Spojte se s námi


Bojové sporty

Brito a neúčast v Tipsport Gamechangeru? Promotér Novotný vysvětluje absenci šampiona ve velkolepém projektu

Kaik Brito měl být jednou z největších hvězd projektu Tipsport Gamechanger. Oktagon ovšem musel nakonec přijmout fakt, že se jej nezúčastní. Promotér Ondřej Novotný prozradil, proč tomu tak je.

Publikováno

dne

Kaik Brito měl být jednou z největších hvězd projektu Tipsport Gamechanger. Oktagon ovšem musel nakonec přijmout fakt, že se jej nezúčastní. Promotér Ondřej Novotný prozradil, proč tomu tak je.

V původních plánech zřejmě nefiguroval, nicméně tím, jak suverénně na začátku prosince zničil Davida Kozmu, si nový šampion welterové váhy Kaik Brito jasně řekl o účast v Tipsport Gamechangeru.

Skvělý projekt plný fantastických bojovníků mohl být pro Brazilce velmi zajímavou výzvou, mohl si přijít na velké peníze. V případě, že by celou pyramidu opanoval, by získal krásných 300 tisíc eur.

Jenže nyní už je jasné, že se tak nestane. Oznámila to jak organizace Oktagon, tak i promotér Ondřej Novotný, jenž vysvětlil důvody, proč tomu tak je.

„Kaikův manažer i trenér si strašně přáli, aby byl v Gamechangeru, ale rozhodl se, že ještě léčí ruku ze zápasu s Kozmou a nechává si rozvázané ruce. V průběhu roku bude obhajovat titul,“ nechal se ve svém podcastu MMA Letem světem slyšet Novotný.

To však není vše. V případě účasti v pyramidě by totiž Brito nemohl v průběhu projektu z Oktagonu odejít. Tuto výjimku má pouze John Hathaway, jehož situace je ovšem specifická kvůli kontraktu s UFC.

„Kaik má ve smlouvě jednu možnost, jak může z Oktagonu vyskočit a chce si ji nechat otevřenou. Měli jsme o tom diskusi. Svým způsobem mě to mrzí, ale platí tady to, co říká strýček Dana (White, šéf UFC – pozn. red.). Když se rozhodneš, že tu nechceš být, tak tu nebuď. Kaik zvolil, že bude dál pod smlouvou, bude obhajovat proti komukoliv a v momentě, kdy mu řekneme, uvidíme, jak to dopadne,“ dodal Novotný.

Sám Brito již dříve v rozhovoru pro Ruik prozradil, že jej právě UFC sleduje. Svými výkony si ostatně o angažmá v největší organizaci světa hlasitě říká.

Zdroj: MMA Letem světem, Oktagon MMA

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.