Strážnici ráno u příbramských škol upozorňují děti na bezpečnost v silničním provozu

Přechod ve Školní ulici Foto: bezpecnecechy.cz

PŘÍBRAM – Městská policie se vedle své běžné činnosti věnuje také preventivním programům, při kterých se strážníci setkávají se žáky základních i s dětmi z mateřských škol.

V rámci prevence strážníci Městské policie Příbram děti seznamují s riziky, se kterými se mohou setkat v běžném životě. Mezi tato rizika patří doprava a bezpečnost chodců. V tomto týdnu u příbramských základních škol probíhá v ranních hodinách akce, kdy strážníci s dětmi diskutují o potřebnosti nošení reflexních prvků a zároveň jim rozdávají reflexní pásky.

„V nedávné době jsme v našem městě zaregistrovali několik dopravních nehod, jejichž účastníky byli právě chodci. K bezpečnosti se snažíme napomáhat různými cestami, postupným osvětlováním přechodů, ranní přítomností strážníků Městské policie u přechodů v blízkosti základních škol, a také preventivními programy. Dnes jsem měl možnost se společně se strážníky zúčastnit ranní akce u základní školy v Jiráskových sadech, kde jsme dětem zdůrazňovali potřebu být v provozu viděn. Prosím všechny účastníky provozu, chodce i motoristy, buďte opatrní a ohleduplní k ostatním,“ říká starosta Jan Konvalinka.

Eva Švehlová,

tisková mluvčí města Příbram

O bezpečnosti na přechodech pro chodce v Příbrami z pohledu veřejnosti jsme psali v článku „Z dotazníku vyplývá, že pro 7 z 10 Příbramáků jsou přechody pro chodce ve městě nebezpečné“

Komentáře