Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič? To je iný level. Všetci tušíme, ako sa finále skončí, tvrdí expert

V nedeľu o 9.30 h si to o titul na Australian Open rozdajú Stefanos Tsitsipas a Novak Djokovič. Na melbournské finále poskytol zaujímavý pohľad bývalá hráč a dnes tenisový tréner John Millman v stĺpčeku pre The Sydney Morning Herland.

28.01.2023 21:45
8. Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (5)

Podľa Millmana hrá Djokovič na úplne inej úrovni, ako zvyšok sveta a je jasný favorit na zisk desiateho grandslamového titulu na Australian Open.

„Djokovič hrá ohromujúci tenis. Čokoľvek, čo sa deje s jeho ľavou stehennou šľachou, mu veci zjednodušilo a hrá agresívnejšie,“ napísal Millman.

Jedným z kľúčom pre prípadný úspech Tsitsipasa môže byť neustále vytváranie tlaku na skóre. Millman tvrdí, že od zápasu s Grigorom Dimitrovom v 3. kole žiadny z ďalších troch súperov Djokoviča výraznejšie nepreveril.

Arina Sobolenková. Čítajte viac Prvé finále, prvý grandslamový titul. V Melbourne vyhrala Bieloruska

„Prognóza je jednoduchá: Ak predvedú obaja hráči svoj najlepší tenis, Djokovič si vybojuje desiaty titul v Melbourne.“

Tsitsipasovou veľkou zbraňou je podľa Millmana jeho forhend a má tiež dobré podanie. „V kombinácii s jeho agresívnym pohybom a ochotou občas sa dostať k sieti by to mohlo zastaviť Djokoviča dostať sa do rytmu, ktorý mu umožňuje hrať na najvyššej úrovni,“ tvrdí expert.

Stefanos Tsitsipas Čítajte viac Na Djokoviča čaká hašterivý filozof. Tsitsipas sa tvári, že čo bolo (ne)bolo

V poslednom polroku je Djokovič na tenisovom okruhu takmer nezastaviteľný. Od vlaňajšieho antukového turnaja v Ríme má famóznu bilanciu 45 víťazstiev a len dve prehry. A že to dosahuje v 35 rokoch je podľa Millmana obdivuhodné.

„Prišiel čas pre Tsitsipasa? Ak by stál proti niekomu inému, ako Djokovičovi, povedal by som áno.“ Djokovič je na misii stať sa najlepším mužským tenistom všetkých čias. „Očakávam, že v nedeľu tento status ešte výrazne podporí. Tušíme, ako finále skončí,“ dodal Millman.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open #Stefanos Tsitsipas