Video placeholde
Volební štáb Petra Pavla
Volební štáb Petra Pavla
Volební štáb Petra Pavla
Volební štáb Petra Pavla
Volební štáb Petra Pavla
26
Fotogalerie

Pečinka, Bartkovský: Pavel může Česko sjednotit, měl by vzít Babiše na milost. Ten měl dát Monice větší slovo

Česko si zvolilo nového prezidenta. Po pětiletém pyžámkovém mandátu Miloše Zemana přijde na Hrad generál ve výslužbě Petr Pavel. Jeho soupeř, Andrej Babiš, utrpěl výsledkový debakl a prohrál téměř o milion hlasů. Zároveň má prezident Pavel jeden z nejsilnějších mandátů v historii, protože ho volilo více než 3,3 milionu voličů. Jakou hlavou státu bude?

Sjednotit Česko, obrousit hrany, odrazit proruské síly a nechat vládu, aby konečně začala pořádně pracovat. To jsou hlavní úkoly, které má před sebou nově zvolený prezident. K tomu všemu se v kampani zavázal, jestli to bude plnit je ale otázkou. Má totiž velmi silný mandát a jak víme z minulosti, moc byla pro Miloše Zemana až příliš opojnou. Ústavu si ale poměrně extenzivně vykládali i Klaus a Havel. Petr Pavel tak nesmí podlehnout vábení moci.

Kdo je vítězem a kdo je poraženým? Jaká je budoucnost proruských sil v Česku? Co udělá Tomio Okamura a co demonstranti Ladislava Vrabela? Začne konečně Fialova vláda splnit svůj program a přestane se vymlouvat na volební kampaň? A proč byla Monika Babišová Andrejovou tajnou zbraní, kterou z nepochopitelných důvodů nepoužil? Nejen na to odpovídá Bohumil Pečinka v čerstvém povolebním rozhovoru s Martinem Bartkovským ve videu v úvodu článku.