Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúce vyhlásenie Bulhara: Reprezentácia bez hráčov inej farby pleti

Technický riaditeľ Bulharskej futbalovej federácie Georgi Ivanov sa dopustil rasistického výroku voči cudzincom v národnom tíme. Pod jeho vedením by mali hrať iba Bulhari s bielou farbou pleti.

28.01.2023 16:30
Georgi Ivanov Foto:
Georgi Ivanov.
debata (25)

Jeho šokujúce a rasistické vyhlásenie citoval portál Balkan Insight. „Kým budem šéfovať ja (v národnom tíme), nebude hrať zahraničný futbalista s cudzím pasom alebo s inou farbou pleti,“ uviedol Ivanov.

Jeho krajan a bývalý kapitán bulharskej reprezentácie Stilijan Petrov na jeho výrok okamžite zareagoval. „Je úplne nesprávne, ak niečomu takému verí. Ale pre vyššieho manažéra organizácie s veľkou zodpovednosťou a vplyvom, aby považoval takéto diskriminačné vyhlásenia za prijateľné, je vrchol absurdity,“ skonštatoval Petrov s tým, že futbal by mal byť pre každého.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar má štyri dni: 20 miliónov, alebo nič, znie z Interu

Samotný Ivanov sa snažil neskôr svoje vyhlásenie brániť a nepovažuje ho za rasistické ani etnicky diskriminačné. „Nechcem, aby hráči z iných krajín nahradili bulharských futbalistov. Niektoré krajiny to možno robia, ale myslím si, že to je chybná prax.“

Ivanov pôsobí vo funkcii technického riaditeľa od minulého roku. Či budú mať výroky pre neho nejaké následky, zatiaľ nie je známe. Nie je to prvýkrát, čo bulharský futbal čelí obvineniam z rasizmu. V októbri 2019 vyvolali bulharskí priaznivci v kvalifikácii ME proti Anglicku škandál vydávaním opičích zvukov a hajlovaním počas zápasu.

Platy futbalistov Paríž St. Germain + Škriniar Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1. Kylian Mbappé - 72 000 000 eur

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Georgi Ivanov #bulharská futbalová reprezentácia