Konec ledna přinesl hodně nehod. Kamion málem skončil v příkopu a řidička se kutálela přes střechu

Zdroj: HZS Pardubice

PARDUBICKÝ KRAJ – Včerejší den daly hasičům zabrat další dopravní nehody a kolize. Jednotky zasahovaly například v Chrasti nebo Bojanově, nejvážnější nehoda se ale stala v Lukavici na Chrudimsku.

Poslední lednový den hasiči vyprošťovali ženu z auta v Lukavici. „S vozem se pravděpodobně několikrát otočila přes střechu, strhla dopravní značku, narazila do mostku a skončila zcela mimo vozovku. Hasiči ji umístili na páteřní desku a předali do péče zdravotníkům,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Horáková.

V Chrasti došlo k nehodě dvou aut, při které se zranili dva řidiči. Sedmitunovému kamionu hrozilo v Hejnici na Orlickoústecku zapadnutí do příkopu. S pomocí těžké techniky v podobě automobilového vyprošťovacího vozu se kamion podařilo hasičům vytáhnout.

Řidička s několikaměsíčním dítětem skončila na kontrole v nemocnici po kolizi jejího auta v Bojanově. V Ústí nad Orlicí – Knapovci ukončil řidič svou jízdu autem částečně v příkopu. Silnici v Libkově zase zablokoval kamion, který zůstal vzpříčen přes celou vozovku.