Spojte se s námi


Bojové sporty

Xavier vysvětlil, proč v létě odmítl Vémolu. Teď jej vyzve Langer. Jak vidí své šance na titul a co plánuje pro rok 2023?

Rafael Xavier patří ke špičce polotěžké váhy Oktagonu. V létě se mohl utkat o titul s Karlosem Vémolou, v prosinci mu odpadl zápas během cesty do Prahy a nyní přijal nabídku na souboj v Mnichově. V exkluzivním rozhovoru pro Ruik se právě k těmto tématům vyjádřil.

Publikováno

dne

Rafael Xavier patří ke špičce polotěžké váhy Oktagonu. V létě se mohl utkat o titul s Karlosem Vémolou, v prosinci mu odpadl zápas během cesty do Prahy a nyní přijal nabídku na souboj v Mnichově. V exkluzivním rozhovoru pro Ruik se právě k těmto tématům vyjádřil.

Xavier se v Mnichově utká s Langerem

Už 11. února se Oktagon poprvé představí v Mnichově. Turnaj na německé půdě měl na programu pouze jeden československý zápas, když se spolu měli utkat Miloš Petrášek a Pavol Langer. První jmenovaný však kvůli zranění nastoupit nemůže.

Náhradu se ale podařilo sehnat rychle a to více než důstojnou. Populárního Čecha totiž zastoupí brazilský bojovník Rafael Xavier, tedy člen užší špičky polotěžké váhy Oktagonu.

Xavier se fanouškům Oktagonu představí téměř po roce. Nicméně zápasit měl už v prosinci, když měl změřit síly s Lee Chadwickem v domluvené váze do 91.5 kilogramů. Jenže Chadwick se zranil.

„Bylo těžké v momentě, kdy jsem byl na cestě do Prahy, že došlo ke zrušení zápasu. Dostal jsem ale možnost být náhradníkem v případě, že Škvor nebo Montagnac, kteří se spolu utkali, nesplní váhu. Tak jsem si držel váhu, ale bohužel jsem se zápasu nedočkal. Ondřej Novotný mi slíbil zápas na dalším turnaji, okamžitě jsem souhlasil,“ vyjádřil se Xavier pro Ruik.

Brazilec se cítí být ve velmi dobré formě. A co vlastně dělal celý rok, když nezápasil? „Staral jsem se o svou dceru a ženu. Navíc se mi v říjnu narodil syn, takže jsem čas využil k tomu, abych podpořil rodinu. Oni se o mě starají 365 dní v roce, takže byl čas jim to vrátit. Cítím se dobře a jsem připravený na Mnichov,“ nechal se slyšet.

Langer rozhodně nepatří mezi největší hvězdy Oktagonu, leckdo jej tedy podceňuje. Ne však Xavier: „Všichni soupeři v Oktagonu musí být respektováni. Všichni jsou dobří bojovníci. Čekám ho v nejlepší formě, i on by měl být připraven na nejlepší verzi Rafaela Xaviera.“

Xavier žije a trénuje v Berlíně, takže navzdory brazilskému původu pro něj bude boj v Německu specifický.

„Chci reprezentovat Německo jako skvělý sportovec. Mám tady dobrý tým, tvrdě pracujeme pro dosažení našich cílů. Berlín je moje město. Na zápas v Mnichově se těším. Příště přivedeme Oktagon do Berlína, naplníme arénu skvělými fanoušky a uděláme úžasnou show,“ neskrývá velké plány.

Odmítnutí Vémoly a vyhlídky na titul

Již bylo zmíněno, že Rafael Xavier měl zápasit na prosincovém turnaji v O2 aréně. Nicméně v létě dostal jedinečnou nabídku porvat se o titul polotěžké váhy s Karlosem Vémolou na pražské Štvanici. Tu ale nevyužil.

„Když jsem dostal zprávu, že můžu bojovat o titul s Vémolou, byl jsem nadšený. Jen tu byl problém s tím, že do zápasu nezbývalo ano 5 týdnů. Bylo to na nás příliš spontánní. Mysleli jsme, že k tomu souboji dojde až po letním období,“ vysvětluje Brazilec rozhodnutí odmítnout.

„Můj hlavní trenér vlastně s celým týmem plánovali na příští týdny dovolenou s rodinou. Jak bych se mohl připravovat na boj o titul bez svého týmu? To je jediný důvod, proč se můj hlavní trenér rozhodl zápas odložit,“ dodal Xavier.

Na podobnou nabídku by mohl populární bijec zase nějakou tu chvíli čekat. „V polotěžké váze je mnoho dobrých sportovců, ale v posledních čtyřech zápasech jsem ukázal, že svou práci zvládám skvěle a vyhrávám zápasy. Kdo si zaslouží titulovou šanci víc než já?“ zamýšlí se.

Nešlo se nezmínit například o Stephanu Pützovi. „Je to dobrý bojovník, rodinný typ muže. Vážím si ho jako velkého německého bojovníka. Mám teď dobrou novou smlouvu s Oktagonem a jsem připraven na všechny v naší váhové kategorii. Můj management s Oktagonem rozhodnou, kdo bude mým dalším soupeřem. Slibuju, že budu připraven,“ má jasno Xavier.

A plány pro příští rok? Hodně zápasit a kromě MMA si to střihnout také v kickboxu. „Nastal můj čas. Chci fanouškům vrátit energii. Podporují mě v každém zápase. Teď nadešel čas můj čas k tomu, abych jim doručil velkou show, kterou si zaslouží. Doufám, že moji čeští a slovenští fanoušci dorazí do Mnichova a užijí si zábavu,“ uzavřel rozhovor brazilský bojovník.

Zdroj: Ruik

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.