28. ledna 2023 • 13:23

Slalom ve Špindlu ovládla Shiffrinová, je vítězství od vyrovnání rekordu SP

Autor: ČTK, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Favorizovaná americká lyžařka Mikaela Shiffrinová ovládla slalom ve Špindlerově Mlýně a získala 85. vítězství ve Světovém poháru. Na jedinou výhru se tak přiblížila k rekordu Švéda Ingemara Stenmarka. Z kvarteta domácích závodnic se nejlépe umístila na 21. místě Martina Dubovská



Shiffrinová vedla už po prvním kole, nejrychlejší čas zajela i ve druhém a stříbrnou Němku Lenu Dürrovou porazila o šest desetin sekundy. Třetí skončila Švýcarka Wendy Holdenerová, která odsunula ze stupňů vítězů Slovenku Petru Vlhovou.

Sedmadvacetiletá Shiffrinová zvítězila pojedenácté v sezoně, popáté ve slalomu. V něm má v SP na kontě už 52 výher, a pokud v neděli přidá další, vyrovná 86. prvenstvím v seriálu absolutní Stenmarkův rekord ze 70. a 80. let.

Dubovská se mezi elitní třicítku vešla o necelých deset setin. Ve druhém kole si díky osmému času o sedm příček polepšila. Za vítězkou zaostala na 21. příčce v součtu obou jízd o více než tři sekundy. Jejím sezonním maximem je desáté místo.

Adriana Jelínková ztratila na 33. místě na postup pět setin. Gabriela Capová a Klára Gašparíková vypadly hned v horní části trati.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud