Hlavní obsah

Poraženecká nálada panovala v Babišově štábu už od začátku

• Aktualizováno

Ve volebním štábu předsedy hnutí ANO Andreje Babiše v sobotu odpoledne vypnuli přímý přenos ČT24 s tiskovou konferencí Petra Pavla, který je vítězem druhého kola voleb a stane se budoucím prezidentem. Podle hnutí se jednalo o technické problémy.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš se svou manželkou Monikou, následovaný Alenou Schillerovou a Klárou Dostálovou

Reklama

Článek

Na Twitteru na to upozornil redaktor serveru Seznam Zprávy Jan Kordovský, který přidal i fotografii reportérů České televize, kteří jako jediní mohli přenos z pracovních důvodů sledovat.

„Není to pravda, přenos ČT nám spadl ještě před začátkem tiskové konference pana Pavla a naopak v jejím průběhu jsme přenos znovu zapnuli,“ sdělil Novinkám mluvčí ANO Martin Vodička.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Alena Schillerová a šéfka kampaně Tünde Bartha

Zatímco Pavel byl ve svém štábu po celou dobu sčítání, Babiš do centrály dorazil až po 16. hodině. Pavel v projevu konstatoval, že nevidí voliče, kteří prohráli, a vyslovil naději, že si ČR zaslouží nebýt zemí s blbou náladou.

Babiš rozdával na tiskovce úsměvy

Ve štábu hnutí ANO pak panoval po dobu sčítání hlasů klid. Vypadalo to, že s výsledky voleb byly zástupci hnutí i Babišovi podporovatelé dopředu smířeni. A i kandidát na prezidenta a šéf ANO Andrej Babiš rozdával na tiskové konferenci úsměvy.

Nevidím poražené a vítězné voliče, řekl Pavel

Prezidentské volby

„Dopadlo to, jak se to čekalo. Soupeř byl silný,“ řekl sám Babiš a vzkázal lidem, ať na něho zapomenou.

A jeho slovům odpovídala i atmosféra ve štábu. Třeba již při příchodu do štábu, kdy ještě nebyly sečteny všechny hlasy, Alena Schillerová přiznala, že to směřuje k výhře Petra Pavla.

„Bylo by ode mě divné, kdybych to neřekla,“ prohlásila smířlivě.

Zmizelo jídlo

Novináři pak sedí od hostů odděleně, ti mají svůj prostor nahoře v restauraci Columna. Jednotliví poslanci nicméně v průběhu dne poskytovali dole rozhovory.

Ze štábu pak také velmi rychle zmizelo jídlo. Na výběr byl po poledni například guláš, řízky nebo sýrové těstoviny.

Když se ale všechno snědlo, což bylo zhruba po druhé hodině, další jídlo se již nedoplnilo.

Co bude s Babišem?

Otázkou je, co se nyní stane s neúspěšným prezidentským kandidátem Babišem, tedy, zda zůstane v čele strany. Špičky ANO by si to přály, sám Babiš se k tomu zatím nevyjádřil.

O jeho osudu tak rozhodne předsednictví, které se bude konat 8. února.

Přeju vám svět bez Babiše. Zapomeňte na Babiše. Zkuste žít bez Babiše, řekl po porážce Babiš

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám