini už je ale zdráv, takže mimo hru zůstávají jen Darboe a Wijnaldum. Neapol má kádr kompletní, uzdravil se už i uragán Kvaracchelija.

Giallorossi z devatenácti duelů vyhráli 11 a často se potýkají s velkými problémy v útoku, který je až zoufale neefektivní. Poslední dobou se ale zdá, že trenér Mourinho konečně dokázal dostat tým tam, kde s ním skončil coby vítěz Konferenční ligy. A velkou zásluhu na pozitivní sérii má Tammy Abraham, který týmu zajistil bod s AC Milán i Juventusem, připsal si dvě asistence proti Fiorentině a minule pečetil výhru nad Spezií.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lozano, Osimhen, Kvaracchelija

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Zalewski, Cristante, Matić, Spinazzola - Pellegrini, Dybala - Abraham

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.62 - 5.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Empoli FC - Turín FC

sobota 15:00

Empoli se dostalo do fantastické formy a trenér Zanetti ji bude chtít vytěžit na maximum i proti Turínu. Jenže doma se jeho týmu zas tak moc nedaří, zatímco Býci si ve venkovních duelech vedou až překvapivě dobře.

Empoli zažívá skvělé chvíle a mnozí jeho fanoušci zřejmě doteď nevěří tomu, co jejich hráči předvádí. Skromný toskánský celek jindy obvykle bojující o holé přežití neprohrál už od začátku listopadu a v pěti posledních duelech třikrát vyhrál. Pokaždé, když bral tři body, udržel čisté konto. Zvládl to jak s Cremonese a Sampdorií, tak ale především minule proti Interu. Jeho náporům odolával srdnatě a nakonec mu k překvapujícímu výsledku stačila jediná branka talentovaného Tommasa Baldanziho.

Ofenzivní záložník s "cassanovskou" jizvou na tváři už dal letos čtyři branky a patří k nejzajímavějším produktům italského fotbalu. Proti Turínu by si Zanettiho skvadra ráda připsala tři body a potvrdila dlouhodobý trend. Turín totiž jezdí do toskánského města jen hodně nerad, protože odsud jen zřídka vozí nějaký bodový zisk. V květnu minulého roku sice na stadionu Carla Castellaniho vyhrál, ale předtím to nedokázal ani jednou za celých 40 let!

I Jurićův tým ale umí nepříjemně zatopit favoritům. Z Coppa Italia například vyprovodil AC Milán (s nímž remizoval i v lize) a pak o body obral i AS Řím nebo naposled Fiorentinu. Díky brance Alexeje Mirančuka se Turín dostal na vzdálenost devíti bodů od Evropy. Hned za ním se pak usadilo právě Empoli.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Ebuehi, De Winter, Luperto, Cacace - Akpa Akpro, Marin, Bandinelli - Baldanzi - Caputo, Satriano

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Buongiorno, Schuurs, Rodriguez - Singo, Ricci, Linetty, Vojvoda - Mirančuk, Vlašić - Sanabria

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.12 - 3.17 - 2.56

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

US Cremonese - Inter Milán

sobota 18:00

Za pár měsíců to bude 31 let od doby, kdy Cremonese dokázalo překvapivě porazit Inter. A v sobotu navečer by se moc rádo radovalo znovu. Jenže Inter bude spíš připomínat zraněnou zvěř, která umí být hodně nebezpečná. Má totiž co napravovat.

Cremonese došla trpělivost s trenérem Alvinim a místo něj přivedlo zkušeného harcovníka v podobě Davideho Ballardiniho. A jeho utkání ukázalo, že by to mohla být cesta k záchraně, která se ještě nedávno zdála nepravděpodobná. Při své premiéře totiž dokázal vyřadit z Coppa Italia samotnou Neapol, tou dobou suverénního lídra Serie A.

Hned v dalším utkání se mu povedlo navázat na dobrý výkon, i když to proti Bologně nestačilo na tři body. I když nebýt smolného vlastního gólu obránce Chirichese, kdo ví, jak by to dopadlo. V každém případě bude pro Cremonese velmi náročné zachránit se. Pořád je až na posledním místě tabulky a doposud posbíralo jen osm bodů. Takže mu v tuto chvíli chybí na sedmnácté místo už poměrně razantních devět bodů.

Trenér Ballardini se ale nevzdává předčasně a chce bojovat. V rozhovoru pro TMW uvedl: "Poslední dobou se nám povedlo několik věcí a jsem rád, že jsme konečně přestali prohrávat. S týmem si na sebe postupně zvykáme a je potřeba co nejlépe spolupracovat. Takto razantní změny v rozehrané sezoně potřebují čas, který ale nemáme. Proto musí každý z nás udělat maximum, abychom táhli za jeden provaz. Inter nás pořádně otestuje, pro mě je to aktuálně druhý nejlepší tým v Itálii."

Inter doposud jen jednou remizoval, dvanáctkrát se mu povedlo vyhrát. Cremonese si v lize ještě tři body nepřipsalo. Nerazzurri se navíc pyšní druhou nejlepší ofenzivou v lize, dali dohromady už 38 branek. V minulém kole ale vyšli střelecky naprázdno, nepovedlo se jim překonat obranu Empoli. To je naopak skolilo jedinou trefou mladíka Baldanziho a překvapivě vyloupilo zmlklé San Siro. Inter, teď oslabený o vyloučenou dvojici opor Škriniar - Barella, proto potřebuje rychle vyhrát, aby si nenechal utéct dva týmy před sebou.

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Ferrari, Chiriches, Lochošvili - Sernicola, Benassi, Castagnetti, Meité, Valeri - Okereke, Dessers

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Acerbi, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Çalhanoğlu, Asllani, Mchitarjan, Dimarco - Džeko, Lautaro Martínez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.86 - 4.70 - 1.45

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Atalanta Bergamo - UC Sampdoria

sobota 20:45

Byly doby, kdy se janovské Dorii poměrně často dařilo uspět na půdě Atalanty a obírala je zde klidně i o všechny tři body. A na ty doby by si Blucerchiati teď potřebovali nutně vzpomenout. Což se ale vzhledem k formě obou týmů nejeví moc pravděpodobně.

Atalanta zažila na konci roku mírně dramatický pokles formy a s tím související pád v tabulce. Po velmi špatném listopadu a třech porážkách v řadě se ale tým trenéra Gasperiniho dokázal zase vzchopit. Od nového roku neprohrál jediný duel, dvakrát remizoval a třikrát slavil vítězství. Pravd,a defenzivně už nepůsobí zdaleka tak sebejistě, jak jsme byli u klubu z Bergama zvyklí, ale ofenziva soupeře často přestřílí.

V minulém kole k tomu Bergamaschi měli taky blízko. Chvíli sice s Juventusem prohrávali, ale po změně stran dokázali otočit výsledek ve svůj prospěch. Nakonec ale díky perfektní standardce Danila brali jen bod. A hlavním hrdinou pro ně byl opět Ademola Lookman, který v jejich systému září. Se třinácti góly v devatenácti utkáních je to suverénně nejlepší střelec a proto Atalantě zas tak moc nemusí vadit gólový půst Duvána Zapaty (zkušený útočník se zatím v sezoně trefil jen jednou).

Momentálně se Atalanta usadila na šestém místě a v případě očekávané výhry se může alespoň na pár hodin posunout o dvě příčky výš. Gasperiniho moc netrápí ani marodka, na které jsou pouze dlouhodobí lazaři Zappacosta právě se Zapatou. V táboře Dorie vládne ještě lepší nálada, protože kouč Dejan Stanković má k dispozici kompletní kádr.

Jinak ale musí mít plnou hlavu starostí, protože vyhlídky jeho mužstva jsou žalostné. Doria se zatím úspěšně potápí a prakticky s každým dalším kolem se jí možnost záchrany víc a víc vzdaluje. A není se čemu divit, když za polovinu sezony se zmohla jen na pouhých osm vstřelených branek. To je stejný počet, jaký je Atalanta schopná dát v jediném utkání (zdravíme do Salerna). Doria navíc už ve čtyřech minulých kolech nedala ani jednu branku.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Demiral, Palomino - Hateboer, De Roon, Koopmeiners, Maehle - Pašalić - Lookman, Højlund

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Amione, Nuytinck, Colley - Léris, Rincón, Vieira, Augello - Djuričić - Lammers, Gabbiadini

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.58 - 10.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Bologna FC - Spezia Calcio

pátek 18:30

Bologna by moc ráda nakoukla do první desítky, ale musí zapracovat na konzistenci svých výkonů. Další šanci na body mají svěřenci trenéra Motty už v pátek večer, kdy se na domácí půdě představí proti nevyzpytatelné Spezii.

I Rossoblù se musí rychle vypořádat se dvěma neúspěchy, které je v poslední době potkaly. Jednak vypadli z poháru na úkor římského Lazia, kterému k postupu stačila jediná trefa. A zklamáním pro ně určitě bylo i minulé kolo. Proti poslednímu týmu tabulky z Cremony totiž Bologna nedokázala využít ani domácího prostředí a nakonec byla ráda i za remízu 1:1, k níž jí musel pomoct hostující obránce Chiriches.

Trenér dvanáctého týmu Serie A se navíc musí připravovat bez zraněných hráčů jako Bonifazi, Arnautović, De Silvestri, Sansone nebo Medel, což jsou většinou opory jeho hry. Spezii se sice marodka úspěšně ztenčila, ale pořád na ní jsou Zoet, Nzola, Holm a Bastoni.

Gottiho tým má šest bodů k dobru na sestupovou propast a bude je chtít rozmnožit. Nedávné dva zápasy ale pro něj skončily také neúspěchem. Při porážkách od Atalanty a AS Řím dostala Spezia sedm branek a propadla se na patnáctou pozici.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Soumaoro, Lucumí, Lykogiannis - Dominguez, Schouten - Orsolini, Ferguson, Soriano - Barrow

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Caldara, Hristov, Nikolaou - Ferrer, Zurkowski, Ampadu, Bourabia, Reca - Verde, Gyasi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.40 - 4.82

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

US Lecce - Salernitana Calcio

pátek 20:45

Kouč Davide Nicola potřebuje znovu uspět, aby se neopakoval nedávný scénář končící jeho vyhazovem. Velkou šanci cítí zejména před páteční předehrávkou 20. kola, v níž jeho hráči cestují do Lecce. Budou ale muset vylepšit hlavně obranu.

Salernitana, která po krátké přestávce uvítala na lavičce znovu trenéra Nicolu, totiž v posledních dvou duelech dostala deset branek! Pravda, jejími soupeři byly Atalanta s Neapolí, což trochu zkresluje, ale faktem je, že čisté konto udržela v Salernitana v posledních deseti kolech jen jednou! Na stadionu Via del Mare se jí navíc moc nedaří - vyhrála tady naposledy v roce 2015, kdy ještě oba týmy hrály až třetí nejvyšší ligu.

Od té doby sice klub ze Salerna ušel dlouhou cestu, ale nováček z Lecce pro něj přesto nebude snadným soupeřem. Giallorossi pod vedením zkušeného trenéra Marca Baroniho prohráli v uplynulých deseti kolech jen třikrát a dostali se na solidní 14. příčku. Navíc inkasovali hned o patnáct branek méně než jejich páteční soupeř. V minulém kole je ale dost nepříjemně překvapil Hellas, který vyhrál 2:0 a přiblížil se sedmnáctému místu.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Pezzella - Gonzalez, Blin, Hjulmand - Strefezza, Colombo, Di Francesco

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lovato, Radovanović, Gyömbér - Candreva, Vilhena, Bohinen, L. Coulibaly, Bradarić - Dia, Piątek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.56 - 4.93

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
19
16
2
1
46 : 14
50
2
AC Milán
19
11
5
3
35 : 24
38
3
SS Lazio
19
11
4
4
35 : 15
37
4
Inter Milán
19
12
1
6
38 : 25
37
5
AS Řím
19
11
4
4
25 : 16
37
6
Atalanta Bergamo
19
10
5
4
37 : 23
35
7
Udinese Calcio
19
7
7
5
27 : 21
28
8
Turín FC
19
7
5
7
19 : 20
26
9
Empoli FC
19
6
7
6
17 : 22
25
10
Juventus FC
19
11
5
3
30 : 15
23
11
ACF Fiorentina
19
6
5
8
21 : 25
23
12
Bologna FC
19
6
5
8
24 : 30
23
13
AC Monza Brianza
19
6
4
9
23 : 28
22
14
US Lecce
19
4
8
7
18 : 22
20
15
Spezia Calcio
19
4
6
9
17 : 30
18
16
Salernitana Calcio
19
4
6
9
23 : 37
18
17
US Sassuolo
19
4
5
10
18 : 29
17
18
Hellas Verona
19
3
3
13
17 : 31
12
19
UC Sampdoria
19
2
3
14
8 : 32
9
20
US Cremonese
19
0
8
11
14 : 33
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (188)

Přidat komentář
Votas

Tak co, jak jste spokojení s přestupákem? Dáme Top 10 a flop 10 přestupů nebo se to v půlce začne překrývat?

Reagovat
10

myslíš tenhle zimní? v tom do calcia snad ani 10 hráčů nepřišlo, ne?

Reagovat
GEGE

Reagovat
Furia Ceca

Přestup Ilinga Juniora z Juve NextGen do Juventus FC je ale TOP!

Reagovat
10

to smrdí -15 bodama

Reagovat
M11

to nepamatuju

Reagovat
10

to nemá obdoby, Bournemouth má větší rozpočet na zimní mercato než celý calcio dohromady

Reagovat
M11

Jestli tohle neukazuje ten rozdil svetu PL a zbytku sveta.. pak uz nevim. Hlavne ze jsou vsichni spoko..

Reagovat
Furia Ceca

Zase si ale vezmi, že historicky hromada těch zimních akvizic vyhořela... já se nedivím, že se do toho lednovýho okna kluby moc nehrnou.

Reagovat
M11

Ja si nemyslim, ze je to ze strachu.. ukazuje to jak jsou vsichni financne v prdeli..

Reagovat
Largo

Reagovat
10

tím to fakt není, je tam spousta týmů, který by do toho potřebovali sáhnout, tak jako se to standardně dělo v "normálních" dobách, ale prostě nemají kde brát

Reagovat
Deki

Reagovat
10

ten Zaniolo nakonec půjde do Bournemouthu tyvole?

Reagovat
1899-1995

Majitel AC mu nevěří a nepovolil za něj dát 30+. Ziyech zas nemůže na hostovačku skrz to, že Chelsea má 8 slotů na hostovačky zaplněné. AC toto mercato už nikoho nepřivede.

Reagovat
LesyJePan

Ja som rad ze Zaniolo nedojde, ale nechapem preco nevezmeme Saint Maximina na hostovacku s opciou (ked to nieje kacica).

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho 2.0

Reagovat
10

akorát bez čísel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jo

Reagovat
LesyJePan

Hosťovačka na pol roka čiže už by sa uvidelo po sezone .. ved tam nieje co stratit

Reagovat
1899-1995

No jo, ale horší jak Messias nebo Alexis, by přeci nebyl a kdyby ano, tak by se nekoupil.

Reagovat
danko10

Nepôjde. Odmietol, pretože jeho ambície a kvality sú dve množiny, ktorých prienik je pravdepodobný asi ako môj prienik do Scarlett Johansson.

Reagovat
10

...nevzdávej to!

Reagovat
Kaka14

Ponúkame 18M aj to možno novinári ešte tu sumu nafúkli a ponúkame aj Mesiasa, takze tych 18M nechceme dať vsetko v peniazoch

Reagovat
Emmett Brown

Čurák, radšej by som videl u nás Ziyecha, ktorý tým pádom padá...

Reagovat
smazaný uživatel

Ziyech by si s Dybalou překážek úplně stejně jako Zaniolo a úplně stejně jako bude Solbakken v tom tridentu, stačí se podívat na heat mapy. Potřebujeme někoho doleva, at to nezůstává na pomalém a zraněné hrdinovi nebo Stephanovi, který v životě neodehral 5 zápasů v řadě.

Ziyech měl dojít místo Pastoreho tehdy. V tom systému Moua by se stejně trápil jako v Anglii, je mu 30, Smalls tlačíme do o třetinu nižšího platu, ale Ziyechovi dáme 4,5 na 3 roky.. Zrovna Saint Maximin na hostování a nějaké řešení v létě mi dává větší smysl.

Reagovat
Largo

Tak prej mel Pinto domluvenyho Tadice. Jinak naprostej souhlas. Nevim, co planujou delat do budoucnosti se Zalewskim, ale posila do zakladu nalevo je nutnost.

Reagovat
Emmett Brown

Zaniolo prekáža na ihrisku aj sám sebe, ten má nulovú hernú inteligenciu, u Ziyecha verím že by to nevyzeralo tak zle...ale uz je to aj tak pasé

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec se nehodí do toho fotbalu, MS mě nezajímá, tam jede Arab na adrenalinu vlastenectví.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Radši riskne lávku do léta.

Ale Mourinho si stejně prosadí, aby chodil do ligovych zápasu z lávky a hrál EL. Tam má pořád lepší čísla než kdokoliv od nás včetně Paulita.

Reagovat
10

s Ludogorcem a Helsinkama to má nějakou váhu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ve srovnání s Tammym, Paulitem, Pellem, Stephen jo, samozřejmě v celkovém měřítku je to pořád o úroveň níže než kde by se měl prosazovat, ale v Evropě prostě efektivitu má, to si myslím, Mou, nenechá na tribuně.

Co jsem četl tak si všichni mysli, ze je největší zmr.d a bude schválně hrát blbě aby si snížil hodnotu a v létě ho vzal Milan za 10, pokud bude vůbec hrát, ale v mých je očích je stejně zmr.ske ho nutit podepsat Bournemouthu. Zajebaly všechny strany, Sabatini to řekl dobře včera v Corriere. Dalo se to čekat, celou dobu to bylo na spadnutí. Pinto čekal a tady to je. Samozřejmě dement číslo 1 je za mě Vigorelli, který má úplně na parku co bude s Nicem, což bylo zřejmé i z jeho zvýšené aktivity vůči AFC, ale chce z toho akora vytriskat pro sebe, protože kromě Gnonta už pak nic v rukávu nemá.

Kdyby ho měl Riso, uz má 4 ročně do 2027

Reagovat
10

To mluvíš o týhle sezoně EL, kde má Abraham odehráno 356 minut, El Sha 191, Dybala má 2+0 za 214 minut a Pellegrini 414 minut s bilancí 3+3? A srovnáváš to se Zaniolem, co udělal 1+3 v zápasech s Ludogorcem a Helsinkama? To je přece nesmysl

Jinak ta situace určitě dobře zvládnutá není, Smalling dopadne podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni i letos. Bez něho by to bylo slabší.

Smalling ještě neni jistý, ale Pinto nabízí o třetinu nižší plat. Na to bych se mu taky vysral, buď at ho nechá jít a kupme moderního, třeba mladého stopera, nebo nechá aspon tytéž prachy. On si Chris ještě pamatuje za kolik se po hřišti v 35 ploužil Edinko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak dokud hrajeme takové soutěže, váhu to má.

Pořád je pouze 10. nejlépe placený hráč koupený za 4,5 mega. 30 už za něho nikdy nedostaneme. Ať si rozhodně Mour, ne Pinto, který za mě pořád nepredvedl nic extra a furt si myslím, že velkou část tě práce v Benfoce odvedl Rui Costa a Pinto řešil spíš sportovní úsek jako takový, organizaci apod.

Reagovat
10

Co se Pintovi povedlo kromě Dybaly, kterej mu vlastně docela haluzácky "zbyl"?

Reagovat
Truffaldino

Za mě se letní mercato povedlo, bohužel se Wijnaldum zranil a od Belottiho jsem osobně čekal víc, ale v daný moment jsem všechny tři přestupy (s Dybalou samozřejmě) kvitoval, Celik v poho přestup, celkové výdaje 8,5 M, hostovačky co jsou nebo nedávno byly (Camara, Oliveira, Niles) bez obligačky, teď přišel Solbakken zadarmo s malým platem. V létě 21 se obměnili skauti (přišlo cca pět nových tváří, nevím teď přesně) a o jejich předchůdcích mám hodně špatné mínění, vůbec by mě zajímalo, jaká data se k Pintovi dostala ohledně Reynoldse či Shomurodova, každopádně od konce Saba, který měl své kontakty, bylo pro mě skautingové oddělení pro A-tým (v rámci juniorů bych naopak řekl, že se nám dařilo) AS naprosto otřesná agenda a proto jsem k prvním přestupům Pinta hodně shovívavý. A je to nakonec právě Thiago, kdo zdědil po svých předchůdcích asi největší množství deadwood, co jsem v AS zažil, a se kterými se, byť někdy dost kostrbatě, musel vypořádat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbyl nezbyl, upekli ho, i když za mě to byla třetina Friedkini, třetina Pinto a třetina Mou.

Giniho hostování velmi dobře dočasně řešení. Bohužel s hořkým koncem. Třeba ještě zahraje 3 měsíce.

Celik výborný přestup, nás nejlepší pravý bek od Maiconovy premotivovane sezóny.

Jak píše Truffaldino, měl na starosti spíš čistku než nábor, ale za mě se mu nedaří ani jedno. Je absurdní dvě okna za sebou odmítat všechny nabídky za Shomurodova, protože chceme prachy na dřevo a pak ho poslat na hostovacku bez opce. Lille asi odmítl sám Eldor, ale těch 13 by bylo víc než fajn a on by si tam zahrál dost.

Gallo půjde v létě do Milána až skončí Ibra, můj názor.

Celá jeho osobnost je mi vlastně záhadou, v Benfoce měl na starost jiné věci než nákupy, za něj se prodal Joao Felix - byla tam vykupka, jasná věc. Jinak těžil z bohatství City a vazby na Mendese, potažmo Wolves, žadnou koncepci v Benfice nevidím, snad tam nějak nastartoval mládežnických sektor, ale za stejné nebo větší peníze, než má k dispozici v AS, tam kupoval děcka, v AS musí dotáhnout hotové hráče do náročné soutěže.

Krom přestupu prodloužil Manciniho za 3,5 a bonusy a Cristanteho za 3, z čehož je mi na blití, zatímco Ibanez furt hraje za 1,5 a celý Řím je extremizovwny kauzou Zaniolo, které mohl hravě předejít v lete po jeho prvním ACL, i během druhého. V klidu by se to potěšilo v létě a dostal by svých 30-40.

6 z 10. Max.

Reagovat
10

Reagovat
Deki

Gds má v pravděpodobné Darmiana, Gagliu, Dumfriese a další filuty. To je normálně návrat do 2014

Reagovat
Nuno čomes

Já to nebudu raději ani komentovat a jen věřím ve 3 body Když ti Inzaghi nezapracovává mladé, tak koho jiného tam dát, než mrtvoly

Reagovat
The Krupy

New concerns for Juventus as Federal prosecutors seek harsh penalties over the salary maneuver. Concerns over relegation to Serie B [@tuttosport]

A na pozitívnejšiu nôtu, dnes oslavuje Gigi Buffon 45. narodeniny.

Reagovat
10

hlavně aby pak ty kokoti ve vedení ligy nezapomněli zhasnout

Reagovat
The Krupy

Ja očakávam preradenie, hlavne po posledných udalostiach, všetci sa tam úplne zbláznili. Ale na druhej strane, nech. Liga môže skrachovať a začnem pozerať PL

Reagovat
DelPiero137

Hlavne ze klubom pomahal zvaz a UEFA ako mohli v dobe pendemie. Ako vlastne prisli nato ze sa vyplacalo na ruku, neofiko?

Reagovat
10

asi z odposlechů, jako vždycky

Reagovat
DelPiero137

a len pri Juve bolo podozrenie a odklepli to

Reagovat
stuff

A tu o co zas ide?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak totéž co Zaniolo udělal Caicedo.

S tím rozdílem, že za něho nabídky chodí a má výkonnost

Reagovat
Forza_Inter

nepostavil tam Gagliardiniho ktorý je na odchode namiesto Asllaniho však?

Reagovat
JozefJ

Gagliardiny hra od začiatku

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Savi

Konečně zase hraje Krunić

Reagovat
Martin9719

Forza Napoli!

Reagovat
GEGE

Calabria dává vzpomenout na De Sciglia... opravdu grandiózní výkony...

Reagovat
Pospovič

AC

Reagovat
blaugrana

ac pochovava tiket kratko po obede, fajnovo

Reagovat
AC.Milan

Pojďme sakra…uz ten offside tak těsný, tohle se musí ještě zvládnout

Reagovat
GEGE

Síla co predvadime vzadu...by to tam vymichali i parafotbalisti...

Reagovat
smazaný uživatel

To vyzera na pekny suboj v LM. Dve tragické obrany.

Reagovat
AC.Milan

Tak na tohle nemám

Reagovat
GEGE

Dej tam toho Miranteho už kurva!!!!

Reagovat
swatm

nevim proc jsme kupovali dalsiho golmana, kdyz stejne porad sedi

Reagovat
rossoneri89

Paródia

Reagovat
AngryPrd

Ano dajme balik za DK ktory je neviditelny a neukazal nic. A pritom sme mohli mat Berrardiho za rovnake peniaze. Hrac, ktory nam stale robi poriadne problemy a ma stabilne vykony, striela goly a este viac tie goly vytvara. Fakt skvele zmyslanie. Hostia zo 4 striel 3 goly Forza Sassuolo

Reagovat
Rox

Ano, AC nehraje nic, ale to co máme v brance je naprostý unikát. Brankář, který nemá na druhou ligu, chytá u mistra. Naprostý výsměch majitelů, který nedokážou vyplacnout 5 mega eur za normálního náhradního brankáře.

Reagovat
Rox

1.7 na postup Tottenhamu pořád . Na to, že AC hraje kazdej zápas powerplay bez hráče v poli navíc, je to neskutecnej kurz.

Reagovat
rossoneri89

Škandal

Reagovat
maras93

Teď jsem přišel a to asi nemá cenu zapínat, co? Dostávat 1:4 od Sassuola, které má formu 0-1-4 se skore 3:10 asi vypovídá o všem.

Reagovat
FCSL

Chtěj odstřelit Pioliho ne? Sassuolo, který vyhrálo naposledy v říjnu. Za 2 a půl zápasu dostat 11 golů Tomu říkám rozklad

Reagovat
Yanek

Nakonec se ukázalo, že to celou dobu držel jen Ibra.

Reagovat
smazaný uživatel

???

Gólman, který Vám udělal sám možná více bodů než slavný Donnarumma.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
1899-1995

Pioli is on fire!

Reagovat
LesyJePan

Vôbec sa nebudem čudovať keď bude chcieť Leao z tohto cirkusu újsť.

Reagovat
JessePinkman

To je vtipnej zápas

Reagovat
AC.Milan

Berardi

Reagovat
Zark

Berardi zase jednou vyjebal s milánskými

Reagovat
LesyJePan

S nami teraz vyjebava kde kto

Reagovat
Zark

No s námi za chvíli určitě zase vyjebe Palladino

Reagovat
Largo

Reagovat
Zark

Roky praxe, no

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Truffaldino

"Because it’s been a month now that the player has been saying every day that he wants to leave". Mourinho na tiskovce před Neapolí.

Takže Zaniolo řekl včas, že chce odejít, a teď mu bude AS hrozit vším možným, za to, že nechce příští sezónu do 2. anglický?

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně nevím, na co Pinto čekal, proč ho nevystavil oficiálně na prodej.

Místo toho čekal, až to Nico s Vigem spustí na vlastní pěst tím nejhorším možným způsobem, aby z toho vyvaznul a zakryl vlastní neschopnost. Mou ho ještě propali a jediná reakce bude, že kvůli Zaniolo i nepřijde Tadic, aby nás ve svých 35 zachránil (i když dobrý je pořád).

Ten zm.d číslo 1 je Vigorelli, zadřel i vlastního klienta. Ale Pinto to těžce nezvládá, očividně nemá na to naplnit Friedkinovy ambice. Bez Moua by žádné mercato krom Celika nebylo a toho taky dovlekl Friedkin, Mendes dělá Pintovi celou kariéru, když udal do Anglie všechny hráče z Benficy krom Felixe.

Reagovat
Truffaldino

Vůbec nevím, jaká je pravdivá úloha Vigorelliho v tomto příběhu, ale teď to vypadá tak, že Pinto mohl Nica nabízet hned od nového roku, kdy ještě anglické kluby neměly nakoupeno. Třeba ho i nabízel bez toho, aby se objevili informace v mediích, ale za celý měsíc, co měl situaci řešit, získal dvě hostovačky a jednu nabídku za 30 M z anglického jojo klubu. To je prostě málo a vinit teď Zaniola je hanba ať je Nico hráčské dřevo nebo ne.

Já jsem si doposud myslel, že si Nico ke konci ledna vzpomněl, že by chtěl odejít, ale teď je jasné, že to tak není, za tohle má u mě Pinto nedostatečnou (ale asi mu to nevadí), Karsdorp je trochu těžší případ ale také podobný. Jinak když zmíním ještě Shomurodova, tak ten je podle mě v tuto chvíli neprodejný bez toho, aby se na něm letos vykázala finanční ztráta, takže hostovačka byla od začátku jedinou možností. Rozhodně má ale Pinto v odchodech co dohánět, příchody mu naštěstí, jak píšeš výše, obstará Mou.

Reagovat
smazaný uživatel

Vigo musel Nicovi říct, že má domluvu s Milanem, proč by jinak tak riskovali. Ale klidně mu mohli kecat v AC, nebo mohl on lhát Nicovi, aby to vyeskaloval.

Hlavně Mou Pinta normálně propalil, není to poprvé kdy jde proti němu. Něco nefunguje.

Reagovat
Truffaldino

Nevím, jak to s tím AC myslíš, Nico (dle slov Moua) dával už měsíc najevo, že chce odejít, po polovině ledna, po zápase, kdy je Nico vypískán fanoušky, se to dostane na veřejnost, hráč je poté dán na přestupovou listinu. V takovou chvíli je asi pochopitelný, že na další zápas nebude psychicky připravený a požádá o vynechání z nominace na zápas. Já tam nějakou eskalaci z jeho strany nevidím. S AC byli osobně domluvení ale to je tak asi všechno a z histerie přestupů M+M by bylo naivní očekávat od AC 30+, obvlášť po CdK.

Možná je to odveta za ta vyjádření ohledně kádru a jeho dostatečné kvality na top 4, ale jejich vztah už asi není letní idylka.

Reagovat
smazaný uživatel

Že AC mohlo naslibovat Vigorellimu, že to dotáhnou, ale nakonec couvli, aby jim zbyly prachy na léto.

Jak říkáš. Těch problémů je více, a za mě pokud neuděláme LM a místo nás se tam dostane Atalanta s Laziem, Pinto musí jít, nebo musí přijít někdo jako je Massara. I když s Petrachim to taky úplně nevyšlo. A bůhví jak by to dopadlo, kdyby měl Massara k dispozici pekny budget. Italští DS prostě utrácet neumí.

Reagovat
Maritazzi

Já jsem byl vždycky tým Zaniolo, ale on je bohužel pořád nestabilní puberťák, kterej se mentálně nikam neposunul. Jak psal Daje, tak určitě to nebylo zvládnutý ani ze strany trenérskýho staffu, nezdá se, že se by se cíleně pracovalo na jeho silných stránkách a on si tak nějak dál rostl po svym, což letos vyústilo v to, že se prakticky nikdy na hřišti nerozhoduje dobře a je vidět, že to dělá problémy i spoluhráčům.

Osobně mě to strašně mrzí, člověk doufal, že z něj vyroste něco úplně jinýho a že Římu splatí tu důvěru. Na druhou stranu řešit každej přestupák, že by chtěl do Juve, AC nebo takhle taky není úplně normální a jeho agent musel zoufale tlačit na pilu. Spíš to cítím tak, že už se opravdu nedá moc vybudovat vztah k hráčům, pouze ke klubu. Vlastně je docela symbolický, že šel výměnou za Radju, což byl poslední hráč, kterej pro ten klub odevzdal úplně všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

V mých očích ho chtěl vždycky prodat Pinto, ale vždycky měl velké oči. Nejprve 60, pak 50, teď 40, na 35..

Juventus 100% poslal nabídku v létě před zimním nákupem Vlahoviče. Pinto musel už před rokem vědět že ho neprodlouží.

Ale co říkáš je taky pravda. Možná mu bude lépe mimo Řím, na severu se tak nekalí, měl by se odstřihnout od fotra a matky, a ideálně i Vigorelliho.

Půlroční soustředko na jižním pobřeží Anglie by mu zle neudělalo. Žádné modelky a jiné pizdy, žádný ruch velkoměsta. Mraky prostoru na hřišti.

Ale Bournemouth už prý taky vycouval.

Reagovat
REPLIKATOR

Origi Ale kam se to chudák jenom dostal

Reagovat
AC.Milan

Tvl už jsi tu zas?

Reagovat
Zark

do týmu, co má o 9 bodů více, než Liverpool

Reagovat
JessePinkman

Origi

Reagovat
AC.Milan

Origiii

Reagovat
LesyJePan

Som v poriadku keď som to dopozeral dokonca?

Reagovat
Kaka14

Ja tiež aspoň som sa nemusel na konci báť o výsledok ako v zapasoch pred AS

Reagovat
smazaný uživatel

Vintage Sassuolo, co bere bohatým a rozdává chudým.

Reagovat
M11

Jak dlouho jeste budem pokouset ty 3 obrance

Reagovat
Melchior

Asi než vyroste nové BBC, takže cca 54 sezon.

Reagovat
stuff

A pritom akoby to furt hrali prvykrat

Reagovat
stuff

Ako konkurencia je velka, ale ten Mojsej je s naskokom najzbytocnejsi hrac vobec

Reagovat
M11

Bremer je takovy horsi Ogbonna

Reagovat
Melchior

Paredesovi by měl někdo dát už přes držku

Reagovat
Melchior

Nakonec nebude třeba ani těch -15

Reagovat
AC.Milan

To se dnes všichni zbláznili?

Reagovat
stuff

Mali by sme zabrat. Toto je dolezity zapas v boji o zachranu

Reagovat
Melchior

Mně by hrozně zajímalo, jestli si vůbec Allegri ten problém uvědomuje. Takových amatérských chyb v tom týmu a on postaví 3-5-2 s De Scigliem.

Reagovat
M11

To vis.. vsichni cekame na Pogbu.. jen Max cekal na De Sciglia

Reagovat
Melchior

Je to od něj neuvěřitelně diletantský přístup. Takový trenér nemá v moderním fotbale co pohledávat.

Reagovat
smazaný uživatel

S Pognou dáte nejake góly navíc, asi. Kdo bude čistit zálohu za ním?

Akorat odstřelíte mladé.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Maras5

Neuvědomuje. Mel by hrát nátlakovou hru, držet balón a bohužel nestát na své půlce a koukat jak Monza nedá Juve čuchnout.

De Sciglio má brousit kraj nahoru dolů, akorát že nehrál asi půl roku. Paredes je na malovanej a akorát se rozčiluje, Rabiot nezaradi 2. rychlost, ADM jen a jen pro sebe a Kostic do dnes neudělal jediný útok jeden na jednoho.

Jj, uz aby Alík šel a půl hráčů s nim. Na takovej fotbal se nedá koukat. Smutné, jak hraje Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť nemáte DM. Ani jeden z těch záložník neumí bránit, neví, kde se pohybovat, předvídat.

Reagovat
M11

Nechce Palladino zustat ?

Reagovat
Zark

Reagovat
stuff

Ten Izzo tiez zabavny zjav

Reagovat
Melchior

Tak už jeho teatrální cosi v prvním zápase muselo všem Juventinům ukázat, co je to za idiota. On to vlastně není ani pořádný fotbalista, v tom týmu je jen do počtu.

Reagovat
Frony

Chiesa je zase zraněný nebo je opravdu na odchodu?

Reagovat
Maras5

Údajně ještě operované koleno nedává takovou zátěž. Má odpočinek. Příští zápas by měl být.

Reagovat
Frony

Díky

Reagovat
Maras5

Tvl. On dá dolů Fagia a nechá tam Kostice

Reagovat
Maras5

Tak ne. Aspoň že uz Kostic je pryč. Hurá!

Reagovat
Melchior

Čekal jsem Vlahovice a Pogbu. Dostal jsem Locatelliho a Souleho

Reagovat
stuff

Milik a Vlaho na lavicke a nam tam pobehuje Mojsej voe

Reagovat
Melchior

Neni to už letos podruhý?

Reagovat
Il Architetto

Sráči

Reagovat
Melchior

Takhle vzdát boj o LM 20 kol do konce. Trapný.

Reagovat
M11

MAX to vzdal po prvnim kole.. vzdyt je to nedustojne co predvadime.. milionare v kadru a hrajeme jak provincni klub.. smutne.. bordel ve vedeni i na hristi..

Reagovat
Airus

Zase ostuda. Ale to se dalo čekat

Reagovat
Pettirosso

Už se těším, až Elkann Allgerimu prodlouží smlouvu do 2027

Reagovat
Airus

Prý se o tom při setkání vůbec nebavili.

Podle mě chtěl Elkann vědět jaký má Allegri představy (aby tušil kolik ho to bude stát) a po dnešním "utkání" ho pošle do řitě a půjde dát hoňku jinému trenérovi

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
mastakillah

Mario Rui Kvara Osimhen

Reagovat
Largo

Krasna akce. Ale to nase braneni…

Reagovat
smazaný uživatel

Tragédie. Zase darovaný, bohužel Zale a tyto velké souboje ještě nemá, zbytečně tam šel zdvojit nebo snad ztrojit Ruie, Ibanez samozřejěm s chybou ve velkém mači. Nevím, proč se Spina nehodil před střelu, asi si pořád moc pamatuju Benatiu lítat zprava doleva a bloknout víc střel za mač než má Rui chyceno za měsíc.

Reagovat
Largo

Tak neni to obrance no, porad si ho - mozna blahove - predstavuju spis nalevo, jako ofenzivniho zaloznika, coz delal skvele v Primavere. Taky jsme cekal, ze Spina udela aspon NECO, ale on to jen alibisticky odpozoroval, vzorove s rukama za zady, aby se nereklo. Tam jedinej, kdo je schopen zakroku a la Benatia, je Smalling. I kdyz musim rict, ze Mancini me dneska stve min nez Ibanez.

Reagovat
smazaný uživatel

Není, za mě nemá vzadu co dělat. Je to nejlepší driblér v týmu, měl by hrát levé křídlo/SS, jak říkáš. Kvara nakonec nic moc jiného nepředvedl, ale Zale je vzadu zabitý a obávám se že po dvou třech letech už z něho křídlo sbírající g+a neuděláme.

Mancio v pohodě. Dost se srovnal, což z něj stále nedělá lepšího hráče než je, ale aspoň nedělá tolik pi.ovin. Iba má stejný problém jako Zaniolo - fyzická dominance a rychlost mu umožňuje spoustu věcí dohnat - Radja měl stejný problém - ale zároveň je to alibismus, nenutí ho to se rozvíjet a přemýšlet pozičně, předvídat. Ve třech stoperech prostě nejde podskočit centr na zadní.

Reagovat
Largo

Prave, trochu se obavam, aby Zale nedopadl jako Florenzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Florko je extrém, on sice kapitánoval Primaveře, ale nebyl typický ofenzivní záložník, střed zálohy hrál pod Zemanem díky dvojím plicím, ale přitom ho už v Crotone šupli na beka. Za mě Ale nikdy na více neměl, podle mě fantastická kariréra na kterou mnohem větší talenti z řad Římanů nedosáhlo a nedosáhne.

Zale taky klidně nemusí být za dva roky v Říme, když nebudeme pravidelně v LM. A třeba Arteta nebo Pep by si s ním věděli rady hned.

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Zale mi trochu připomíná Kulusevskiho tím, že člověk úplně neví kam ho vlastně postavit a jaký post a styl hry by mu měl nejvíc vyhovovat. On zas není hráč, co by si věřil jeden na jednoho a neustále dokázal motat obránce, zároveň neumí ani pořádně vystřelit. Na druhou stranu, rozhodně v obraně nějak nehoří, občas naivně vystoupí a není tak důrazný, ale to se časem může lépe naučit a mohla by se z něho stát naše verze současného Dimarca.

Florko vystřídal řadu postů, opakovaně hrál křídlo, CM, beka, nakonec v obraně to podle mě bylo z jeho strany nejlepší a je škoda, že jsme mu nikdy nedali šanci po tom, co se přešlo na pětiobráncový systém, ať už pod Fonsecou nebo Mouem.

Reagovat
Nuno čomes

Spinazzola uhnul jak žáček. To je naprosto nepochopitelné proč nejde proti střele, když Osimhen zpracovává na kozy a pak ještě stehnem. Asi aby to nebolelo Takové pozery mám nejradši.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozné.

Reagovat
Rothbard

Osimhen do Realu, pojď mi.

Reagovat
mastakillah

Po tomhle se Dybala ještě té žluté diví

Reagovat
stuff

Divoky boj o ligu majstrov

Reagovat
mastakillah

Meret

Reagovat
Alberto Aquilani

I HAVE A DREAM... Vidieť zajtra Zaniola s Pellegrinim v drese Bournemouthu... ten náš kapitán je najväčší sráč akého som zažil. On nerobí nič. NULA CELYCH NULA NULA NULA

Nie že by mal Dybala nejak lepší polčas smerom dopredu, ale aspoň sa reálne na tom pressingu zúčastňuje, na konci ako tam vo vlastnom pokutovom území vyblokoval Kvaru a potom na konci vdaka jeho snahe vznikla tá šanca pre Spinu...

Inak dobrý polčas, s klasicky hajajtovým golom... IMO ich mozme jebnut, len sa nemozme zosypať.

Reagovat
Largo

Myslis tu sanci, co rozehral a centroval prave Pellegrini, vid?

Reagovat
Alberto Aquilani

chod doprdele už fakt ty retard

Reagovat
Largo

Na Tebe je fakt škoda plýtvat slov.

Reagovat
smazaný uživatel

A stačí to? Loni se na hřišti aspoň mohl přetrhnout, makal nahoru dolů. Letos ani to, zranění, nezranění.

I ty jeho přímáky a rohy jsou brutálně přeceňované, s věžema, co nabíhají ve vápně to může kopat kdokoliv, Pelle to kope krátké, nízké, ani netrefuje dobrý prostor. Přímák trefí jednou dvakrát za rok - super. Ale Dybala to dělá celou kariéru, pokud je na hřišti, musí je kopat on. Zale má výborné jedovaté centry.

V tomto se musím připojit k Bertovi.

Ať je klidně v kádru, ale pokud bude kapitán, čímž se automaticky kvalifikuje do základu, nikam se neposuneme. Nekomentuju fakt, že Cristante a Mancini jsou zástupci.

Reagovat
Largo

Samozřejmě nestačí, oproti loňský formě je tento rok daleko za očekáváním. V lepším klubu by základ zřejmě nehrál. Reagoval jsem jen na to, co Alberto napsal. Že Pelle nedělá nic dobře a následně u Dybaly (kterej včera rozhodně neměl povedenj zápas) vypíchl šanci Spinazzoly, kterou ale připravil právě Pelle. Nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Meret je skvělej

Reagovat
Largo

Konecne jednicka a evidentne na to ma. Doufam, ze u vas zustane dlouho a my budem mit sanci u Vicaria.

Reagovat
mastakillah

Lozano absolutně mimo při bránění

Reagovat
Largo

Joooooooooooooooooooo

Reagovat
mastakillah

Simeoneeeeee

Reagovat
mastakillah

Tohle je prostě geniální “náhradník”

Reagovat
Lech

To totiz musis hrat jak pica a odkopavat vsechno do utoku. Debilni idioti

Reagovat
danko10

Toto Joseho striedanie je velky tucny prostrednik Friedkinovi do huby. Ako to dopadne, bolo hned jasne.

Reagovat
Largo

Friedkini jsou ty posledni, kdo za tu nekvalitu. Po mnoha letech schopny vedeni s jasnym cilem, fakt jim neni co vytknout, a Ty napises tohle…

Reagovat
danko10

Ja im niečo vytýkam?

Reagovat
Largo

Ne, tím "prostředníkom do huby" jim vyloženě skládáš poklonu

Reagovat
danko10

Dobre moj. Tu mas susienku a pohar mlieka. A uz mi daj pokoj, prosim ta. Dakujem.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel je to tak, lávka Neapole a naše - to je brutální rozdíl. Teď už ve všech řadách. Nemáme dvojku do kasy, hrajeme 3 ze 4 beků, do zálohy jsou jen děti a čekáme na Giniho, jestli se zmátoří aspoň na dva měsíce. Camara prostě nehraje, nechápu proč, asi klauzule o počtu zápasů. Dopředu polomrtvý Gallo a mistr jeslí Ola Solbakken, 19letý Volpato.

Mimochodem Smalling si nechal Simeoneho dost odskočit. Možná, hodně možná by to přes Matiče středem neprošlo, ale Chris měl být u něj, nechal se směšně cuknout.

Reagovat
Nuno čomes

Belottiho je škoda. To je tak špatný?

Reagovat
pastal

Abraham se zranil teď musí ukázat že je dobrý hrot, zatím neměl tolik času hrát a nepředvedl nic extra ale já ho k nám chtěl a přeju si ať mu tam něco napadá

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Mou mu nedal čuchnout k pořádným minutám, i když byl Tammy hrozný.

Vypadá, jako by nehrál dva roky fotbal.

Reagovat
Largo

Takovejm hracum proste nesmis dat tolik prostoru. Ta obrana je hrozna. A zrovna dneska se Patricio dost snazi.

Reagovat
Lech

Obrana je jedine co diky Chrisovi funguje

Reagovat
Largo

Sorry, ale při tom "bránění" gólu to bylo fakt směšný. Chris ještě ok, zbytek děs.

Reagovat
smazaný uživatel

První gól Ibanez, druhá Smalling.

Reagovat
mastakillah

Proč tam Mourek nedá toho Solbakkena? Ten by nemusel být špatnej ne?

Reagovat
mastakillah

Yes !!!

AS ale super výkon, klobouk dolů

Reagovat
Alberto Aquilani

Josemu drblo úplne v hlave!!! Máme momentum, úplne vpohode by sme ich mohli zarezať a on spraví čo? Jebne tam Boveho, Volpata a Tahirovica!!! Ešte raz, Tahirovica!!! Síce celú sezonu voláme po tom, aby nejaký mladý dostal šancu sa ukázať v lige, ale on ich tam takto drbne v najťažšom zápase sezony? Neapol tam poslala Simeoneho, Elmasa a Ndombeleho, a my TAHIROVICA!!! TAHIROVICA!!! Dpč, to je jediný supertalent na svete, ktorý je úplne k hovnu. Ak ho tu niekto znova ešte spomenie, tak by si mal streliť guľku do hlavy.

Náš najlepší zápas sezony a totálne sme si ho prejebali.

Reagovat
Lech

a to se tu vedou salodlouhe diskuze jak je Pinto neschopny. Squadra na top 4 v pohode, ale mourinho si to chce rozdat o 7 misto s Udine

Reagovat
pastal

Ať mladí hrajou ale musí je dávat každý zápas třeba proti Spezii se na to vysral a to se vedlo 2:0.Dneska to nebylo pro ně lehké jit do takového zápasu ale kolik třeba Bryan zajebal akci kolikrát se vysral v sezoně na vrácení a dostal se z toho i gól a pořád hraje, svádět to na 19lete kluky je trochu mimo.Radeji budu sledovat kluky z juniorky než pojebaneho Cristanteho, Pelegrino bez formy a další

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Vykon to nebyl spatnej, prekvapili jsme a na bod meli. Teda ale jak muze Mou bez skrupuli prohlasit, ze jsme si dneska zaslouzili vyhrat, to mi hlava nebere.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele