Hlavní obsah

Policie povolila vjezd do Špindlerova Mlýna, od rána byl uzavřený

Aktualizováno

Policie před třetí odpoledne povolila vjezd návštěvníkům do Špindlerova Mlýna v Krkonoších, kde se o víkendu konají závody Světového poháru v alpském lyžování žen. Vjezd do města byl od 8:00 uzavřený, protože parkoviště ve středisku byla plná. Auta tal museli návštěvníci zaparkovat ve Vrchlabí, odkud je do Špindlerova Mlýna zdarma odvezla kyvadlová doprava. Výjimku pro vjezd do střediska měla jen vozidla s dříve vyřízeným povolením.

Foto: Policie ČR

Odstavné parkoviště Vrchlabí – Vejsplachy určené pro parkování přijíždějících vozidel návštěvníků

Článek

„Příjezd do Špindlerova Mlýna jsme uzavřeli na kontrolním bodu v Herlíkovicích u Vrchlabí. Auta, která již byla v momentě uzavření na cestě do Špindlerova Mlýna, zaparkovala na silnici u špindlerovské přehrady,“ řekla mluvčí dopoledne.

Mezi 08:30 až 09:00 však doprava do Špindlerova Mlýna přes uzávěru v Herlíkovicích značně zhoustla a vytvořila se stojící kolona aut s povolenkami. V koloně uvázly i autobusy, kterým pak policisté zajistili přednostní cestu. Do 10:00 se kolona postupně rozjela a provoz mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem již byl plynulý, uvedla mluvčí.

Ostatní řidiči parkují na uzavřené silnici II/295 na příjezdu do Vrchlabí a na parkovišti u sportovního areálu v lokalitě Vejsplachy. „Parkoviště Vejsplachy bylo v 08:30 plné asi z 50 procent,“ řekla mluvčí. V případě jeho zaplnění budou auta parkovat i na obchvatu Vrchlabí.

Z parkovišť ve Vrchlabí se autobusy do Špindlerova mlýna kromě návštěvníků závodů dostanou i lidé, kteří si do Špindlerova Mlýna přijeli zalyžovat. Ve Špindlerově Mlýně je kvůli světovému poháru uzavřena pouze černá sjezdovka ve Svatém Petru. Ostatní sjezdovky mají rekreační lyžaři k dispozici.

Provoz lanovek v lokalitě Medvědín – Horní Mísečky v sobotu ráno omezila silná námraza. Zhruba hodinu byla mimo provoz lanovka v Horních Mísečkách a dopoledne zůstávala mimo provoz lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín. Nově dnes vlekaři ve středisku spustili lanovku se sjezdovkou Labská.

Zastávky kyvadlové dopravy jsou podél všech provizorně zřízených parkovišť v docházkové vzdálenosti do 400 metrů. Po výstupu ve Špindlerově Mlýně mohou jít návštěvníci závodů i rekreační lyžaři do Svatého Petra pěšky či využít kyvadlových autobusů, které jezdí po městě.

Uzavřený úsek silnice II/295 s provizorním parkovištěm mohou řidiči objet vrchlabskými ulicemi Pražská a Valteřická.

Takový volební nápor jsme tu ještě nezažili, hlásí ze Špindlu

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám