Představit dětem Boha atraktivně a srozumitelně je mimo jiné cílem nakladatelství Hisland

Představit dětem Boha atraktivně a srozumitelně je mimo jiné cílem nakladatelství Hisland
27. ledna 2023 Události Autor: Jaroslava Otradovcová

Survival, Boží wifina a Baterka - to jsou dosud vydané publikace nakladatelství HISLAND, které je nyní nově dětským odvětvím nakladatelství Návratu domů nabízejícím moderní křesťanskou literaturu, evangelického až evangelikálního zaměření. Co nového tato spolupráce přinese? Na to i již vydané knihy jsme se ptali autorky a zakladatelky HISLANDu Blanky Ježkové.

Díky tomu už nejsem sama, máme nějaký realizační tým i distribuční síť, očekávám, že titulů budeme moct udělat víc. Na Velikonoce nebo na jaře bychom rádi vydali sérii třech krásně ilustrovaných překladových knížek pro mladší školní věk, které převypráví celou Bibli a vysvětlí, co nám tím Bůh chtěl říct. Potom v létě bychom rádi vydali knihu českého autora o přírodě, tj. o kráse Božího stvoření. Úplně to člověka vybízí zblízka se podívat do té trávy a kouknout se, co tam všechno žije. Osobně pracuji na dalším konceptu knihy, která bude hodně odlišná od těch předchozích, bude to taková grafická detektivka s ukrytým poselstvím evangelia," prozradila ve vysílání Proglasu autorka Blanka Ježková s tím, že v edičním plánu nakladatelství Návrat jsou i další tituly se zaměřením pro teenagery a pro starší děti, které budou o smyslu života a o identitě.

vizualizace_BATERKACharakteristiku jednotlivých dosud vydaných knih Blanky Ježkové: Boží wifina, Survival a Baterka si poslechněte v záznamu rozhovoru, který vedla Adriana Růžičková. Dozvíte se také, co dalšího, kromě interaktivity, mají publikace společné. Soutěž o poslední vydanou Baterku bude vysílání Proglasu v sobotu krátce po 10. hodině.

NyníDopolední proud - Folklor
Písnička: Kroměříž, Kroměříž; Sóla: Varmuža Pavel, sbor muziky; Soubor: Varmužova cimbálová muzika; CD: Na Kyjovsku
11:00Čtení na pokračování
11:30Dopolední proud
11:57Myšlenka na den
12:00Polední modlitba
12:05Hudební siesta
13:00Zprávy ČRo Plus

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony