Hlavní obsah

V Černoučku propukla radost, souseda zvolilo prezidentem 91 procent lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vítězství svého spoluobyvatele Petra Pavla věřili lidé v Černoučku na Litoměřicku. Po oznámení výsledků propukla asi stovka lidí sledujících sčítání výsledků v místním kulturním sále a hospodě v jásot. Poté rozvinuli transparent s nápisem Po bitvě je generál prezident. V Černoučku volilo Pavla v druhém kole téměř 91 procent lidí.

Oslavy vítězství Petra Pavla v ČernoučkuVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

Krátce po začátku sčítání se lidé ještě scházeli, při sledování televize ale nejprve panovala nervozita. „Věříme, že to dobře dopadne, ale jsme nervózní. Vyvíjí se to ale dobře, od začátku jsme ve vedení, oproti prvnímu kolu je tam posun,“ řekl Právu Zdeněk Karhan, který je v obci místostarostou.

Do Černoučku dorazil sledovat výsledky i Miroslav Štembera z nedalekého Záluží. „Mám zvýšený tlak, buší mi srdce, ale pevně věřím, že to dopadne,“ řekl. „Kdyby ne, tak bych uvažoval o emigraci,“ doplnil.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Sledování sčítání hlasů a oslavy v Černoučku

Pavel v Černoučku bydlí více než 10 let, do obce prý zapadl. „Potkáváme ho, do lesa chodí na procházku, k nám do hospody občas na pivo také zajde, s každým promluví,“ doplnil další z místních hasičů, kteří provozují jedinou hospodu v obci. Místní jsou již tři týdny v centru pozornosti, do vesnice míří spousty novinářů. Po vítězství Pavla začaly oslavy. „Bylo toho v poslední době hodně, myslím, že v neděli už tu bude hrobové ticho,“ doplnil Karhan.

Foto: Aleš Pelikán

V Černoučku Petra Pavla volilo na 91 procent lidí

Na ceduli s názvem obce kdosi připevnil další se jménem Pavlov. A v centru obce jsou transparenty s hesly jako: Generál je náš, ale rádi ho na Hrad půjčíme. V kulturním sále jsou na stolech další plakáty, vlaječky a nápisy. Jak rostl Pavlův náskok, ozýval se potlesk a výkřiky Pavel na Hrad. „Výsledek je skvělý, my jsme s ním ale počítali. Lehce nervozita byla, narozdíl od prvního kola nyní ale vedl od začátku. Vedl i v malých vesnicích, myslím, že část lidí dostala rozum,“ řekl Právu Jan Lipš.

S místními se Pavel s manželkou Evou sešli ve hospodě v pátek poté, co vhodili hlas do volební urny. Pak se ochotně se všemi fotili. „Doufáme, že s námi bude na pivo zase chodit, jako chodíval,“ dodal Lipš.

Nevidím poražené a vítězné voliče, řekl Pavel

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám