Hlavní obsah

Jižní Čechy lákají na rozhledny

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) láká turisty i na pohledy z výšky. V kraji je už přes stovku rozhleden, vyhlídek nebo vyhlídkových věží. Nový produkt centrály Jižní Čechy z výšky představuje přehled všech těchto míst, ze kterých lze obdivovat vrcholky hor, vesničky i údolí. Zájemci je najdou v tištěné mapě i na internetových stránkách.

Foto: archiv JCCR

Mezi nejvyhledávanější turistické cíle patří rozhledna v Dobré Vodě.

Článek

Většina cílů je navíc v turisticky méně exponovaných lokalitách a jejich návštěva se dá spojit s příjemnou procházkou, túrou nebo vyjížďkou na kole.

„Dobývání vrcholů je v Čechách fenoménem a vyrazit na rozhlednu či vyhlídku je častým cílem výletu pro milovníky aktivního poznávání přírody. Návštěvníkům tak usnadníme rozhodování, kam a za jakých podmínek vyrazit (otevírací doba, vstupné, jak se na místo dostat), většinou doplněné o nějakou zajímavost,“ sdělil Právu ředitel JCCR Petr Soukup. Upozornil, že se jedná celkem o 37 rozhleden, 27 vyhlídkových věží a 42 vyhlídek.

Nejhezčí rozhledny v ČR nabízí dechberoucí výhledy. Z některých dohlédnete až na Alpy

Tipy na výlety

„Všechna místa v jednotlivých turistických oblastech jsou přehledně znázorněná na mapě, kterou si může vzít každý s sebou do kapsy. Mapa poskytuje veškeré základní informace a v sezoně bude dostupná v informačních centrech v celém kraji,“ upřesnil Soukup.

Zmínil, že mapa bude i na internetových webových stránkách. „Na odkazu www.jiznicechy.cz/rozhledny je přehled všech cílů také rozdělen na letní a zimní verzi a doplněn o podrobnější informace,“ dodal ředitel centrály.

KVÍZ: Jak dobře znáte Moravu?

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám