Hlavní obsah

Zeman se zatím Šarapatkovi omlouvat nemusí, co kdyby později uspěl, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se zatím nemusí omlouvat Zdeňku Šarapatkovi za výrok o neschopnosti. Nejvyšší soud vyhověl návrhu na odklad vykonatelnosti, uvedl Zemanův advokát.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Bývalý Zemanův poradce se po dosluhujícím prezidentovi domáhá omluvy za slova o tom, že byl z Úřadu vlády vyhozen pro neschopnost. Soudy daly Šarapatkovi za pravdu a po vleklém sporu uložily Zemanovi, aby se omluvil.

Zemanův advokát Marek Nespala následně podal dovolání k Nejvyššímu soudu s návrhem na odklad vykonatelnosti rozsudku. Ten mu vyhověl.

Nespala argumentuje nevratností omluvy, která by v případě úspěšného dovolání poškodila jeho klienta.

Zemanova právníka ve sporu s Šarapatkou platil Hrad, dle NCOZ to není trestný čin

Domácí

Šarapatka v reakci konstatoval, že Zeman je „občanem jiné kategorie“.

Anketa

Souhlasíte s rozhodnutím Nejvyššího soudu odložit Miloši Zemanovi povinnost omluvy, když dovolání k NS obecně nemá odkladný účinek?
Ano
20,5 %
Ne
79,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 580 čtenářů.

Šarapatka kvůli tomu, že omluva ve stanoveném termíne nedorazila, podal návrh na exekuci. Tu soud nyní zakázal, neboť by jejím neprodleným výkonem hrozila žalovanému Zemanovi „závažná újma“.

Policie se před časem zabývala skutečností, že Zemanův soukromý spor platí z peněz daňových poplatníků hradní kancelář. Podání bylo odloženo s tím, že nejde o trestný čin.

Za výroky o Šarapatkovi se nemá omlouvat stát, ale sám Zeman, rozhodl soud

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám