Očekávané události 28. ledna 2023

Očekávané události 28. ledna 2023
28. ledna 2023 Události Autor: Adéla Šimoníková

Pokračuje druhé kolo volby prezidenta České republiky, ve kterém proti sobě stojí občanský kandidát Petr Pavel a kandidát za hnutí ANO Andrej Babiš. Volební místnosti se dnes uzavřou ve 14.00. O pár hodin později budeme znát jméno nového českého prezidenta, který ve funkci nahradí Miloše Zemana. 

Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy pořádá den otevřených dveří. Zájemci o studium mají možnost potkat se osobně s vyučujícími i studenty a dozvědět se informace o přijímacích zkouškách i průběhu.

Výroční setkání členů a přátel Hnutí Pro život Česká republika proběhne dnes v Praze. Začne v 9 hodin mší svatou, kterou bude celebrovat generální vikář pražské arcidiecéze Jan Balík. Následovat bude blok přednášek i diskuze.

Poslední rozloučení s Pavlem Kalusem, farářem Prvního žižkovského sboru Českobratrské církve evangelické, se koná dnes od 14 hodin v evangelickém kostele v Chrudimi. 

Biskupství ostravsko-opavské pořádá seminář Katecheze v evangelizačním poslání církve, jenž je určen všem, kterým záleží na předávání víry v naší zemi v současné situaci. Seminář proběhne v budově biskupství. 

Duchovní obnovu pro muže pořádá centrum pro rodinu v Opavě. Tématem je uzdravení skrze podobenství.

Na plzeňském biskupství proběhne setkání pro rozvedené i znovu sezdané. Zúčastní se biskup Tomáš Holub, misionáři milosrdenství a církevní soudkyně Martina Vintrová. 

Farnost Hluboká nad Vltavou pořádá „Kantorskou školu“. Akce je pro všechny, kteří při liturgii hrají a zpívají i pro širší veřejnost. Na programu jsou přednášky na téma Žalmy a písně v Písmu svatém nebo Hudba a zpěv ve struktuře liturgie. 

Švandovo divadlo v Praze dnes v premiéře uvede román Georga Orwella 1984. Adaptace a režie se ujal Dodo Gombár. Slavný román pojal Gombár jako drama o volání po svobodě i jako příběh velké lásky.

Po třech letech se v Pardubicích koná divadelní ples pod názvem Renesanční divadelní bál. Během večera budou vyhlášeny výsledky divácké ankety o nejoblíbenější herce Východočeského divadla roku 2022.

Krojovaný ples s představením letošního krále Filipa Šobáně a královské družiny ročníku 2005 se koná ve Vlčnově.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony