Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nebude to Jílek proti Spartě, říká olomoucký kouč, ale chce bodovat

Je to tady. Jarní část první fotbalové ligy se o víkendu rozjíždí a největším tahákem úvodního kola je sobotní zápas čtvrté Sigmy Olomouc se třetí Spartou. "Doufám, že i v tomhle mrazivém počasí si diváci cestu na stadion najdou," říká kouč olomouckého celku Václav Jílek.

Šestačtyřicetiletý trenér byl v minulém angažmá právě na Spartě, a nebylo mu dopřáno, aby svoji práci dokončil, a musel předčasně odejít. Ovšem Jílek odmítá, že by právě kvůli tomu cítil před zápasem nějakou zvláštní motivaci.

"Moje osobní motivace nebo ambice tu není. Je to už dlouho, co jsme odešli ze Sparty, takže to nebude jako Jílek proti Spartě. Ale ta motivace je dostatečně velká vždycky, když proti ní hrajete," vysvětluje s tím, že se na zápas připravovali jako na každé ligové utkání. A dodává: "Těšíme se, soupeř je atraktivní, čekám vyrovnaný zápas a věřím, že máme šanci uspět."

Jak moc je pro tým důležitý první zápas v jarní části, Jílek hned vysvětluje. "Je to třetí se čtvrtým, ale mezi námi je osm bodů, a byli bychom samozřejmě rádi, kdyby to po zápase bylo pět bodů. Jenže to není jen o tom, že se hraje se Spartou," tvrdí.

Program 17. kola první ligy

Sobota

15:00: Bohemians – Teplice
15:00: Slovácko – České Budějovice
15:00: Plzeň – Hradec Králové
18:00: Olomouc – Sparta

Neděle

15:00: Mladá Boleslav – Brno
15:00: Slavia – Jablonec
15:00: Liberec – Pardubice
18:00: Zlín - Ostrava

Podle olomouckého kouče je hlavně důležité dobře vstoupit do soutěže. "Z prvních čtyř zápasů s těžkými soupeři bychom chtěli mít aspoň polovinu bodů. A kdybychom bodovali hned v tom prvním, tak by to bylo trošičku jako nad plán a pak můžeme být schopni těch bodů udělat víc. Ta výhra by nám obrovsky pomohla," prozrazuje ligovou matematiku.

Spartu v přípravě samozřejmě v Olomouci sledovali. "Přivedli zajímavé hráče, což jsme viděli v šotech z jejich přípravných zápasů. Jsou individuálně vybavení, ale je dalších x otazníků, jak zapadnou do týmu, jak se jim bude hrát na těchhle terénech a jak se prosadí. Ale trenér Priske je zná a věří jim, takže by měli jeho představy naplnit," říká k zimním posilám sobotního soupeře.

Minimální bodové rozdíly mezi týmy ve středu tabulky by jeho fotbalisty neměly nijak znervózňovat.

"Myslím si, že hráči o tom příliš nepřemýšlejí. Teď máme Spartu, potom venku Slovácko, ale zatím jsme nahoře a nepřipouštíme si tu možnost, že kdybychom dvakrát nebodovali, situace by se mohla rychle změnit. Chceme hned zpočátku udělat všechno proto, abychom bodovali a nedostali se na ty nižší pozice," odhání myšlenky spojené s vyrovnaností soutěže.

Trenér Jílek příliš nechtěl komentovat situaci kolem útočníka Chytila, který už je podle šéfa Slavie Tvrdíka dohodnutý na odchodu do pražského týmu, ale podle všeho dohraje jarní část soutěže v Olomouci.

"Finální rozhodnutí nevím, já s Chytilem počítám, a jestli už došlo k dohodě, tak to nevím. Je to ale jeden ze zásadních hráčů našeho týmu, a jestli potvrdí svoji podzimní výkonnost a jestli má odejít, tak bych byl rád, kdyby se tu ještě rozloučil několika brankami navíc," dodal.

Je konec ledna, ale hřiště v Olomouci je k zápasu připravené dobře. "Byli jsme na něm včera, trávníkáři udělali spoustu práce, terén je dobrý. Ale je leden, takže tráva je přece jen řídká," říká olomoucký kouč ke stavu hrací plochy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články