Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Česko

Lidé spílají Babišovi za výzvu k sázce na zvolení. Nemáme na nájem, píšou

Češi volí novou hlavu státu ve 2. kole prezidentské volby. Na snímku Andrej Babiš. (27. ledna 2023) foto: Ladislav Křivan, MAFRA

Andrej Babiš den před otevřením volebních místností vyzval své příznivce k sázce na jeho výhru. Motivoval je tím, že pokud přijdou k volbám v dostatečném počtu a vsadí si na úspěch tisíc korun, vyhrají až desetinásobek. S úspěchem Petra Pavla ale vše prohráli a teď píší Babišovi na sítích, že chtějí zpět peníze od něj.
  20:26

Neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš ve čtvrtek na svůj Twitter napsal. „Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si 1 000 Kč a přijďte všichni volit, vyhrajete 12 000 Kč. Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp“.

Druhé kolo prezidentských voleb 2023

Rozdíl mezi vítězstvím Petra Pavla a prohrou Andreje Babiše přitom byla při sečtení všech okrsků bezmála milion hlasů. Lidé, kteří si na vítězství Babiše při výhodném kurzu vsadili, tak o všechno přišli. „Pane Babiši, já jsem si na Vás vsadil, šel jsem volit a přišel jsem o peníze. Vy jste mi tu tvrdil, že vyhraji 12 000 Kč! Jste lhář,“ napsal Lukáš Pecka. Někteří zveřejňují svá čísla účtu a žádají, aby jim Babiš vsazenou částku poslal. U profilů na sociálních sítích ale není možné ověřit, zda nejde o uměle vytvořené.

Vsadili jste si na vítězství Andreje Babiše?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00sobota 4. února 2023. Anketa je uzavřena.

Ne9035
Ano663

Výzvu k sázkám krátce po sečtení hlasů kritizovala také senátorka Miroslava Němcová, podle které by lidé měli Babišovi napsat.

Kurz na Babiše za uplynulý týden výrazně stoupl. Ještě minulý týden ve čtvrtek byl okolo 4,5:1 a postupně se dostal u většiny sázkových kanceláří až na hodnoty kolem 12:1. V pátek před samotným začátkem voleb byl kurz 10,5:1. Při vsazené tisícovce by tak byla šance získat až dvanáct tisíc korun.

Příznivci Andreje Babiše dali na jeho doporučení a vsadili na jeho výhru.

Příznivci Andreje Babiše dali na jeho doporučení a vsadili na jeho výhru. (28.1.2023)

Všechy sázkové kanceláře mají v podmínkách, že každý nese za svou sázku odpovědnost a dobře zváží případná rizika. V případě Andreje Babiše se ale začaly na jeho sociálních sítích facebook a twitter šířit vzkazy, ve kterých lidé žádají vrácení svých sázek právě od Babiše.

Příznivci Andreje Babiše dali na jeho doporučení a vsadili na jeho výhru. (28.1.2023)

Není jasné, kolik lidí výzvu Andeje Babiše vyslyšelo. Zájem sázkařů o prezidentskou volbu ale byl mnohem vyšší než před pěti lety. Jen u sázkové kanceláře Tipsport lidé vsadili na Babišovo vítězství více než 118,5 milionu korun.

Prezidentské volby 2023

Sledovat další díly na iDNES.tv
Autor: