Nevyřešíme to jinak? Opilá řidička brázdila ulice Pardubic, strážníkům dala „lákavou“ nabídku

Pardubičtí strážníci opět řešili alkohol za volantem. Tentokrát šlo o opilou řidičku, která k tomu spáchala několik dalších přestupků, a navíc se snažila se strážníky vyjednávat, aby s ní celou věc neřešili. To se pochopitelně přepočítala.

Hlídka si všimla podezřelého osobního auta hodinu po půlnoci při kontrolní činnosti u věznice v Husově ulici. Do ní vjelo z křižovatky auto extrémně pomalu a bez rozsvícených světel. Tím na sebe 37letá řidička sama upozornila a strážníci sledovali, co se bude dít dál. Nemuseli čekat dlouho.

„Vzhledem k tomu, že vozidlo celou ulicí projíždělo v protisměru, tak se za ním hlídka vydala zkontrolovat, zda je všechno v pořádku,“ uvedl mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATKdo dýchne víc? Soutěž teenagerů rozprášila pražská policie, nejopilejší byla 16letá dívka

I když motoristka jela, jak se říká, krokem, strážníkům se ji nepodařilo zastavit hned. Podle Sejkory totiž ignorovala výzvy k zastavení. „Řidička vozidla nijak nereagovala na výstražná světla, na majáky, na pokyny k zastavení. Hlídka proto musela najet až vedle ní a normálně jí ukázat, aby zastavila. Až na tuto výzvu žena reagovala a vozidlo zastavila.“

Dá se vytušit, že ne úplně v pořádku bylo více věcí. Kromě jízdy v anglickém stylu se před ní posilnila. „Žena byla poměrně viditelně opilá, nadýchala 2,26 promile alkoholu a během jednání se strážníky se chovala, jako by to nebyl žádný problém. Jako by to šlo řešit nějakým jiným způsobem,“ upřesnil mluvčí pardubických strážníků.

Ti samozřejmě její „lákavou“ nabídku odmítli. Vzhledem k tomu, že šlo o podezření z trestného činu, tak případ i s řidičkou předali Policii České republiky. Cizinka si zadělala na problémy, pravděpodobně ji čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Tagy: