Jonáš Bartoš
28. ledna 2023 • 20:00

Plzeň bez chlouby, Chorý vs. gólman i Vydrovo selhání. A Hradec křepčil...

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Chtěli dobře vstoupit do jara, celou zimu tvrdě makali. Jenže lednový start je pro plzeňského favorita tristní. Na úvod jarní FORTUNA:LIGY selhal doma proti Hradci (1:2) a nahrál pražským rivalům v boji o čelo soutěže. Co se Viktorii doma nedařilo a proč nenavázala na povedené výsledky z přípravy? 

  • Plzeň bez chlouby

    Síla domácího prostředí, síla na krajích, síla uprostřed hřiště. Nic z toho ale Plzni v sobotním mrazivém odpoledni nefungovalo. Jan Kopic ani Jhon Mosquera nepřinesli na stranách hřiště kýženou ofenzivní nadstavbu, Pavel Bucha kazil, o tvorbu hry se pokoušel zejména Lukáš Kalvach. Potřebné balony do vápna se začaly sypat až po vystřídání. Plzni nepomohla ani Doosan Arena, kde Viktoria ztratila podruhé ze tří uplynulých zápasů. Na sérii 13 utkání v ligové sezoně bez porážky se nabaluje nepříjemná bilance tří ztrát z posledních čtyř duelů. „Nesehráli jsme dobré utkání, ale i tak ho měli vyhrát,“ zlobil se trenér Michal Bílek.

    Plzeň - Hradec Králové: Chorý udeřil hned v úvodu z rohu! 1:0
    Video se připravuje ...

  • Chorý versus otřesený gólman

    Tomáš Chorý šel do balonu, jenže ve vzdušném souboji trefil hlavu hostujícího gólmana Michala Reichla. Hradecká jednička po ošetření pokračovala dál, ale po pár minutách poklekla k trávníku a řekla si o střídání. „Šlo o střet hlavami, jestli tomu šlo zabránit, teď nedokážu posoudit. Měl jsem to daleko, teprve se podívám na video a udělám si z toho nějaký závěr. Je otřesený, může tam být slabý otřes mozku,“ vyjádřil se k situaci hradecký kouč Miroslav Koubek a ocenil přínos náhradníka Bajzy, jednoho z hrdinů zápasu. „Pro Pavola to bylo složité, šel na hřiště zmrzlý a ne zcela rozcivěný. Měli jsme obavy, ale zvládl to, potvrdil, proč v Hradci je.“

    Plzeň - Hradec Králové: Další Chorého ostrý střet hlav. Drsná srážka s Reichlem
    Video se připravuje ...

  • Vychytaný Vydra

    Jako největší zimní posila přišel oživit hru za stavu 1:1, v plzeňské premiéře odehrál lehce přes půlhodinu. V prvním souboji po návratu na hřiště byl tvrdě faulován, s přibývajícími minutami se dostával do tempa. V době, kdy vrcholil plzeňský tlak, operoval pod dvojicí útočných věží Tomáše Chorého a Rafiu Durosinmi. Po přiťuknutí prvně jmenovaného se ocitl v nastavení ve velké šanci, ale Vydrův pokus úspěšně vyrazil Bajza. Je pravděpodobné, že vytížení českého reprezentanta se bude zvyšovat. „Na tréninku ukazuje kvalitu a jsem rád, že do utkání naskočil. Je zdravý, v dalších zápasech nám hodně pomůže,“ věřil Bílek.

    Plzeň - Hradec Králové: Vydra se procpal až před Bajzu, ale neprostřelil ho
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Náhradníci zabrali pozdě

    Solidní úvod a vedení po hlavičce Chorého, ideální plzeňský scénář. Jenže pak se domácí snaha vytrácela. Naopak zabral Hradec a nakonec uzmul favoritovi všechny body. Viktoria znovu přitlačila svého soupeře až za stavu 1:2. Pomohla střídání i změna systému na tři stopery. V závěru měli domácí na hřišti tři klasické útočníky, ale na vyrovnání to nestačilo. „Neměním sestavu hned poté, co někomu zápas nevyjde,“ prohlásil Bílek k možnému oživení základu, kde někteří jedinci zdaleka nejsou v optimální formě.

    Plzeň - Hradec Králové: Smrž nádhernou střelou z protiútoku srovnal na 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Křepčící Hradec zlomil sérii

    Okolo Hradce, okolo Hradce, rostou tam tři růže… Hradecká euforie se ještě dlouhé minuty po zápase promítla do hurónského zpěvu z hostující šatny. „Votroci“ vyhráli ve Štruncových sadech naposledy 28. února 1999 (3:0), téměř po 24 letech. „Nevím, že je to po takové době, ale jde o určitý zápis do historie, to kouče potěší. Ale já už na to křepčení moc nejsem, jsem v klidu,“ culil se po utkání Koubek. Jeho tým s oblibou okrádá ligové favority, body v nedávné době sbíral i proti Slavii. V Plzni uspěl disciplinovaný, takticky perfektně zvládnutým výkonem. Systém 3-5-2 fungoval směrem dozadu dokonale, Hradci pak stačilo trestat plzeňská okénka a mohl slavit.

    Plzeň - Hradec Králové: Šok! Havel si srazil Pudhorockého ránu za Staňka! 1:2
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud