Letos může König počítat s pomocí českých mechaniků

Je to oficiální – Oliver König pokračuje v mistrovství světa superbiků! Jeho manažer podepsal smlouvu a nově se tým bude jmenovat Orelac Racing Movisio. K českému závodníkovi přichází také nový technický ředitel Ital Thomasso Noccioli, o data se bude starat Michal Kněžínek a jedním z mechaniků se stane Lukáš Porš. „Domluvili jsme se, že od letošního roku půjde nově o česko-španělský tým, z čeho mám velkou radost. Očekávám, že se s Oliverem významně posuneme, i když konkurence bude letos ještě větší,“ prohlásil Miloš Čihák, jezdcův manažer. König je v současné době na testování ve Španělsku.

Oliveru Königovi se podařilo splnit také zásadní požadavek v tom, aby si urychleně našel studium na vysoké škole. V minulém roce totiž český závodník svému manažerovi zamlčel, že se přestal vzdělávat. „Miloš je ostrý manažer a vím, že to myslí se mnou dobře. Trochu mě překvapilo, jak si trval na svém. Beru také v potaz, že to nebylo fér, když jsem mu to zamlčel. Tímhle to napravím a budu se snažit pilně studovat a dobře závodit,“ dodal König, který nastoupil na dálkové studium na školu NEWTON University. „Chci za to poděkovat manželce Miloše, že mi pomohla. Doslova mi zachránila sezonu,“ dodal s úsměvem.

König je zároveň nadšený jak z pokračovaní v elitní motorkářském šampionátu, tak ze změn v týmu. „Je to skvělé. Mého nového technického ředitele znám z kategorie do 300 ccm. S českými mechaniky se znám od malička, mám s nimi parádní vztah. Atmosféra v týmu je úplně jiná a mám z toho radost,“ dodal König, který v minulé sezoně v MS superbiků vybojoval celkem tři body a povedlo se mu dokončit všechny hlavní závody. „Na začátku minulé sezony měl na nejrychlejší ztrátu minutu a půl a ke konci roku už ztrácel jen čtyřicet vteřin a dokázal předjíždět velká jména. Rád bych, aby také letos ukázal progres, zlepšit se musí od brždění, průjezdů, výjezdů po komunikaci se šéfmechanikem. Věřím, že to zvládne,“ prohlásil Miloš Čihák, CEO Moviso Racing.

Zároveň do superbiků přestoupili letos velmi zajímaví jezdci, například Ital Danilo Petrucci, Australan Remy Gardner nebo Ital Lorenzo Baldassarri. „Dávat si cíle do sezony si nevezmu na triko. Přicházejí jezdci se zkušenostmi z MotoGP nebo kteří jezdili mezi elitou v Supersportech. Já jsem jediné jméno, které na svém kontě nemá skoro nic. Podle toho se budu chovat, chci se zlepšit oproti loňsku,“ dodal König, který momentálně testuje v Jerezu. „Už jsem ve Španělsku týden a půl, trénuji fyzičku a chodíme na flat-track. V Česku jsem chodil do Balance Club Brumlovka, kde pravidelně cvičím a také k panu Hejníkovi, kde pracujeme na zlepšení a zrychlení reflexů. Často jsem i ve sportovním centru Olymp, kde využívám halu na běhaní a kryokomoru k regeneraci.“

O Königa byl zájem také z řad jiných týmů, smlouva je podepsaná na jeden rok. „Podmínky jsme vyjednávali poměrně dlouho už od závodu v Argentině. Od začátku nám bylo jasné, že chceme, aby zde Oliver pokračoval. Chtěli jsme to však posunout dál, proto to tak tak trvalo. Tímto šéfovi Orelacu Jose Calerovi děkuji a doufám, že se sezona povede,“ dodal Čihák.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist