Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Soerum vedl v Lenzerheide Norský hattrick, ženský závod ovládla Grotianová

Program biatlonového ME ve švýcarském Lenzerheide pokračoval stíhacími závody mužů i žen. V závodu žen se z Češek nejlépe umístila Tereza Voborníková, jež v cíli uzavřela nejlepší desítku. Vítězství díky vynikající střelbě slavila Němka Grotianová. Mužský závod patřil Norům, jež kompletně obsadili stupně vítězů. Adam Václavík dokončil na patnáctém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Václavík doběhl ve stíhačce patnáctý

Od úvodní střelby se do úniku dostaly švédské reprezentantky Stina Nilssonová s Tildou Johanssonovou. Švédské duo rozdělila až první střelecká minela Nilssonové na třetí položce.

Z Češek se na střelnici nejvíce trápila Eliška Václavíková. Po třetí střelbě musela na čtyři trestná kola a propadla se tak na 46. místo. Jedno trestné kolo absolvovala také Tereza Voborníková, nicméně díky skvělému běhu se posunula z pětadvacátého na konečné desáté místo.

Perfektní střelbu naopak předváděla Němka Selina Grotianová, jež po chybě Nilssonové do závěrečného okruhu vstupovala s náskokem tří vteřin na Švédku. Osmnáctiletá německá závodnice však zvládla v závěru své tempo ještě stupňovat a s přehledem zvítězila. Druhá Tilda Johannsonová zaostala téměř o 18 vteřin, třetí místo obsadila Francouzka Gilonne Guigonnatová. 

Tereza Vinklárková po třech trestných kolech obsadila 34. místo, Eliška Václavíková nakonec závod dokončila šestačtyřicátá. 

Norský hattrick

Do závodu mužů odstartoval z osmé pozice Adam Václavík, který se ve středečním individuálu blýskl devátým místem. Ve vedení se, podobně jako v ženském závodu, již od úvodu držela severská dvojice Erlend Bjoentegaard a Vebjoern Soerum.

Oproti ženskému závodu se biatlonisté museli na trati vypořádat se zvedajícím se větrem, který závodníkům komplikoval situaci na střelnici. Adama Václavíka stály povětrnostní podmínky na druhé střelecké položce dvě trestná kola a propad na čtrnácté místo.

Perfektní střelbu na třetí položce předvedl Vebjoern Soerum a dostal se do vedení před Philippa Nawratha, který třikrát minul. Na druhou pozici se díky tomu zpět dostal Erlend Bjoentegaard, ovšem na svého týmového kolegu ztrácel 47 vteřin.

S povětrnostními podmínkami se i na poslední střelbě nejlépe vyrovnali Norové a o stupních vítězů bylo rozhodnuto. První trojici uzavřel za Erlendem Bjoentegaardem Endre Stroemsheim. Nejlepší z Čechů, Adam Václavík, závod nakonec dokončil na 15. místě. Vítězslav Hornig se pořadím posunul na 28. místo, Tomáš Mikyska si polepšil na 43. místo. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články