Marek Lambora se nově vrací na televizní obrazovky v seriálu Specialisté

Již příští týden se můžeme těšit na seriál Specialisté ve staronovém složení. Navrací se Zuzana Kajnarová v roli kapitánky Zuzany Koutné (za svobodna Májové) a David Prachař jako vrchní komisař Pavel Vondráček. A nově se v seriálu objeví i miláček žen, Marek Lambora!

V týmu Specialistů totiž došlo na velké změny. Na vlastní žádost jej nedávno opustila nejen kapitánka Jana Šafářová (Eva Leimbergerová), ale také kapitán Tomáš Beran (Jacob Erftemeijer). V seriálu se nově objeví také jeden z nejvýraznějších hereckých talentů své generace Marek Lambora.

Odchody Jany a Tomáše přišly v podstatě zároveň, což postavilo majora Strouhala (Martin Dejdar) před problém, jak je ve svém týmu adekvátně a také rychle nahradit. Naštěstí mu jako na zavolanou zaklepala na dveře jeho kanceláře kapitánka Zuzana Koutná (Zuzana Kajnarová), aby se nahlásila do práce po návratu z rodičovské dovolené. Brzy po ní se na oddělení objeví i další ostřílený policista, vrchní komisař a někdejší šéf Specialistů Pavel Vondráček (David Prachař). Ačkoli může policistům pomoci s vyšetřováním, tak se zdá, že z něj nemá major Strouhal až takovou radost. Z policejního prezidia totiž vrchní komisař přechází na post Strouhalova nadřízeného a vypadá to, že na případy bude mít mnohdy odlišný úhel pohledu, což může do budoucna vytvářet celou řadu třecích ploch mezi oběma ostřílenými kriminalisty.

„Se Specialisty jsem prožil krásné tři roky natáčení a po třech letech se vracím, trojka je magické číslo!“ říká ke svému návratu David Prachař a dále se svěřil s tím, co se mu vybavilo, když se o svém návratu poprvé dozvěděl: „Nejvíc jsem asi vzpomínal na kolegy herce, Honzu Zadražila, Kubu Štáfka a Zuzanu Kajnarovou. A kromě nich i na místa natáčení různě po Praze, dost z nich se objeví i v nových dílech, byť já si jich tolik neužiji. Většinou totiž natáčím v kancelářích.“

Zuzana Kajnarová si zase pochválila svou pozici jediné ženy v jinak výlučně mužském týmu: „Já si myslím, že je vždy fajn být v mužském kolektivu, protože pokud to nejsou muži, kteří ženy nevnímají nebo je nerespektují, tak se k nim vždy chovají ohleduplně a hezky. A navíc má postava Zuzany ve scénářích jistý ženský prvek, takže některé situace řeší smířlivěji než ‚horkokrevní‘ muži. A také se se na jejich práci dívá více z psychologického hlediska.“

Diváci se však mohou těšit i na novou posilu v týmu policejních techniků. K „Houdíkovcům“ totiž nastupuje asistent Václav Holeček (Matouš Ruml), který se záhy stane velmi vítaným pomocníkem při vyšetřování zločinů. A spolu s ním děním v seriálu výrazně zahýbe ještě jedna zbrusu nová postava, kterou ztvárňuje Marek Lambora. Ten svou roli popsal takto: „Je to kluk, který neměl úplně jednoduché dětství. Okolnosti ho dovedly k tomu, že se z něho stal trochu samorost. Je to floutek a drzoun.“ Jak ale zamíchá dějem, na to si diváci budou muset počkat až do uvedení premiérových dílů.