Dva české startupy uspěly v britské investiční soutěži. Plánují expanzi do Londýna

České startupy BeiT a Born Digital a slovenský projekt Mobilyze zvítězily v britské investiční soutěži Green Tech & Digital Awards. Trojice firem vyhrála „investiční cestu“ do Londýna, v rámci které se sejdou s britskými investory.

Startupisté se potkají také se zástupci britského Ministerstva pro mezinárodní obchod. Vítězové získali i lístky na londýnskou výběrovou konferenci Alpha Wolves Summit, kde evropské firmy jednají s předními investory.

Londýn, Velká Británie

V úterý 24. ledna se v rezidenci britského velvyslance konalo finále britské investiční soutěže Green Tech & Digital Awards. Devět českých a slovenských startupů se specializací na udržitelné technologie a digitalizaci prezentovalo své produkty odborné porotě. Zvítězily tři: české startupy BeiT a Born Digital a slovenská firma Mobilyze.

V tříčlenné odborné porotě, která o vítězích rozhodla, zasedla ředitelka odboru startupů při CzechInvest Beata Vörösová, podnikatel a výkonný ředitel Centre for Future Europe Michael Jacobsen a investiční expert v Global Entrepreneurship Program Martin Ring.

Startupy jsou mezi Čechy populární, lidé znají i jejich zakladatele

Do letošního, v pořadí druhého, ročníku investiční soutěže Green Tech & Digital Awards se přihlásilo 24 startupů z Česka a Slovenska. Do finále se probojovalo devět firem: šest českých a tři slovenské.

Šanci na podporu a expanzi do Británie mají i zbylé startupy

„Jsem rád, že mou první událostí na velvyslanectví v Praze bylo právě finále Green Tech & Digital Awards. Udržitelný růst a inovace patří mezi priority Spojeného království a věřím, že v této oblasti mohou naše země úzce spolupracovat. Gratuluji vítězům a těším se na další ročník,“ říká designovaný britský velvyslanec v České republice Matt Field.

„Všechny startupy odprezentovaly skvěle a máme radost, že i ty, které se neprobojovaly do top tři, můžeme podpořit v expanzi do Spojeného království,“ doplňuje organizátorka akce, ředitelka sekce Foreign Direct Investment při britském velvyslanectví v Praze Tereza Vicková.

Doporučujeme