Spojte se s námi


Bojové sporty

Nejmladší bojovník UFC nemá malé ambice! Chci být nejmladší šampion a vládnout třem váhám, říká 18letý Rosas

Ještě neměl ani 18 let, když si v Dana White’s Contender Series vybojoval smlouvu v UFC. Teď už za sebou má Raul Rosas Jr. úspěšný debut a v hlavě má velké plány. Nelze se divit, že se líbí i legendárnímu Conoru McGregorovi.

Publikováno

dne

Ještě neměl ani 18 let, když si v Dana White’s Contender Series vybojoval smlouvu v UFC. Teď už za sebou má Raul Rosas Jr. úspěšný debut a v hlavě má velké plány. Nelze se divit, že se líbí i legendárnímu Conoru McGregorovi.

Téměř měsíc před svými 18. narozeninami si Raul Rosas Jr. připsal šestou profesionální výhru ve své MMA kariéře. A byla do té doby tou suverénně nejdůležitější, když v Dana White’s Contender Series porazil na body Mando Gutierreze (25 let) a vybojoval si smlouvu v UFC.

Když pak měl 18 let a 62 dní, dočkal se i soutěžního debutu v UFC. Stal se nejmladším bojovníkem v historii organizace a opět čelil mnohem staršímu a zkušenějšímu soupeři.

Na turnaji UFC 282 hned v prvním kole smetl Jaye Perrina, 29letého bojovníka, který za sebou měl v den zápasu dva souboje v UFC a bilanci 10-6. Rosas si z něj dělal už před vzájemným soubojem srandu a oblíbil si jej i Conor McGregor.

Mladý bojovník má velké sebevědomí, velké ambice a talent pro zábavný trash-talk. Nelze se divit, že jej McGregor velice chválil. Nyní navíc stále poměrně čerstvě 18letý Rosas prozradil své cíle velice konkrétně.

Ukázal se totiž na turnaji FuryFC 73, kde si profesionální debut připsal jeho starší bratr Kevin Rosas. Dostal příležitost přijít do klece a promluvit před publikem.

„Je mi jedno, komu čelím. Jsem tady, abych ukázal, že existuje nějaká úroveň. Už 8. dubna znovu ukážu své schopnosti a ukázu, že si zasloužím bojovat o titul,“ nechal se slyšet Rosas, který bude v další bitvě čelit Christianu Rodriguezovi (bilance 8-1) na turnaji UFC 287.

„Musíš si věřit. Bez ohledu na to, kdo o tobě pochybuje. Říkám vám, že se stanu šampionem. Leckdo si myslí, že jsem blázen, když říkám, že budu nejmladší šampion v UFC, ale já si věřím a budu šampionem maximálně do roka,“ pokračoval talentovaný bojovník.

A to nebylo vše. Prý nehodlá slavit nic do momentu, kdy bude mít kolem pasu tři pásy. Hodlá totiž ovládnout bantamovou, pérovou i lehkou váhu. Je se tedy na co těšit.

Pokud se mu totiž podaří splnit, co říká, má zaděláno na neuvěřitelný příběh.

Zdroj: MMA Mania, UFC, Sherdog

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.