Lukáš Hutla je ve finále FIM Ice Speedway Gladiators World Championship

Čeští ledaři nemají na růžích ustláno. Každý rok věří, že jim zamrznou naše jezera a rybníky a oni nebudou muset hledat místa pro svoji přípravu na severu Evropy. Letos zatím opět nezamrzlo a tak naši jezdci nabrali směr Švédsko, kde absolvovali přípravu, závody tamní ligy a vše tam zatím vyvrcholilo kvalifikačním závodem o postup do finále mistrovství světa - FIM Ice Speedway Gladiators World Championship - na dráze v Örnsköldsviku.

Už v přípravě naznačoval především Lukáš Hutla, loni čtvrtý muž světových i evropských šampionátů, že je na sezónu dobře připraven. Ve švédské lize byl pátým nejlépe hodnoceným jezdcem a v kvalifikačním závodě o postup do březnového finále v bavorském Inzellu následně svoji formu potvrdil když obsadil druhé místo.

Hutla v závodě vyhrál čtyři jízdy, prohrál jedinou, když ve třetí sérii podlehl vítězi celého závodu domácímu Niclasu Svenssonovi, který ztratil v závodě jediný bod, což ho však určitě nemrzelo, protože to bylo s jeho otcem a právě on ve svých neuvěřitelných pětašedesáti letech doprovodil Niclase a Lukáše Hutlu na stupně vítězů.

Čtvrtou příčku obsadil nestárnoucí Rakušan Franz Zorn. Při bodové rovnosti na druhém až čtvrtém místě tentokrát nerozhodovala dodatková jízda, ale lepší počet umístění v jednotlivých jízdách. Hutla a Svensson vyhráli po čtyřech, Zorn jenom tři, což ho odsunulo za stupně vítězů. O pořadí na nich pak rozhodla ta skutečnost, že Hutla Stefana Svenssona ve vzájemné jízdě porazil a tudíž se postavil na druhý stupínek. Druhý český jezdec Andrej Diviš měl smůlu ve své úvodní jízdě, kdy upadl a body z této jízdy mu nakonec chyběly k postupu.

„Jsem velmi šťastný,” řekl Lukáš Hutla. „Druhé místo není tak špatné! Můj plán byl udělat šest bodů v prvních dvou jízdách a to se povedlo. Pak už jsem byl v pohodě.”

Do finále se kvalifikovalo deset jezdců z tohoto závodu. Přímo nasazen je loňský mistr světa Švéd Martin Haarahiltunen. Jedno místo mají k dispozici pořadatelé finále a čtyři zbývající jezdce určí plochodrážní komise mezinárodní motocyklové federace FIM.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist