Přízemní objekty na Tržním náměstí čeká demolice
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Nízké objekty na Tržním náměstí, které sloužily většinou jako zázemí pro prodejce tržnice, půjdou do demolice. Výběrové řízení na firmu, která provede odstranění staveb, vypsalo Statutární město Teplice. Případní zájemci musí podat své nabídky nejpozději do pátku 10. února. Podrobné informace jsou k dispozici v magistrátu města.

K zemi půjdou konkrétně drobné zděné přízemní objekty propojené konstrukcí prodejních stánků ve tvaru „U“ s čísly evidenčními 2005-2010. Uvolní tak prostranství, pro které je připravený projekt celkové revitalizace. Jeho autorem je teplický architekt Jan Hanzlík. Fakt, že dojde ke zbourání zázemí pro tržnici ovšem neznamená, že veřejnost o místo oblíbených trhů přijde. Projekt mimo jiné počítá s volným prostorem, který umožní jejich pořádání.

Zachovaná zůstanou i místa pro parkování, která dostojí kvalitativních změn. Celkově by na náměstí mělo být po úpravách k dispozici 150 parkovacích míst. Dobudují se chodníky podél domů, instalovány budou lavičky, vysázená nová zeleň, počítá se s fontánou, ale i s veřejnou toaletou. Na Tržním náměstí, které leží na spojnici od nádraží k samému centru města, tak vznikne příjemná relaxační zóna.

edeniky 5853

edeniky 5852

Foto: Jan Hanzlík

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru