Rozjetá Sparta hlásí další příchod. Rudý dres oblékne známý tvrďák

Z posledních deseti utkání prohrála jen ve dvou, přesto nadále posiluje. Hokejová Sparta ulovila zahraniční posilu v podobě důrazného obránce.

i Zdroj fotografie: HC Sparta Praha
                   

Jednadvacet utkání, tři porážky. Hokejová Sparta se dostala do skvělé formy, což potvrzuje i v posledních ligových utkáních. Pražané jsou aktuálně na třetí příčce a již brzy si mohou s předstihem zajistit účast ve čtvrtfinále play-off. Ještě před závěrečnými boji však míří do Sparty nová posila v podobě důrazného obránce, který by měl vyztužit defenzivní řady. Rudý dres oblékne dvaatřicetiletý Švéd Stefan Warg.

Bývalý dlouholetý hráč švédského Örebro HK míří do Česka po působení ve finském celku KooKoo. Výraznou zásluhu na jeho příchodu má asistent trenéra Sparty Hans Wallson, který jej zná z předchozího působení. „Od trenéra Wallsona jsme na něj měli jen ty nejlepší reference a jsme rádi, že s ním můžeme minimálně do konce této sezony spolupracovat,“ komentoval příchod nové posily sportovní šéf Jaroslav Hlinka.

iZdroj fotografie: HC Sparta Praha

Podle něj bylo potřeba nadále vyztužovat kádr. „Před startem play off bylo třeba ještě rozšířit stávající kádr. Podařilo se nám angažovat nesmírně zkušeného a pracovitého obránce s parametry, které budí respekt. Stefan Warg v posledních sezonách dokázal, že umí být i týmovým lídrem,“ dodal na adresu bez deseti centimetrů dvoumetrového obránce, který podepsal smlouvu do konce sezóny.

Warg: Byla to lákavá nabídka

Pro Švéda, který strávil tři sezóny v zámoří, jde o novou výzvu. „Sparta o mě projevila zájem a já jsem se nemusel dlouho rozhodovat. Byla to pro mě velmi lákavá nabídka. Sparta mi přišla jako správná volba a bylo to pro mě jednoduché rozhodnutí,“ dodává s tím, že jej těší také přítomnost švédských spoluhráčů. Na Spartě již působí bratři Gustaf a Erik Thorellovi a kanonýr Olavi Vaukhonen.

Párkrát jsem se potkal s Gustafem, hráli jsme spolu několik let zpátky in-line hokej. Erika neznám, ale je fajn, že nejdu do úplně cizího prostředí,“ přiznal Warg, který je hladový po úspěchu. „Samozřejmě, během kariéry se vám nenaskytne tolik možností hrát za tým, který má ty nejvyšší ambice. Jelikož byla Sparta loni ve finále, hlad po úspěchu je tu obrovský a já se na to moc těším,“ zdůraznil bývalý hráč Seattle Thunderbirds, Utah Grizzlies nebo Prince Albert Raiders.

Uspěje Sparta v play-off?

Diskuze Vstoupit do diskuze
133 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články