Zloděj chtěl ve večerce prodat ukradené cigarety. K jeho smůle si tam policistka v civilu šla zrovna koupit svačinu
Foto: Policie ČR
Teplice

Teplicko - V průběhu uplynulých dvou měsíců došlo ke krádežím na třech čerpacích stanicích v teplickém okrese. Neznámý zloděj navštívil provozovnu vždy v noci, kdy je zavřeno a po rozbití okna se snažil dostat dovnitř. V jednom případě se mu to nepodařilo, kdy okno bylo vybaveno kovovou mříží a na tu neměl nástroj k překonání.

U zbývajících dvou vnikl do prodejny a zaměřil se na cigarety. Odcizil jich téměř 100 kartonů a svým jednáním způsobil škodu přes 200 tisíc korun. Následně se mu podařilo z místa uniknout. Tímto ale příběh nekončí. Cigarety chtěl zpeněžit v jedné z teplických večerek. Nepočítal však s tím, že do večerky si půjde koupit svačinu policistka v civilu, která se vracela z noční šichty domů.

Ta si všimla, že podezřelý muž má velkou tašku a něco z ní nabízí prodavačce. Po opuštění prodejny situaci monitorovala a přivolala mobilním telefonem kolegy, kteří byli ve službě. Ti v obrovské tašce nalezli velké množství kartonů cigaret. Spojili si souvislosti s předešlými krádežemi a muž byl převezen ke kriminalistům na výslech. U toho se nakonec 41letý známý recidivista doznal ke všem třem krádežím a navíc přidal jako bonus přiznání k neobjasněné krádeži cigaret z benzinky z roku 2020.

3101zlodejkz2

Foto: Policie ČR

"Zajímavostí je, že do listopadu 2022 pobýval muž za zdmi věznice, kde si odpykával trest za předchozí majetkovou trestnou činnost. Jen, co byl propuštěn, vydal se opět na dráhu zločinu," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

3101zlodejkz3

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru