V půlce podzimu minulého roku premiéroval na stanici Showtime upírský seriál Ať vejde ten pravý, který je zároveň adaptací slavné knihy od Johna Ajvide Lindqvista. A i přestože se u diváků dočkal poměrně služných reakcí, Showtime se ho nakonec rozhodl po první sezóně zaříznout. Důvodem je údajně nová programová strategie pro celou stanici, na kterou dohlíží nové vedení v čele s šéfem Chrisem McCarthym. Showtime totiž čeká spojení se streamovací službou Paramount+, k němuž dojde ještě tento rok. Výsledkem tak má být platforma ,,Paramount+ with Showtime," McCarthy zároveň sdělil, že podrobnější informace o změnách zveřejní za tři týdny, přesněji 23. 2. 2023.

Ovšem pozor, nutně to ještě neznamená, že je z celým seriálem nadobro konec. Showtime totiž hodlá práva na seriál prodat jiným stanicím a službám, což znamená, že potenciální druhé řady by se fanoušci mohli dočkat někde jinde. Podobný osud taktéž zastihl série jako American Gigolo s Jonem Bernthalem a Three Women, která už ale údajně nový domov někde našla. Jak to ale budou se zmíněnou upírskou podívanou, je zatím ve hvězdách. 

Příběh seriálu se zaměřil na muže jménem Mark (Demián Bichir), který se stará o svou mladou dceru jménem Eleanor (Madison Taylor Baez). Ta byla před 10 lety přeměněna na upírku, tudíž Mark se stará o to, aby dostávala svůj pravidelný příjem krve. A jedině lidské, protože bez ní by zemřela natrvalo. Zároveň se ale Mark snaží najít na dceřin vampirismus lék, aby mohli žít zcela normálním životem.

Seriál si vzal na starost Andrew Hinderaker, který mu dělal showrunnera. Kromě seriálu je taktéž vhodné zmínit švédskou filmovou adaptaci z roku 2008, která slavila úspěch jak v kinech, tak i u kritiků. O dva roky později pak vyšla americká verze, o kterou se postaral Matt Reeves, režisér Batmana z minulého roku s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. 

Útěchou pro fanoušky může být fakt, že seriál ještě může pokračovat jinde, což se o mnohých zrušených sérií třeba od Netflixu a AMC+ říct nedá.

V následujících týdnech se snad dočkáme dalších informací o tom, zda o upířinu projevila zájem jiná stanice, případně nějaká streamovací služba.