Hlavní obsah

Politici už gratulují Pavlovi k vítězství

• Aktualizováno

Už během sčítání hlasů ve druhém kole prezidentské volby bylo jasno, že prezidentem se stane Petr Pavel. Mnozí politici mu začali gratulovat při sečtení zhruba poloviny z nich. Vicepremiér Marian Jurečka (KDU-ČSL) napsal, že věří, že změna posune zemi a společnost kupředu. Také Danuše Nerudová Pavlovi už pogratulovala k vítězství.

Foto: David W Cerny, Reuters

Petr Pavel ve svém volebním štábu

Reklama

Článek

„Gratuluji k vítězství a ještě jednou děkuji těm, kteří jste mou podporu v 1. kole přetavili v podporu Petra Pavla,“ napsala Nerudová, která byla Pavlovou soupeřkou v prvním kole, následně se připojila k jeho podporovatelům.

Další z neúspěšných kandidátů z prvního kola Pavel Fischer napsal, že má radost, že „budeme mít slušného prezidenta, za kterého se nebudeme muset stydět, srdečně gratuluji“.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil Pavlovi také pogratuloval. „Mám radost a gratuluji Petru Pavlovi a děkuji voličům,“ napsal vystrčil na Twitteru.

„Matematika zohledňující průběh výsledků sčítání 1. kola hovoří jasně. Petr Pavel již nemůže prohrát.

Pavlovi pogratuloval i ministr financí Zbyněk Stanjura a vyzval k oslavám. Připomněl, že je to už třetí volební porážka Babiše a hnutí ANO v řadě.

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) vítězovi voleb rovněž pogratuloval a uvedl, že se těší na „spolupráci při obhajobě českých zájmů, zajišťování bezpečnosti a prosperity pro naši zem a vytváření dobrého jména Česka v zahraničí.“

Válečný hrdina prezidentem. Vítězství liberální demokracie, píší zahraniční média

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám