Hlavní obsah

Zeman: Nebudu sypat sůl do Babišových ran

Prezident Miloš Zeman přiznal, že jej jasný výsledek druhého kola prezidentských voleb překvapil. S vítězem Petrem Pavlem se rád setká, chyby poraženého Andreje Babiše komentovat nechtěl s tím, že by jen sypal sůl do jeho ran. Zeman to řekl v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Reklama

Článek

„Kdyby vyhrál, pronesl bych asi pětiminutový projev o chybách v jeho volební kampani,“ řekl Zeman k Babišovi; jelikož se tak nestalo, nechce prý „sypat sůl do ran“.

„Poctivě přiznávám, čekal jsem, že možná vyhraje, ale že vyhraje náskokem 16 procent (procentních bodů; pozn. red.), jsem nečekal,“ řekl prezident, který si nemyslí, že by Babišova politická éra končila, jak naznačil premiér Petr Fiala.

Zeman připomněl, že i on se do politiky vrátil po 10 letech na Vysočině a v prezidentských volbách dvakrát zvítězil. „Neodepisujme nikoho předčasně,“ odtušil Zeman.

Jsme svědky začátku konce Babišovy éry, komentoval Fiala výsledky voleb

Prezidentské volby

Zeman uvedl, že bude-li mít Petr Pavel o schůzku zájem, rád se s ním setká.

„Pokud se setkáme, chtěl bych mluvit o prezidentském údělu,“ uvedl Zeman, který přiznal, že jej výsledek voleb překvapil.

Pavel v reakci uvedl, že se schůzce se Zemanem nebrání. Co se týká rad do života, rád si je vyslechne, navazovat na něj ale moc nechce.

Jsme svědky začátku konce Babišovy éry, komentoval Fiala výsledky voleb

Prezidentské volby

Pavlovi Zeman doporučil, aby nehovořil o zemi rozdělené do dvou táborů a tím méně tyto skupiny nazýval tábory dobra a zla.

Reklama

Výběr článků

Načítám