Dynamiters mají namířeno do vyřazovacích bojů ligy

31. ledna 2023, sport, přečteno: 651×

V sobotu 28. ledna 2023 nastoupili hokejisté Dynamiters Blansko HK na domácím ledě k dalšímu soutěžnímu utkání v rámci dvacátého kola krajské hokejové ligy Jižní Moravy a Zlína proti týmu z Uherského Hradiště. Po výborném vstupu Dynamiters do sezony 2022/2023 se domácím přestalo dařit a z posledních deseti utkání zvítězili pouze dvakrát. Pro domácí tým se tak jednalo o důležitý zápas, neboť by se při zisku tří bodů posunuli blíže k jistému postupu do vyřazovacích bojů play off.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Domácí doslova vlétli do utkání a jasně určovali tempo hry. To potvrdili v deváté minutě, kdy se v přesilové hře prosadil domácí Hynek Grünwald a Dynamiters se ujali vedení v zápase. To se jim bohužel nepodařilo navýšit, naopak do konce první třetiny obdrželi od soupeře dvě branky a do šaten se tak šlo za stavu 2:1 pro hosty. Tento stav vydržel až do půlky utkání, kdy domácí dvěma rychlými góly Šmahela a Kuběny otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Na konci druhé třetiny pojistil vedení Tomáš Müller. Ve třetí třetině domácí již nedovolili hostům zápas zdramatizovat. Přestože se hostům podařilo ještě jednou překonat domácího Vlacha, domácí, i díky dalším trefám z hole Marka Antoňů a Hynka Grünwalda, přesvědčivě zvítězili 6:3 a připsali si důležité tři body do tabulky krajské ligy. Tři kola před koncem základní části se Dynamiters nachází na páté příčce tabulky a jsou tak velmi blízko účasti v play off.

Hokejisté Dynamiters zvítězili nad HC Uherské Hradiště. FOTO: Nikol Škvareninová

Účastí v play off chtějí Dynamiters navázat na minulou úspěšnou sezonu, kdy postoupili po dlouhé pauze do vyřazovacích bojů. V těch sice prohráli čtvrtfinálovou sérii s pozdějším vítězem krajské ligy, týmem SHKM Hodonín, který letos nastupuje ve 2. národní lize, i tak se ale jednalo o velký úspěch blanenského hokeje.

Klub Dynamiters Blansko se dlouhodobě snaží pracovat s mladými hráči z regionu, kterým dává šanci okusit mužský hokej po přestupu z juniorských soutěží. Zároveň v letošním ročníku zahájil spolupráci s mládežnickým klubem HC Rytíři Blansko a do budoucna chce dávat prostor mladým odchovancům. 

I díky velké podpoře města je klub schopen plnohodnotně trénovat na zimním stadionu a v nabité konkurenci krajské ligy Jižní Moravy a Zlína úspěšně reprezentovat město Blansko.

Marek Antal, Dynamiters Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení