Hlavní obsah

Zelenskyj poblahopřál Pavlovi, ocenil jeho podporu Ukrajině

• Aktualizováno

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu poblahopřál Petru Pavlovi k „přesvědčivému vítězství“ v českých prezidentských volbách. V příspěvku na Twitteru v ukrajinštině i češtině ocenil Pavlovu podporu Ukrajině a boji proti ruské agresi. Dodal, že se těší na osobní spolupráci ve prospěch Ukrajiny, České republiky i Evropy.

Foto: Ukrainian Presidential Press Ser, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Upřímně blahopřeji generálu Pavlovi k přesvědčivému vítězství ve volbách prezidenta České republiky. Oceňuji Vaši podporu Ukrajině a našemu boji proti ruské agresi,“ napsal Zelenskyj.

Prezident Ukrajiny, která už téměř rok čelí ruské invazi, dodal, že se těší na „úzkou osobní spolupráci ve prospěch národů Ukrajiny a České republiky a v zájmu sjednocené Evropy“.

Pavel, někdejší šéf Vojenského výboru NATO a bývalý náčelník českého generálního štábu, v prezidentské kampani opakovaně zdůraznil, že je třeba Ukrajině nadále pomáhat především dodávkami zbraní. Naznačil také, že Ukrajina bude mezi prvními zeměmi, které ve funkci prezidenta navštíví.

Blahopřejný vzkaz do Česka z Ukrajiny napsal například i bývalý velvyslanec Ukrajiny v České republice Jevhen Perebyjnis, nyní náměstek ukrajinského ministra zahraničí. „Je to dobrá zpráva pro Českou republiku. Je to dobrá zpráva pro EU. Je to skvělá zpráva pro Ukrajinu. Děkuji za Vaši podporu, pane prezidente. Spolu zvítězíme,“ komentoval Perebyjnis Pavlovo vítězství nad někdejším premiérem Andrejem Babišem.

Jsme svědky začátku konce Babišovy éry, komentoval Fiala výsledky voleb

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám