Cizineč vytáhl na zaměstnance hostelu nůž a hrozil mu zabitím. Čeká ho vyšetření u psychiatra

Zdroj: Policie ČR

PRAHA – Cizinec ohrožoval s nožem pracovníka v hostelu v Bořivojově ulici v Praze 3 a hrozil mu zabitím. Policie ho zadržela a muže, který už byl soudně trestán, ještě vyšetří psychiatr. Hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Policie dostala hlášení o nebezpečném agresorovi ve středu 25. ledna ráno. Ten vyhrožoval zaměstnanci v hostelu s nožem v ruce, že ho zabije. „Policisté po příjezdu na místo podezřelého za užití donucovacích prostředků zadrželi v pokoji, kde se schoval před policisty. V pokoji policisté nalezli i nůž o délce 35 centimetrů, kterým měl ohrožovat poškozeného. Motiv jednání v současné chvílí kriminalisté zjišťují,“ sdělila ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po jeho identifikaci policie zjistila, že se jedná o cizince, který je v podmínce, protože byl minulý rok odsouzen za násilnou trestnou činnost. „Policejní komisař osmatřicetiletého muže obvinil ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ upřesnila Siřišťová s dodatkem, že kriminalisté ještě požádali o znalecký posudek z odvětví psychiatrie.