Do premiéry čtvrtého Johna Wicka zbývají už jen necelé dva měsíce. Nedávno jsme se proto dočkali několika nových fotek, které potvrzují, že hlavní děj se bude tentokrát odehrávat v Paříži. Prohlédnout si je můžete níže.

Na jedné z nich se navíc nachází slavný čínský herec Donnie Yen, který ve filmu ztvární postavu jménem Caine. Jak se zdá, půjde o slepého nájemného zabijáka Vysokého stolu, který však patří mezi ty největší elity. A podle oficiálního traileru je zřejmé, že Johnovi (Keanu Reeves) asi pořádně zatopí. Na další fotce se John nachází uvnitř pařížského metra, spolu s ním tam jsou ještě dvě známé tváře, které jsou jeho možná už zcela posledními spojenci. Prvním je Bowery King (Laurence Fishburne), který Johnovi pravděpodobně opět podá pomocnou ruku, a druhým zas Winston (Ian McShane), jenž patrně skutečně neměl v úmyslu Johna na konci třetího dílu zabít. 

Caine však nebude jedinou hrozbou, které se bude muset John postavit. Dalším padouchem se stane i muž jménem Marquis de Gramont (Bill Skarsgård), který je ve světě zabijáků velké zvíře. Trailer taktéž naznačuje, jakou roli bude ve filmu pravděpodobně hrát. Pokud ho John vyzve na souboj a vyhraje, možná tím konečně zastaví nekonečný příliv vrahounů, co mu neustále jdou po krku.

John a Marquis se tak dohodnou, že k souboji dojde za úsvitu. Pokud však jeden z nich nedorazí, bude to pro něj znamenat jistou smrt. To ale samozřejmě neznamená, že Johna čeká noc předtím nějaký oddech. Ale i kdyby z toho všeho vyvázl ze zdravou kůží, kýženého odpočinku se asi stejně nedočká, protože v plánu je i díl pátý, který celou jeho dlouhou cestu možná jednou provždy uzavře. 

Čtvrtý díl si režijně opět vzal na starost Chad Stahelski, který je zodpovědný za všechny předešlé díly série. Na scénáři zas pracovali Michael Finch a Shay Hatten.

Těšit se můžeme také na filmový spin-off jménem Ballerina, ve kterém se John Wick objeví také. Hlavní postavou se ale tentokrát stane profesionální vražedkyně prahnoucí po pomstě, kterou ztvární Ana de Armas.

Oficiální premiéra Johna Wicka 4 je stanovená na 24. 3. 2023.